Sada je: 27 svi 2026, 19:44.

30 tjedan trudnoce,800 grama mali Nevio

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

30 tjedan trudnoce,800 grama mali Nevio

PostPostao/la Nevio » 01 lis 2010, 11:04

Trebala bi informaciju,dali je tko bio u slicnoj situaciji i da mi rece sto me ceka:(( Hvala a ja cu ukratko opisat moju situaciju...

Znaci u 30 sam tjednu trudnoce i bebac mi je jako mali zbog slabog rada posteljice,tu je i manjak plodne vode..(imam curu od 6 godina s njom nisam imala nikakvih problema)simetricni zastoj u rastu nam je prognoza,ali sve smo vadili potrebne pretrage i sve je u redu jednostavno je mali.Dali su mi dijagnozu da moram obavit prijevremeni carski rez u 32 ili 33 tjednu da bi bebac uspio prezivjet,jer ce u inkubatoru vise dobijat nego u meni.I predlazu mi petrovu bolnicu,stoga bi vas lijepo molila ako mi moze tko pomoc sto i kako to ide gore??I sto me ceka...
Nevio
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: 30 tjedan trudnoce,800 grama mali Nevio

PostPostao/la nadicab » 01 lis 2010, 12:21

Petrova bolnica - moj savjet nikako.
Ne zbog:
1. tebe jer nećeš moći doći do djeteta a bit će ti jako teško
2. djeteta jer zbog razloga 1. djeca koja se njeguju u Petrovoj su jako nervozna, dezorganizirana, izbezumljena od onog svjetla, zvukova instrumenata itd. Puno će trebati više pažnje da ih dobiješ u "normalu"

Stoga, moj savjet je:
1. Sv Duh
2. Vinogradska
3. Merkur samo zato što će ti dijete biti smješteno na Rebru, a tamo su :1
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IINA » 01 lis 2010, 12:49

A gdje si dobila dijagnozu?
Ja bih na tvom mjestu smjesta otišla na Sv.Duh.
Imaju sjajne doktore na patologiji, možda ima sine kakva
ideja...
A i pedijatri su im ok.
Sa Petrovom mame koje ja znam, a imaju prijevremeno
rođene bebe imaju jako, jako loše iskustvo.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Miki » 01 lis 2010, 13:49

N. je rođena na Sv Duhu i ja sam uvjerena da su nas obje spasili.
U ono vrijeme (prije 4 i po godine) se ni na Sv Duhu nije baš moglo kod bebe, ali koliko čujem situacija se dosta promijenila, na sastanku udruge roditelja nedonoščadi su mame pričale kako su im vadili bebe iz inkubatora i da su se mazili.

U petrovoj sam bila u prvoj trudnoći zbog prijetećeg pobačaja i pobjegla sam glavom bez obzira na Sv. Duh (žena na prijemnom me pitala "šta vi želite baš tu bebu?" :roll ) - tako da mi se čini da to njima ništa ne predstavlja - beba više-manje, šta ima veze
možda griješim, ali odnos prema trudnicama je bio grozan, i od strane doktora i sestara

Na sv Duhu su mi bili jako OK (osim tog nekontakta s bebom- ali ako se i to promijenilo, super)

imaš udrugu Palčići (roditelji nedonoščadi) i imaju sastanke upravo na Sv. Duhu.

Malo sam trenutno u strci s vremenom :mah
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Ivy26 » 19 lis 2010, 09:13

Moja kuam bila u Petrovoj, rodila nedonošče ...sve u svemu kom,odnos prema njoj, mogućnost posjećivanja djeteta,dojenja veliki -.

nadam se da si poslušala ovdje savjete i da je sada sve ok.
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 19 lis 2010, 09:17

I moja preporuka je sv. Duh.
Imam jako pozitivna iskustva ( doduse, od prije 9 godina, ali koliko cujem, nije se puno promijenilo ) sa lijecnicima na neonatologiji ( tkdj. prijevremni porod, 32. tjedan ).
Drzim palceve da sve bude ok. :hug
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.