Sada je: 06 lip 2026, 00:06.

vrtićke dileme

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: vrtićke dileme

PostPostao/la ANA CASH » 18 lis 2010, 09:56

pa to je bezveze šta sami moraju nosit užinu :dunno
naši imaju tamo i to obično jogurt, voće ili neki kolač (jednom tjedno) .
zeznuta je to situacija, probaj mu jednom tjedno dati da si on izabere, a druge dane mu ti daj voće ili slično
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 18 lis 2010, 11:08

Naši kikači imaju užinu u vrtiću i to je uvijek voće
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la ivanaiv » 18 lis 2010, 11:34

ANA CASH je napisao/la:pa to je bezveze šta sami moraju nosit užinu :dunno
naši imaju tamo i to obično jogurt, voće ili neki kolač (jednom tjedno) .
zeznuta je to situacija, probaj mu jednom tjedno dati da si on izabere, a druge dane mu ti daj voće ili slično

Mogu ja njemu svaki dan spremit voce,ali on ga nece pojesti u vrticu,onda mi zao da gleda u drugu djecu,
ili jos gore da trazi od njih.
Najbolje bi bilo kad bi vrtic sam odredio da je za uzinu voce,ali vrtić je privatni,ravnatelj mu je svecenik,tako da se
vrtic sam po sebi sam financira,nemaju neku pomoc od grada i sl.,pa mislim stoga da im je tako svejedno sta ce djeca nosit za uzinu,
oni se brinu za dorucak i rucak,tu ih mogu pohvalit,imaju plan za cijeli mjesec,hrana totalno razlicita,malo malo ukradem ideju za rucak :oops:
2006
2008
ivanaiv
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la li-la » 18 lis 2010, 22:58

kod nas djeca svaki dan imaju voće,ništa ne nosimo u vrtić.doručak je od 8.00 do 8.30,voće dobiju u 10.00,ručak je od 11.00 do 11.30,a užina kad se probude od 14.00 na dalje.
li-la
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lilipop » 23 lis 2010, 09:33

Kod nas vrtic ima jednu uzinu,drugu donose djeca.
Princezi uglavnom spakujem voce,vocne jogurte, plazmu....
Svi zajedno jedu uzinu,tako da pojede i voce i slatkise.

Nastojim je sto zdravije hraniti,ali ne pravim dramu ako u vrticu pojede red cokolade vise od onog
sto ja smatram da je ispravno.
Nadoknadimo sve kod kuce.

Edit: zaboravila sam dodati da je prva uzina voce.
Mama, ja ću biti tvoja najbolja drugarica cijeli život.
lilipop
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Emama » 23 lis 2010, 15:31

Kod nas u vrtiću se ne nosi ništa extra u vrtić, zabranjeno je, osim za rođendane.
Prije se mogla (morala) donijeti torta što nije svakome lako priuštiti...a i najveći problem je bio što torta nema deklaraciju i ako se nešto djeci dogodi naravno da će vrtić odgovarati. No sad su to ukinuli, dopuštaju sokove, voće i pojedine grickalice.

Jedino što me smeta je marenda (užina), jako je nezdrava, ne da ja djete hranim isključivo zdravo ali nije mi ok da svaki dan jede poli, paštetu ili eurokrem. No u našoj situaciji valjda moramo biti sretni što uopće imamo vrtić u svom malom mjestu.

Teti se kupi dar jedino na kraju godine, i to isključivo od predškolaca, kao jedno veliko hvala za sve godine čuvanja.
Prošlu godinu nisu kupili ništa teti, nego u dogovoru s njom, skupili lovu i darovali vrtiću za nove igračke. Ta gesta mi se jako svidjela :klanja
Velika cura 07.08.2006.

slika
Emama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.