Sada je: 26 tra 2026, 04:18.

Trudničke tegobe i kako si pomoći!

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Trudnicke tegobe i kako si pomoci!

PostPostao/la MON » 16 ruj 2010, 22:24

mrs. eastwood je napisao/la:ovo su uistinu tegobe, nije oftopic.
:lol

ne smijem se vašim tegobama, s njima suosjećam i sjećam se svojih :hug

nego si to tako slatko napisala :kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la rucho » 16 ruj 2010, 22:50

ali..... mislim da mi je ipak najveci strah da cu roditi na zahodu...... buduci da mi probava tako tesko ide...... a kao tiskati ne smijem pa sad zamislite kako je (svaki put nakon khmm sjedim na kaucu barem sat vremena i cekam kakav znakic iz trbuha neki bum ili trzaj ili bilo sto)..... dr rekla da imaju neke vocne kocke..... kad sam vidjela koje su to sjetih se tog okusa i kako ih nisam mogla pojesti..... :puke ....... jedina nada su mi mekinje....... ili kao do sada sensia u litrama i jednom tjedno patnja na veceu........ ako nista barem cu nauciti ono "disi-disi-guraj-guraj"..... :ne

i svemu tome dodaj prije navedeno..... :temp ..... :protest
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tomemadaj » 17 ruj 2010, 08:19

A stvarno je lakse kad vidis da i drugi prozivljavaju isto. Curke fala :) ... Ja kad se vratin iz ginekologa sva smirena sve super e samo me to drzi nekih dva dana onda novo nanovo do sljedeceg pregleda. A o snovima da negovorim il sanjam da rađam il da mi puca vodenjak al jos malo izdrzat cu...
tomemadaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mika » 17 ruj 2010, 09:04

mislim da gotovo sve prozivljavamo isto...i sa prvim i sa drugim...kao drugi puta sve znas, ma kaj znam, sve sam zaboravila, cak i na trudove, dodje mi da velim, kaj to uopce boli? totalna amnezija

ali najgori strahovi su mi, tako je bilo i sa prvom bebicom, panicno se bojim svakog pregleda, jer nakon sto mi je prva trudnoca zavrsila pobacajem u mene se uvuko strah da se to ne ponovi...i tako ja od pregleda do pregleda strahujem jel sve ok, nakon pregleda se smirim i onda do slijedeceg strah sve vise raste...tako je bilo cijelu prvu trudnocu, cak i onaj zadnji pregled dan prije poroda...a evo ponavlja se i drugu... :kima
MEDENJACIC No 1 - 12.01.2006.
MEDENJACIC No 2 - 25.11.2010.
mika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ruzica18 » 01 lis 2010, 16:49

Ma ja sam isto sva u strahu. S 20/21 tjedan trudnoće mi se pojavio smeđi iscjedak i bila sam u bolnici i koristila vaginalne tablete i to mi se ponovilo u 22 tjednu i rekli su da je beba ok, jer sam bila na 3D uvz-u i rekli su da se vjerojatno to događa kad se posteljica malo oljušti od rastezanja, a imam i ranicu na rodnici. Evo sad sam u 29/30 tjednu i opet se pojavio iscjedak slabije smeđi-krem i nije toliko intezivan no bojim se. Nazvala sam svoju ginekologicu i rekla je ako se ne smiri do ponedjeljka da dođem. Ali rekla je pošto si zatvorena nema utjecaja za bebu, ali ja se toliko bojim. Prošli put na UVZ-u je bilo sve ok i rekla je da sam zatvorena i da bi mi koristile male šetnje i pila sam lactogyn za regulaciju mikroflore, jer neke žene imaju jači iscjedak u trudnoći. Tako se bojim. Ne znam da idem privatno?!A opet šta mogu promjenit. Osječam bebača da se kreće po trbuhu i to pogotovo prije spavanja kad legnem na lijevi bok. HELP.
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 02 lis 2010, 22:32

Ruzice vjerujem da tvoja gin. zna sto prica. Za sve sumnje najbitnije je konzultirati se s doktorima i biti "pod njihovim okom". :hug
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ruzica18 » 03 lis 2010, 08:54

Nadam se, ali to meni jako malo koda kapne krem iscjedak. Nadam se da je sve u redu.
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rucho » 04 lis 2010, 17:24

ma sigurno je sve u redu....... vjerujem da svaka od nas ima manje ili vise iscjetka tijekom trudnoce...... em smo i osjetljivije em hormoni malo vise izlucuju svega i svacega..... jel tako, vi iskusnije? :) a to sto osjecas bebacha....... ja sam jos od 22 tjedna vec htjela izbacit ga van koliko se kretao udarao i tko zna sta sve unutra radio i to bas kad se namjestim...... sad me evo u 34/35 tjednu i vise ne mogu normalno spavati...... ali vise ne tuce nego se rasteze i stuca i sve na desnoj strani..... kad se nekim slucajem prebaci ulijevo e onda zvijezde prebrojim......

a ako bas zelis mir sebi onda inzistiraj gin da ti objasni...... meni moja kaze ako ju pitam i detaljno objasni ali mene vise brine ono sto ona na uzv ne moze vidjeti...... :/ .....

i setnja zlata vrijedi..... ja svaki put strepim da ce mi zabraniti kretanje i svakiput sam sretna kad ne zabrani :D .......
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ruzica18 » 05 lis 2010, 09:37

;ah otići ću sutra, jer me strah tog iscjedka...svaki dan sam sve više zabrinuta i jadna zbog toga. Užasss...
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tomemadaj » 12 lis 2010, 07:35

Evo ja jucer sa pregleda i vađenja plodne vode. termin prosla 4 dana i mogu vam rec da me bas bollo za vrime vađenja a i poslije. Dr. je reka da je moguce imati sad malo sukrvice al toga nema osim sta i dalje osjecan ogroman prtsak. Ima li ko slicnih iskustva i otprilike do kad mogu ovako vadit plodnu vodu ?
tomemadaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 12 lis 2010, 13:52

Kad trudnica ude u 38. tjedan trudnoce, tada je vec u terminu. Termin se racuna u 40. tjednu, prema zadnjoj menstruaciji. Do maksimalno 42. tjedna se moze cekati prirodne trudove bez indukcije ako je sve drugo b.o. Dakle 2 tjedna prije i 2 tjedna poslije od tocnog termina se smatra porodom u terminu. No, uglavnom se porodi desavaju prije ovih 42. tjedana.
Bitno je da se kontroliras redovito. Sukrvice moze biti od pregleda koji si prosla.
Jos malo!
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamaandrea » 13 lis 2010, 11:03

Meni je termin prošao pet dana i isto sam osjećala pritisak normalno za očekivati.Ja sam ostala na odjelu jer sam imala neke lažne trudove koji nisu bili ni približni onima pred porod.I zamisli MM došao meni u posjet popodne i ja kako sam bila naslonjena na krevet,pričali kad ono nešto osjetim u stomaku,a ono meni pukno vodenjak :lol a prvo dijete pa nisam ništa znala :lol kad je voda stala curit ja se usfrkala,meni grozan osjećaj kao da mokriš a nemožeš se zaustaviti :mrgreen UF.

Izdrži još malo proći će,znaš kako se kaže TKO ĆEKA,TAJ DOČEKA!!!!!! :zivili
LEONARDA 22.01.2010
FRANKO 23.11.2012
mamaandrea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la letecha_krafnica » 25 lis 2010, 09:41

pozdrav curke :kiss
evo i mene nakon malo podužeg vremena..
mučnine su se fala bogu smirile, s tim da sam počela i povraćati, Ipecac nije baš pomogao i sad mi je žao kaj nisam odmah uzela Nux vomicu.
Uglavnom, sad me uhvati samo povremeno, nemam ni pojma o čemu ovisi da povraćam :conf
Dr me razveselila kad mi je rekla da nosim jako nisko. beba i posteljica su dole pa se ne smijem ni previše kretati ni nikaj nositi i tak..to me jako izluđuje jer sam imala namjeru bar yogu ići trenirati ako ne već boks :cool
ona prokletinja od ureoplazme se naravno ponovila, s tim da je dovela sa sobom i ešerihiju koli i još neku kozu od bakterije :place :strah što znači opet antibiotici + guranje + krema :baba

tako da eto, happy days, kaj da velim :-)

nadam se da ste vi curke ok i da smo sve u ovom slatkom iščekivanju, ak nikaj drugo, bar danas dobro raspoložene :zivili
ljubek, Buble i ja :-)
letecha_krafnica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la I-STA » 25 lis 2010, 10:03

letecha_krafnica je napisao/la:imala namjeru bar yogu ići trenirati
ona prokletinja od ureoplazme se naravno ponovila, s tim da je dovela sa sobom i ešerihiju koli i još neku kozu od bakterije :place :strah što znači opet antibiotici + guranje + krema :baba

Čuj, za jogu ne znam... Ja sam ju trenirala prije trudnoće (moja gin je išla samnom) i čim sam zatrudnila, preporučila mi je da se okanem tih vježbi.
A za kremu - joj! Grozno. znam. Ja sam već bila u vrlo visokom stupnju trudnoće (skoro pred kraj) kad sam se morala boriti s tim. Ne moram ti ni reći da mi nije bilo nimalo jednostavno, a o neugodnosti da i ne pričam. Ali vjeruj, bolje da se toga rješiš.
Stalno me prati sreća, al' nikako da me stigne
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la letecha_krafnica » 25 lis 2010, 10:08

ma draga, ja bih bilo kaj za trudnice trenirala samo da smijem :(
a kaj se tiče ovih šugetina, znam da je bolje da ih se otkrilo i da se liječe, ali koji vrag su se sve sjetila baš meni doći??? :baba :protest
letecha_krafnica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la I-STA » 25 lis 2010, 10:19

Ah, za trudnice joga! E to je već druga stvar. Mislila sam na svakodnevnu.
A ta grozna ureoplazma nađe većinu trudnica.
Stalno me prati sreća, al' nikako da me stigne
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrava » 06 stu 2010, 19:40

Kopiram svoj tekst sa Zimskih trudnica:

Cure, je li normalno da preskače srce u trudnoći? Meni je to tako već 3 dana, u danu mi povremeno preskoči srce, ono, jače zakuca, ne znam jel me kužite? Malo sam po netu tražila, kažu da je normalno i da se može popiti normabel. Mislim, ja ga ne mislim sama piti bez gin. preporuke. Ja sam u 1. trudnoći išla na cerklaž, pa poslije toga pila Gynipral a uz to mi je dao i Normabel jer sam se od Gyniprala tresla.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la MON » 06 stu 2010, 22:33

evo, sad tek vidim da si i tu pisala. ja sam ti odgovorila na Zimskicama, a možda se još koja trudnica nađe sa sličnim iskustvom :dada
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la boysmama » 14 stu 2010, 15:48

curke, evo i mene, da se prijavim tu k vama sa svojim početnim trudničkim tegobama :|
meni je, drage moje, po cijeli cjelcati dan tako muka da ništa konkretno nisam pojela već danima, a najgore je predvečer od 5 do 8, užas jedan, toliko me skrpa da nisam u stanju staviti klince na spavanje :znoj

ima već jedno 4-5 dana otkako uzimam šumeći Mg od Natural Wealth-a i mislim da je otada ipak malo bolje, barem tijekom dana, dok navečer ništa ne pomaže... jedem na kapaljku, i to uvijek nešto krušno i po okusu neutralno jer me svi, ali baš svi mirisi užasno smetaju, o mesu ne pomišljam ni pod razno, a ni povrće mi nije baš nja, iako ga inače jaaako volim...

brine me u ovoj cijeloj situaciji i visoki GuK, zadnji nalaz čak 8,5 :shock pa me ginica poslala na pretrage (OGTT) u Vuk Vrhovec, valjda ne bude i taj nesretni dijabetes sad... a i pretpostavljam da ova moja sadašnja prehrana pecivima ne pridonosi cijeloj priči, ugljikohirata ko u priči :roll

u prve 2 trudnoće sam imala neznatno povišen šećer i tlak, ali ovo je ipak malo previše za sami početak...

kako ste se vi borile s mučninama, primam sve alternativne metode, samo dajte...

edit: u 8. tjednu sam...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Mrđi » 15 stu 2010, 00:17

boysmama :joy cestitke od srca.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la MON » 15 stu 2010, 08:53

boysmama, prvo da ti čestitam!!! :joy

a sad te grlim :hug

iskreno, ja nisam ništa uzimala protiv mučnina, no moje nisu ni približno ovako teške bile. baš na ovom topicu se dosta pisalo o raznim strategijama ublažavanja, pa se nadam da će ti nešto od toga pomoći.

šećer ti je zaista previsok, ali vidjet ćeš nakon OGTT-a

držim fige
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la letecha_krafnica » 15 stu 2010, 09:11

boysmama :kiss
nikakav baš pametan savjet ne mogu ti dati jer kod mene to nije bilo tako jako. Ja sam se trpala sa Ipecacom i bilo je ok dok nisam počela povraćati...trebala sam nakon toga uzeti Nux vomicu, ali eto nisam pa sam se peglala....i meni je bilo loše od zraka, hodanja, mirisa, svega :baba

pazi draga na taj šećer i pokušaj možda s nekim narodnim lijekom ili nečim što ti predloži ginićka...samo se nadam da ti neće dati čepiće kao moja meni :strah

pozdrav
letecha_krafnica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la boysmama » 15 stu 2010, 12:04

žemske, hvala najljepša na čestitkama :kiss

budem vidjela što će mi reći ovi na Vuk Vrhovcu za šećer, nadam se da ću ga uspjeti kako-tako regulirati, pripaziti malo više na prehranu i možda stvarno neke čajeve uzimati... to je bila dobra ideja...

a za mučnine... ma, izdržat ću ja to, prvo tromjesečje će brzo proći uz ove moje hahare doma... cure su pisale da im pomaže boravak na svježem zraku, čini mi se da to i kod mene pali... bude mi najgore kad se kuća malo navečer zagrije zbog presvlačenja i kupanja klinaca... provjetravanje na balkonu isto pomaže...

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la morisela » 15 stu 2010, 16:18

Meni je pomagala Coca-cola. Nije za hvaliti se, ali jesam u jednom periodu bočicu od pol litre dnevno mlatnula i morala je biti jako hladna i jako friška. A inače uopće ne pijem, svega mi! :)
Vito 26.09.2008
Egon 26.04.2011
morisela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la boysmama » 15 stu 2010, 16:27

morisela, hvala na savjetu, znaš da sam ju neki dan gledala u dućanu, nekako mi se smješila... a ne pijem ju ni ja inače

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la morisela » 15 stu 2010, 16:28

Ma nije baš neki savjet pošto je cola u pitanju, ali eto.. nemoj pretjerati :)
Vito 26.09.2008
Egon 26.04.2011
morisela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la boysmama » 15 stu 2010, 16:40

ma, nema beda, a nekako mi se i cockta čini primamljiva, a ona je zdravija, bar nema kofeina i ortofosforne kis.

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la mirna_sara » 17 stu 2010, 23:21

boysmama ja sam imala mučnine i u prvoj i u drogoj trudnoći. Sad u drugoj mi je pomoglo to što sam stalno nešto grickala, doslovno mi želudac nije smio niti sekundu biti prazan. Pojela sam kile i kile lješnjaka i badema i suhog voća.
SARA 05.12.2001. najbolja djevojčica
LUKA 18.09.2009. plavo oko mamino
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrava » 18 stu 2010, 08:14

Moja kolegica s posla je cijelu trudnoću povraćala i onda je čula da je dobro peći kokice bez soli i masnoća u onom aparatu za kokice pa eto, probala je, i pomagalo joj je.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la mrs. eastwood » 18 stu 2010, 11:01

ja sam imala dobar dio ove trudnoce mucnine... i nista mi zapravo nije pomoglo - manje stresa i opterecenja mozda :dunno

od same pomisli na suhe grickalice bi mi bilo jos vise muka :dada

osim odmora i opustanja drugo nemam nista za reci... mislim da je sve individualno. osim sto bih se slozila da zeludac nije smio ni sekundu biti prazan :mrgreen
mrs. eastwood
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.