skorpionka je napisao/la:tak jako da se ovaj ne digne
Uz sve posljedice po zdravlje i život ja ovako nešto nema šanse da bi savjetovala svom djetetu da učini

X
a što je najgore, treba mu se osvetit i onda ga brzo ići tužakat?
čemu tužakat ako su 1:1 u najmanju ruku?!?
bojim se da je ovakav odgoj taj koji posredno ali ipak njeguje nasilje...jer i ti mali nasilnici, koji prvi počinju, u svojim ludim glavicama nađu neki razlog za napad. a roditelji ih počesto odgajaju tako da
postoje razlozi za nasilje.
a ne postoje i ne smiju postojati!!!
I što ako mu se osvetio i tužio ga? Drugi put će revolt ovog izazivača biti samo još veći, drugi put će doći s dvojicom, pa neće biti načina za obranit se, osim ponovnog smišljanja osvete koja će biti ravna...i tako u krug...
Treba porazgovarati u školi, suočiti roditelje nasilnika i žrtve (iako će nasilnik gotovo uvijek tvrditi da je izazvan)...i izbjegavati nasilnika.
S vremenom će se uvidjeti tko je taj ko se uvijek upliće u nevolje i onda škola mora nešto i učiniti.
Moja mama je imala ludu taktiku - kad bi joj neko maltretirao dijete (mog brata ili sestru, ja nisam imala takva iskustva), otišla bi do tog nasilnika i pozvala ga da porazgovaraju. I dala bi mu veliku čokoladu

Redovno bi se zasramili, i možda paradoksalno, tu bi čokoladu pamtili puno bolje od prijetnji i udaraca.
Ali nije to ni lako napravit - pobjesnit što ti neko dira dijete i onda tražit dobro u njemu i davat mu čokolade.