zeezee je napisao/la:
ronin, to super zvuči, teolog 21.og stoljeća itd. voljela bih da sam negdje nekog takvog čula da govori javno, i objašnajva kumicama metaforu iz Biblioje.
možda nisi pažljivo slušala?ili te nije zanimalo,svejedno.
dala si dobar pimjer-kumice na placu.nit smo svi jednakih znanja,nit saznanja,nit obrazovanja.različiti su putevi do spoznaje u različitih ljudi.ono što će meni predočiti tekst nekog teologa koji priča o simbolici ,kumici će opisati Adam i Eva.rezultat je ionako isti.
ono što mene zbunjuje u cijeloj priči je sljedeće - pisac /pisci (iliti bilježitelji) prvih zapisa u Sv pismu su, po tome objašnjenju bili nekreatvni provodnik, daktilograf koji je primao riječ stvoriteljevu da je zabilježi, e da bi onda generacije koje slijede iz tog teksta iščitale metaforu evolucije, jer naravno da nema tu nikakvih tjedan dana, Adam i Eve i sl, ma tko bi to tako tumačio.
uvijek treba gledati TKO je ,i u kojem trenutku,bio autor redaka.Knjigu Postanka napisao je Židov.postanak svijeta obajšnjen je u skladu sa židovskom sedmicom.nit je on bio glup,nit su ljudi poslije njega bili glupi,nit smo mi nešto strašno pametni.samo živimo u različitim vremenima.naši stavovi i mišljenja nužno su posljedica vremena i konteksta u kojem živimo