đurđica seili je napisao/la:Vidieva jeste vi isto iz Broda? Mi u utorak idemo za Zagreb. Rekli su nam da dodemo oko 10 ujutro,sad me zanima jeste vi odmah na tom prvom pregledu dobili gipsiće na noge? I kako to ide? Malo me strah svega jer su mi prvo rekli da to nije ništa strašno a sad nas šalju za Zagreb pa ne znam ni sama šta očekivati na karju. Nadam se da će ipak sve biti dobro.
Jesmo
Mi idemo sutra tj danas...skidamo gipseve i stavljamo cipele.
Isto kao i vi i mi smo bili naručeni u utorak što znači da idete kod dr. Šmigoveca, mladi dr. skroz ok, sve fino objasni, dosta je nježan sa bebom

....mi smo odmah prvi put kad smo došli dobili gips...prvo smo išli kod njega u dječju ambulantu, ima posebna čekaonica, niste na hodniku sa ostalim ljudima, a tamo uvijek bude gužva, pripremite se na to, ponekad nije bilo mjesta za sjest

...ti idi odmah u tu dječju čekaonu a muž neka ide na šalter, morate se tamo prijaviti...nas su prvi puta naručili u pola 11, na red smo došli tek negdje oko pola 1
Možda da napomenete na šalteru da je beba jako mala, možda vas prije prime..
Uglavnom nakon pregleda (kada jednom dođete na red) idete u gipsaonu i tamo zagipsaju zbilja brzo..neznam koliko je ozbiljno kod vas, o tome ovisi koliko će gipseva biti...
Gips se nosi tjedan dana onda ga mijenjate....znači jednom tjedno idete za zg...
Nama su u bolnici svi govorili kako nije ništa strašno dok nije došao ortoped (Pitlović) i rekao da idemo za zg i da i nije baš tako jednostavno...meni je krivo što nismo odmah iz rodilišta išli za zg

već tek nakon tjedan dana kod njega pa tek opet za tjedan u zg, znači beba je imala dva tjedna
Nosili smo sveskupa 5 gipseva, na kraju smo morali i Ahilovu tetivu rezati i eto sada smo došli do toga da napokon skidamo gips i krečemo nositi cipele...
Moj savjet je da ne idete prerano, dobro možda za prvi put da dođete na vrijeme iako oni tamo ne vode baš previše računa o tome, ali inače idite kasnije, manje ćete čekati...mi smo zadnji puta krenuli u 11 iz SB, stigli tamo u 13, i za pola sata su nas već prozvali...sa pacijentima rade do 14 tako da vas moraju primiti
Još nešto....ako imate ikakve mogućnosti, probajte se prebaciti kod dr. Đapića...on je glavni za to gipsanje u Hr (Ponsetti metoda) a dr. Šmigovec mu je učenik, mada jako dobar, ovaj je ipak the best...tako svi kažu...mi smo prvih par puta išli kod mladog a zaim našli vezu i prebacili se kod Đapića...e sad neznam kako funkcionira kad nemaš vezu, možda se možete prebaciti kod njega na zahtjev ili se jednostavno prebaciti jer mi se čini da on baš i ne ferma to što netko ima vezu....ili možete kod njega privatno u Polikliniku Polovina....ima tu na ovoj temi sve u detalje o tome...
Uglavnom, nemoj se brinuti idete na pravo mjesto i beba će biti u dobrim rukama, to ju neće bolit, može joj smetati ali s vremenom se privikne,moja diže noge kao da ih nema

,,,,znam da vam je
sada teško ali vjeruj brzo prođe....
eto....raspisala se ja...sretno i javljajte se...pusa!!!!