Sada je: 22 srp 2026, 12:35.

dojenje i crijevna viroza

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

dojenje i crijevna viroza

PostPostao/la lilly » 25 lis 2010, 19:36

Helena ima 3 mj., iskljucivo ju dojim. Izgleda da smo obje dobile crijevnu virozu, i ona i ja cijeli dan imamo proljevastu stolicu. Mene boli trbuh, a i ona mi se cini cendravija nego inace.

Pretpostavljam da smijemo dojit?? Jel da joj dajem jos nesto, npr. Rehidromix??
Do sad je imala cetiri rijetke stolice u dva dana, a inace ne kaka po 5 dana. Moze li to biti opasno za nju, tj. dal da ju vodim kod dr ili da jos pricekam :oops: ...znam da je glupo pitanje :oops:
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: dojenje i crijevna viroza

PostPostao/la giami » 25 lis 2010, 19:46

ne znam kako je s crijevnim virozama kod beba ali samo da te utješim da je Petra nedavno imala proljev (kada smo odgodili cijepljenje radi toga), imala je 5-7 stolica, vodenastih, neke su bile jače a neke onak samo kao da je prdnula pa je malo izašlo.
Nisam joj davala ništa osim cice i prošlo je pa pretpostavljam da ne treba rehidromix.

edit: samo da napomenem da je moja imala sve ove stolice u jednom danu.
giami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Strudla » 25 lis 2010, 20:02

Uh uh,al vas snadje.Ja sam nastavila samo dojiti kad smo bile u ovoj situaciji. :hug
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 25 lis 2010, 20:23

Samo češće dojenje. I biće sve ok. Tako smo bar mi s tim da je J uhvatilo u puno blažem obliku i puno brže mu je prošlo nego meni.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Diami » 25 lis 2010, 21:40

Lilly što se dojenja tiče, ne samo da smijete, nego i trebate nastaviti, što češće to bolje za nju, iako ovo što opisuješ je u biti vrlo laki slučaj i nemaš opasnosti od dehidracije za sada (po literaturi).

Ako tebe jače uhvati, onda ti pij rehidromiks koliko možeš i druge tekućine, tako da ti ne bi dehidrirala.

Na trudnoća.net nađoh sljedeće:
iz knjige "KLINIKA MAYO: Sve o trudnoći i prvoj godini života djeteta"
je napisao/la:
O proljevu govorimo onda ako dijete ima učestale ili vodenaste stolice. Najbolji je pokazatelj učestalost (smatra se da nije normnalno ako dijete ima više od 5-7 stolica dnevno).

S time da dojena beba u prvim tjednima/mjesecima može kakati i nakon svakog podoja, al to se vidi po stolici da je ok.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Viva42 » 25 lis 2010, 22:10

Lilly samo jedi i pij puno tekućine, i ako možeš pij i rehidromix.
Nemoj napraviti kao ja, kaj sam skoro bez mlijeka ostala. Mene je prošli tjedan ulovila, samo kaj sam ja i povračala i nisam mogla ništa u usta staviti. Drugi dan mi je bilo malo bolje, ali i dalje hranu nisam mogla vidjeti. Cice su mi se totalno ispuhale, morao je tri puta duže vući da krene ld, a i kod ld-a je to jako malo išlo. Onda sam se treći dan prežderavala i tako me želudac bolio, da bi mi stariji tu noć zakurio i nikako temp. skinuti, pa sam cijelu noć probdjela i to me još dodatno iscrpilo. ( No dobro malo sam otišla u off)
Ali evo povezalo mi se jedno sa drugim i tek danas sam osjetila kako mi se mlijeko polako vraća u normalu.
Šaljem :hug da što prije ozdravite!!!
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lilly » 25 lis 2010, 22:19

Hvala cure!!!

Znaci dojim ju cim vise i tankam se tekucinom. :alc
lilly