Noemi, sigurno budete popravili hvat na taj način- i mi smo puno popravili kad je Maja hvatala stvari bez da okrene šaku tj.palac prema gore. Sad bez problema hvata sve i svašta i dobro okrene ruku, doslovce hvata svaku stvar od vlasi kose nadalje. A pinceta hvat je usavršavala na mrvicama kruha

.
Tanja super da ste napredovali i na stepenicama, i da grabite i dalje naprijed, a za vrijeme, kaj se može- niste imali sreće ovaj put. Da ovo kaj veliš za curicu da puže- toga sam se pribojavala, i sad se Maji tu i tam omakne da hoće poskočiti, ali hvala Bogu ne često i presretna sam kaj ide lijepo unakrsno rukama i nogama, kak treba (uz naravno njezine greške u preširokoj bazi, širenju stopala van i plesanju u kukovima, ali to budemo popravljali maksimalno). A kod doktora smo nedavno sreli malog koji je isto tak bio na Goljaku 3 godine i isto puže ko i ta curica, pa su se sad roditelji predomislili i došli k našem dr. P. Kad sam ga vidla, bilo mi je drago da smo ipak došli makar i sa 16 mjeseci k njima, jer ne vjerujem da bi naše puzanje došlo bez Vojte i još nekih vježbica koje nismo radili na Bobathu.
Roka, a da, hoće ona sjediti i može i malo dulje ali uz kifozna leđa, ali dobro, nadam se da bude i to išlo koliko toliko. Samo nek nauči sama posjesti, to me brine, jer je uvježbala w-sjed i sad bi ona samo tak i tu je najsigurnija. Ali jučer je izvodila neki manevar-iz puzanja se nekak posjela na bok -lijepo svinula noge ustranu, ali ostala oslonjena na jednoj ruci onak sa strane, jedino kaj se nije uspravila uvis. Trup joj je još preslabi, ali ok, kak veliš budemo ju nabildali.
E da, imam pitanje. Skužili smo kad ju škakljamo da joj se lijepo učvrsne trbuh, a nogice savine onak k sebi, pa si mislim-jel i to dobro za jačanje trupa, a da joj pritom ne pojačavamo tonus u nogicama?