Sada je: 30 srp 2026, 00:09.

Neobične domaće zadaće

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Neobične domaće zadaće

PostPostao/la ivanaibruno » 28 lis 2010, 15:16

moj je za vjeronauk trebao nacrtati sebe i prijatelja (jednog ili više) kojeg bi poveo sa sobom k anđelu?!?

jel samo meni ovo glupo i bizarno, ili nas ima više koji odlazak anđelu vidimo kao jednosmjernu cestu?

nisam ništa komentirala pred njim, al sam se naježila. dozvoljavam da mi je nešto propustio spomenuti, ali na slici su on, frend i anđeo?!?!?
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Neobične domaće zadaće

PostPostao/la Rimaithor » 28 lis 2010, 15:22

Kod nas je zadatak glasio; nacrtaj koga bi odveo anđelu i moj je nacrtao našeg i susjedovog psa :p
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Dory » 28 lis 2010, 15:23

Rimaithor je napisao/la:Kod nas je zadatak glasio; nacrtaj koga bi odveo anđelu i moj je nacrtao našeg i susjedovog psa :p

:rolf :rolf :rolf :rolf
I naši su svojedobno imali takav zadatak, sjećam se da je D. nacrtala najbolju prijateljicu...i meni su takvi zadaci koma....naježim se i izrekla bih svašta, ali pregrizem jezik pred djetetom.
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la I-STA » 28 lis 2010, 15:35

Ja ne kužim... Vjerojatno djeca nakon vjeronauka idu ravno na sat prirode i društva. Kladim se da ne kuže ni klinci.
Stalno me prati sreća, al' nikako da me stigne
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Luantaro » 28 lis 2010, 15:51

a čuj, moja u radnoj bilježnici iz prirode ima pitanje - kako se zovu ceste uz koje se nalaze vinski podrumi kvalitetnih vina ( tak nekak)
kao da je bitno da djeca sa deset godina znaju šta su vinske ceste :roll

ili recimo - nalaze li se termalna kupališta više u nizinskim ili brežuljkastim krajevima?
ovo ne znam ni ja, a zakaj je i bitno, pa nije poanta termi u kojem su kraju, nego odakle im topla voda
a za toplu vodu ne pita
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la adea » 28 lis 2010, 15:52

Ako ne kuze sto ih to onda uci?

(Oprostite meni nepristalici vjeronauka na upadu, ali bas me zanima)
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la I-STA » 28 lis 2010, 15:55

adea je napisao/la:Ako ne kuze sto ih to onda uci?

(Oprostite meni nepristalici vjeronauka na upadu, ali bas me zanima)

Zato i velim. Totalno su zbunjeni. Religija vs. znanost.
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la folne » 28 lis 2010, 16:04

A što su obrađivali taj sat na vjeronauku? Zadaća je vjerojatno nadovezana na temu. Mene anđeli ne asociraju na smrt niti tako govorim djeci. Anđelu bi povela nekoga koga volim.

Što se tiče vjeronauka u školi -koga smeta raskorak u učenju ili nije vjernik jednostavno neće dijete upisati na vjeronauk pa mu dijete neće crtati anđele. Oni kojima dijete ide na vjeronauk će se, ako im je bitno, potruditi objasniti djetetu tu razliku na način kako ju oni vide.

Adea na što se referiraš? Na I-stu?

Što se toga tiče potpisujem Lu. Ne kuže oni, tako mali, ni što je industrijalizacija, što je gospodarstvo i brdo toga što uče pa uče svejedno. Jedno će im objasniti učitelj, drugo vjeroučitelj, a dobar dio toga roditelji.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la adea » 28 lis 2010, 16:06

Da, na I-STIN komentar da vjerojatno ni ne kuze. Po meni onda niti uceno niti zadaca nema smisla.
Ako iz toga nesto nauce (sto vec vjeroucitelj zeli) i ako je to roditeljima OK, onda je to u redu.
adea
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la I-STA » 28 lis 2010, 16:12

adea je napisao/la:Da, na I-STIN komentar da vjerojatno ni ne kuze. Po meni onda niti uceno niti zadaca nema smisla.

Točno.
A još kad ih na biologiji počnu pilat s Darwinom, nema im spasa.
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamaiAM » 28 lis 2010, 16:20

Luantaro je napisao/la:a čuj, moja u radnoj bilježnici iz prirode ima pitanje - kako se zovu ceste uz koje se nalaze vinski podrumi kvalitetnih vina ( tak nekak)
kao da je bitno da djeca sa deset godina znaju šta su vinske ceste :roll

aaaaaa :rollin Mrak!
ovo moram AM svakako naucit. :lol
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la folne » 28 lis 2010, 16:21

U kojem razredu se dobiva biologija?
Moje dijete je 4. razred i ja ga smatram dovoljno pametnim da mu objasnim kako ja vidim i darwina i vjeru i postanak svijeta i da on to shvati, a nisu ni blizu tom gradivu. Hoće li kasnije u životu on misliti drugačije je na njemu. I onog u drugom razredu smatram dovoljno pametnim i zrelim za to.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Masha » 28 lis 2010, 16:27

I-STA je napisao/la:djeca nakon vjeronauka idu ravno na sat prirode i društva

a meni su dolazili petaši s vjeronauka na sat povijesti, na kojem smo učili što je to evolucija. i onda sam ja ispala obična lažljivica jer je njima časna sve lijepo objasnila o Adamu i Evi :mrgreen
I-STA je napisao/la:Totalno su zbunjeni. Religija vs. znanost.

jadna djeca...
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Barbi » 28 lis 2010, 16:28

Ja sam sva ta pitanja sa mojim već prošla i čuo je sve od velikog praska i Darwina do teorije o Adamu i Evi.
Zaključio je da vjeruje u znanstvenu teoriju. Često se vraćamo na te teme u razgovorima i baš vidim da provaruje ono što čuje u školi od kolega iz razreda koji idu na vjeronauk (moj ne ide) i sa onim što mi pričamo doma.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Dory » 28 lis 2010, 16:30

folne je napisao/la:U kojem razredu se dobiva biologija?.

u sedmom...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la I-STA » 28 lis 2010, 16:33

Vidiš folne, u tome i jest bit - da prvenstveno ti kao roditelj utječeš na svoje dijete. I da od njega načiniš Osobu. Nekoga tko će razmišljati i zaključivati svojom glavom. A ne glavom vjeroučitelja. Tko su uopće anđeli? Za mene (a tako ću učiti i svoje dijete) imaginacija, fikcija, isto k'o i vilenjaci, Godzilla i Ledena Kraljica. Biološki nastanak života se ipak može dokazati.
Ono što hoću reći - totalno se zbunjuje djecu. Pogotovo takvim 'bajkovitim' zadaćama.
I-STA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nana1971 » 28 lis 2010, 16:49

ali ako je za tebe anđeo imaginacija i fikcija, tad tvoje dijete nece ići na vjeronauk. Djeci koju roditelji uče molitvu Anđelu čuvaru anđeo nije isto sto i vilenjak, pa mu ni pitanje nije glupo niti ga zbunjuje. Nema smisla razgovarati o sadrzaju vjeronauka s onima koji ne vjeruju u Boga :)
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la nadicab » 28 lis 2010, 17:04

anđeo u toj dobi je anđeo čuvar; "osoba" zadužena od Boga da se brine za pojedino dijete.
Stoga se zapravo želi vidjeti tko je djetetu draga osoba koju bi upoznao sa svojim anđelom čuvarom
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mamaiAM » 28 lis 2010, 17:12

mi (zasad) uopce nemamo s tim problema: AM jednostavno pogura granicu vjere do granice znanosti. to je nekako intuitivno napravila.
primjerice - ona Adama i Evu dozivljava kao legende iz proslosti, ali pocetak zivota samoga dozivljava kao Bozje djelo. ne cini joj se vjerojatnim da se zivot u prajuhi zakuhao sam od sebe.
u andjele vjeruje, no mislim da ih veze sa svemircima :lol. ona se doista cudi sto ja ne vjerujem u vanzemaljski zivot, tj sto sam skepticna. i smatra da je Bog svagdje, pa zasto bi bio samo na Zemlji. :)

Da je dobila takvu zadacu (koga da povede andjelu) najvjerojatnije bi isto nacrtala nase kucne ljubimce, a mozda i cijelu obitelj. A tko ce ju znat.
Mene je npr jeza prosla kad mi je neki dan rekla da zeli biti donator organa. Jer kad umre - pa sto vise s tim tijelom? Ako nekom moze dobro posluzit, neka ga svakako iskoristi. Ona tako cavrljala o tome, a ja se otisla u zahod rasplakat, da me ne vidi. Meni je svaka misao o njenoj smrti prestrasna za podnijet. Ona smrt ne dozivljava strasnom. A ja se trudim ne utjecati na njeno misljenje. I normalno je da tako misli, jer dijete ne moze samo tako spoznati pojam smrti i gubitka. I bolje je da je tako. Njen najveci gubitak (dosad) su bili kucni ljubimci. Ona ih uvijek spominje u molitvama. :srca
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 28 lis 2010, 17:14

nemam radnu iz hrvatskog doma
ali ide otprilike ovako

što treba da se žaba pretvori u kraljevića
1. poljubiti je
2.baciti je o tlo
3. dati joj piti rakije

:lol
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamaiAM » 28 lis 2010, 17:17

odlicno! :lol
tocno je C - jel'da? :D (kod mene pali :dada)
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 28 lis 2010, 17:29

nebi vjerovala treba je baciti o tlo kaže čitanka cvrkut riječi
ja sam rekla poljubiti je a mm da ćemo uloviti jednu pa joj dati rakije :lol
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la folne » 28 lis 2010, 18:14

I-STA je napisao/la: Nekoga tko će razmišljati i zaključivati svojom glavom. A ne glavom vjeroučitelja

Nana i Nadica su lijepo odgovorile kako i ja mislim.

Ima divnih vjeroučitelja kao i glupih nastavnika, kao i obrnuto. Učiteljica mog brata, ujedno i razrednica, prof. biologije, koja je brijala na zdravu hranu im je govorila da njihovo govno smrdi jer ih roditelji truju svačim dok govno njenog djeteta ne smrdi jer ga hrani zdravo. :roll Šta reći na to? Djeca su mogla biti zbunjena tom izjavom. U isto vrijeme im je vjeroučiteljica govorila da bi dok se tuširaju trebali nositi rukavice jer se ne bi smjeli dirati rukama po spolovilu. :roll I sad, koja je gora? Ni jedno ni drugo djeci nije napravilo traumu. Prvoj su se osvetili, a drugu su ismijali. To su djeca već dovoljno velika da mogu razmišljati svojom glavom, a ako ih nešto zbunjuje i nije im jasno, pitati objašnjenje. Naravno da ne trebaju razmišljati glavom vjeroučitelja, ali niti glavom ove žene iz biologije.

I ovo što mamaiAM piše... Treba djeci dati kredita jer su prepametni i sami će naći svoj modus na koji će si objasniti stvari. AM je pravi primjer.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Luantaro » 28 lis 2010, 18:23

pitanje na testu iz kemije, sedmi razred:

Vatra može biti ________ i ___________

nema ponuđenih odgovora

sad si mislim, plava, crvena, jaka slaba, s dimom, bez dima i slično

odgovor je - prijatelj i neprijatelj :loce
pa se ti dosjeti pravom odgovoru
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Luantaro » 28 lis 2010, 18:25

nadicab je napisao/la:anđeo u toj dobi je anđeo čuvar; "osoba" zadužena od Boga da se brine za pojedino dijete.
Stoga se zapravo želi vidjeti tko je djetetu draga osoba koju bi upoznao sa svojim anđelom čuvarom

obzirom da je ovo vjerojatno kontekst lekcije koju su učili o anđelima, onda je pitanje koga bih vodili k anđeču ( na kavu ;) sasvim na mjestu
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mama courage » 28 lis 2010, 20:23

Ciara je napisao/la:nebi vjerovala treba je baciti o tlo kaže čitanka cvrkut riječi
ja sam rekla poljubiti je a mm da ćemo uloviti jednu pa joj dati rakije :lol

da, kraljevna je žabu bacila o tlo/zid. i pretvorila se u princa. :dada

nije ju poljubila. trebala ju je poljubit, to je bio dogovor. al nije.

Ima divnih vjeroučitelja kao i glupih nastavnika, kao i obrnuto.

mislim da nije catch u vjeroučitelju/nastavniku nego u sadržaj predmeta. :)
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Matilda » 28 lis 2010, 21:31

Sjećm se te vjeronaučne dileme prošle godine.
Isto u ovo vrijeme. Pred Sisvete, kad se prisjećamo naših pokojnih.
Ali moja je došla s naputkom da nacrta nekoga tko je sljedeći na redu da ga anđeo odvede (tj. umre) pa je shvatila da su dida i bakabaka (prabaka) najstariji (pa kao, oni će prvi) i bilo je suza jer ona ne želi da joj dida i bakabaka umru.

Onda sam ja njoj sugerirala nek nacrta crkvu, ljude u crkvi, na misi. Pa su svi pred Isusom i angelima.

A gluposti ima, npr. tuširanje je samo navečer (napisala je ujutro i dobila 4 zbog tog negativnog odgovora).
Još je nešto s TV, kao televiziju gledamo samo navečer, pa su klinci napisali da gledaju crtiće i školski program ujutro, a učiteljica im prekrižila, da nije točno.
Ili, pazi ovo, što stavljamo na kraju rečenice (s tim da su učili izjavne, usklične i upitne rečenice).
Napisala je točku, upitnik, uskličnik. I nije točno.
Točan odgovor je rečenične znakove.
:roll Nije crno, neg je crno.
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ciara » 28 lis 2010, 21:48

iz njemačkog nacrtaj kako otvaraš prozor i kako zatvaraš prozor

koja je razlika !?
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rucho » 28 lis 2010, 22:09

o gospe moja!!!!!! pa nije ni cudo da su nam djeca odustala od razmisljanja i zatupljuju se ako ih uistinu ovako uce u skoli...... a mi smo se zalile na one "suvarove"..........

poanta je da su ucitelji ali i vjeroucitelji sami prestali razmisljati i poceli kao papige ponavljat nauceno iz knjiga..... malo je danas onih koji se usude djeci iz svog osobnog dozivljaja prenijet nauceno pa ih onda usmjeriti da stvore vlastite stavove i razmisljanje......

i molim lijepo u mojoj bajci je kraljevna poljubila zabu.... nije ju opila.... to je posli princ sam ucinio..... :mrgreen
a prozor otvaras prema van a zatvaras prema unutra daklem strelice koje pokazuju smjer.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la An » 28 lis 2010, 23:42

mama courage je napisao/la:
mislim da nije catch u vjeroučitelju/nastavniku nego u sadržaj predmeta. :)

ovo zaprvo nije istina, jer sadrzaj predmeta vjeronauka nije ovo sto se gore spominje. Kao ni ono nad cime se zdrav covjek - intelektualac, znanstvenik ili ne, sablaznjava
An
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.