Sada je: 06 lip 2026, 02:22.

kako dijete obući za vrtić?!

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

kako dijete obući za vrtić?!

PostPostao/la Trini » 29 stu 2010, 14:48

Ujutro idemo u vrtić autom, ali auto zna katkad biti parkiran daleko. Pa je N hladno ako ide bez strampli. Teta mi je rekla da joj je u vrticu vruce ako joj obucem stramplice ispod trenirke, pa sam sad zbunjena (a vise se niti ne sjecam s deckima kako sam rjesavala taj problem, ipak je to bilo davno :mrgreen )

Elem, prijedlog tete je da joj skinem stramplice kad dodje u vrtic i daih ponovno obuce kad ide kuci, ali to mi je bez veze, jer N ionako bas nije odusevljena ujutro nasim rastankom, obicno jurim na posao, nisam vidjela da niti jedan roditelj presvlaci dijete ....

Kako obuci trogodisnjakinju za vrtic ????
Trini
sv. Monika

Re: kako dijete obući za vrtić?!

PostPostao/la Krumpirić » 29 stu 2010, 14:51

nikad nisam za vrtić obukla djeci štrample, tamo je pakleno vruće
duže čarapice, koje samo presložim (spustim), trenirkicu i tanku majicu dugih rukava. Kad je zimulja ciča preko skafander.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la thalia » 29 stu 2010, 14:52

mi štramplice hop skinemo u vrtiću kad je baš jako hladno.
skidali smo i mokre hlače kad bi pokisli, sve bez problema :dunno

inače ima dokoljenke, hlačice, potkošulju, tanku maju na duge rukave, preko toga gornji dio trenirke ako je hladno i taj se skida i skafander.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la IINA » 29 stu 2010, 15:29

Hm, ne znam.
U vrtiću jest vruće, ali oni izlaze i van.
Mislim da nema šanse da teta presvlači svih treidesetero
za izać. Nikad ne bi niti izašli u tom slučaju.
Moja niti jedna nejde bez štrampli, baš zbog izlazaka. :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Trini » 29 stu 2010, 15:33

Hm, ne znam.
U vrtiću jest vruće, ali oni izlaze i van.
Mislim da nema šanse da teta presvlači svih treidesetero
za izać.

da, to i mene muci. Jedan dan mi je teta rekla da maloj ostavim strample pa da ce joj ona skinuti nakon sto ih uvedu iz boravka vani. Cijeli dan je bila u stramplama :|
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Krumpirić » 29 stu 2010, 15:34

misliš da je opasnije pola sata trčanja od trenirci od 8h pregrijavanja? Ipak se oni vani kreću.
meni se čini obrnuto :/
a i teta kaže da ih oblačimo tanko, da ih ne pregrijavamo. Moj lijek su dokoljenke, dižu se za vani, spuštaju unutra. :/
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la IINA » 29 stu 2010, 15:45

Ne mislim, al same kažu da im je bilo zima vani :dunno
Sad nekako tražim sredinu, pa nose najlonke.
I moja mala ti ne trči okolo, ona ima dečka i igraju se kako
oni idu u "šoping" :mrgreen
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la olja » 29 stu 2010, 15:45

nama tete uvijek govore da ih oblacimo slojevito :)
tako M. nosi strample i trenirku do tamo, tamo skine trenirku i obuce suknju, a ako idu vani, obuce opet trenirku :mrgreen
gore ima tanku majicu dugih rukava i pamucni prsluk koji opet skine ako je vruce.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Trini » 29 stu 2010, 15:54

Moja je trogodisnjakinja, po prirodi vrlo mirna i sigurna sam da ne jurca vani, nego seta s noge na nogu. Ujutro mi je plakala da je nosim jer da joj je zima od auta do vrtica, zato sam odlucila obuci strample. Svjesna da joj je u vrticu onda vruce. S obzirom da se ona zna obuci sama, ali da joj za to treba jedno 10 minuta, nisam sigurna da bi joj dozvolile preoblacenje .... A kao sto rekoh, ne sjecam se sto je bilo s deckima. Cini mi se da sam im u vrijeme najgore zime oblacila skafander preko trenirke, mozda da probam tako nesto sada s nekim termom hlacama :dunno

Edit - naravno sad me brine zato sto su mi cijeli zivot govorili da ce curice trebaju dobro utopliti, dozvoljavam da sam s deckima i iz tog razloga bila opustenija.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Kris2 » 29 stu 2010, 15:58

Moji su štrampe oblačili samo kad je bila ciča zima, U normalnim uvijetima dokoljenke i samterice. U tome im nije bilo prevruće u sobi, ni prehladno vani. Tete bi isto procijenile koliko ih dugo držati vani ako je hladno.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la † Sanika » 29 stu 2010, 16:07

Ja malome obucem legsice ispod hlaca, i samo povucem (skinem) u vrticu.

slika
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 29 stu 2010, 16:12

Moji klinci nisu nikad štrample nosili u vrtić. Štrample nosimo jedno kad idemo na višesatnu šetnju na minus temperaturi. :dunno
U vrtiću je zbilja prevruće.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Sreca najveca » 29 stu 2010, 16:20

Sanika, ovo je super. gdje to kupujes?

moje nose strample bas iz razloga sto njihove tete jako forsiraju odlazak van i sto duzi boravak. hocu reci, iskoriste svaku sekundu ok vremena da budu vani. tako da mi je ipak bitnije da im bude toplo. a i unutra spavaju u stramplama. par puta sam dosla dok su jos spavali, manje vise su svi u grupi imali strample.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la Anamija » 29 stu 2010, 20:32

Ja mojima oblacim dokoljenke. Jedino kad je jako jako hladno, onda strample. U vrticu nisu nikada jako dugo vani, a i igra se, trci i penje. U vrticu je pak stvarno prevruce.
Maratonka 2003
Jesenkica 2007
Anamija
oprezno optimistična

PostPostao/la Maslacak » 29 stu 2010, 21:17

Mojim deckima ne oblacim stramplice.. Umjesto trenerke im obucem jeans hlace ili samtene ili tako nekakve.. Danas je Julian imao deblje postavljene hlace a kako je bilo snjega imao je i skafander preko toga.. - jer su isli vani na snjeg.. Adrian je imao traperice i preko skafander..
Inace ih oblacim lukavo (taj izraz ne postoji kod nas ali kao glavicu luka) - potkosulju, tanju majicu dugih ili kratkih rukava, preko pletenu ili pamucnu deblju vestu na patent da se po potrebi mogu lako skinuti. Na nogama imaju carape i kao sto sam vec napisala hlace.. Kad je toplije onda Adrianu obucem donji dio trenerke...
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la badada » 29 stu 2010, 22:02

Maslacak je napisao/la:Inace ih oblacim lukavo (taj izraz ne postoji kod nas ali kao glavicu luka) -.

postoji, mi kažemo slojevito
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la snowwhite » 29 stu 2010, 22:33

ja oblačim štramplice evo zadnjih par dana.
samo gledam da hlačice preko budu tanje. pitala sam tetu jel mu prevruće u tome i ona kaže da ne, da mu slobodno oblačim pogotoov što spavaju bez hlačica i onda ako nema štramplice bude golih nogu a stalno se otkriva.
a i idemo pješke do vrtića nekih 10tak minuta a ujutro stvarno bude hladno.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la mamashnita od noje » 29 stu 2010, 22:38

ja nosim tajice u vrecici koja mu stoji na ormaricu. i svaki puta mu ih teta pomogne obuci prije izlaska van, kao i svima kojima treba pomoci. ali, istina je da su tri tete u igri. i da mi je auto parkiran pola minute od vrtica.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la lara.b » 29 stu 2010, 22:42

I kod nas je u vrtiću grozno vruće. Ja isto pripremam skafander za snijeg jer nema šanse da bude u štramplama.
Samo ih je do 1. godine nosio, kasnije se nije dao u njih.
Vani jurca i trči pa mu zima nije, a dokoljenke su mu sasvim dosta.
Doduše, mi imamo do vrtića minut hoda pa ni ne znam što bih da moramo recimo 10 min pješačiti.
A gore uvijek ima potkošulju i tanku majicu dugih rukava. Dole uglavnom mekane hlačice ili donji dijelovi trenikri jer mu je tako najugodnije, komotnije..
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la li-la » 29 stu 2010, 22:51

Ja svojim dečkima oblačim štrample,jer nisam vozač,pa imam 15 minuta pješice do vrtića.Radim jedan dan u jutro,drugi popodne.Kad sam u jutro vodim ih jako rano krećemo u 6.10 od kuće,i naravno hladno je,s tim da mlađi sjedi u kolicima i mora biti toplo obućen.A teta u vrtiću kaže da oni njih moraju po zakonu voditi van do minus 10 stupnjeva.I zato oblaćim štrample.
li-la
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MALA2006 » 29 stu 2010, 22:56

Gore nosi potkosulju + tanku pamucnu majcu dugih rukava + gornji dio trenirke koji uglavnom skine.
Dolje, do sada dokoljenke + punije gacice + donji dio trenirke ili tajice.
Dolje sada pamucne tajice ili strample + donji dio trenirke.

Kod nas u vrticu nije tak specijalno vruce.
I ostali klinci su slicno obuceni.

Jedini savjet koji sam od tete dobila je da ju oblacim u sto ugodniju robu tako da hlace bilo kojeg tipa izbjegavam.

Gore jos ide zimska jakna, kapa I rukavice sa otvorenim prstima.

Nikada mi se nije zalila da joj je vruce ili hladno, samo povremeno nadjem u ormaricu gornji dio trenirke.
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la rena7 » 29 stu 2010, 23:08

Ja volim ovakve teme. Volim nešto naučiti. Puno ljudi mi prigovara da V. oblačim pretoplo. Ja se nikako ne uspijevam kontrolirati i stalno griješim. Dobro, sada je već veći, pa i sam zna reći kada mu je toplo. Nego, neki dan smo se V. i ja šetali. Vani je bilo hladno, baš hladno. Sreli smo jasličare u šetnji. Ni jedno dijete nije imalo kapu. Začudila sam se, stvarno. Ja si ne mogu zamisliti da na 5 stupnjeva djetetu ne stavim kapu. O štramplama nema dileme. Nosi ih. I tu sam se zacrvenila. Bili smo kod doktora i njegov vršnjak je imao soknice na nogama. MM me gurkao i pogledavao, u smislu V. pretoplo obučen. Za nekoliko tjedana krenut će na nekakvo čuvanje, nadam se. Hoće li to biti jaslice ili privatno čuvanje, ne znam. Kako ćemo sa oblačenjem, ne znam. Učim se i zato čitam vaše savjete koji su mi dobrodošli.
rena7
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Viva42 » 29 stu 2010, 23:43

Do sada dokoljenke i donji dio trenirke, potkošulja i tanka majica dugih rukava.
Sada smo samo dodali duge gaće (fine tanke pamučne) u kojima mu nije vruće unutra, a ipak malo ugrije kad idu van.
Kod nas u vrtiću je dosta toplo. Neki dan sam došla po njega i bio je sav mokar od znoja, kakav bi tek bio da sam mu štrample obukla.
Ja ni sebe ne volim pretoplo oblačiti, a štrample mrzim, koliko me to svrbi na nogama, pa si mislim da je i njima tako.
Bili smo kod doktora i njegov vršnjak je imao soknice na nogama.

To smo možda bili mi ;) ja sam manjem tek prije neka dva-tri tjedna počela oblačiti štrample, do tada isto bio samo u dokoljenkama.
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la barboza2 » 30 stu 2010, 00:09

e ovo je i moja vječita dilema. tete od starije su me prošle godine spotale zasto maloj ne oblacim strample. obukla sam joj tek kad je vani stvarno bilo -15. ove zime ih još nije obukla.osim naravno na suknju. ja nekako imam averziju, ne mogu zamisliti da ih imaju na sebi u zatvorenom, doma ih nemaju a nije ni blizu toplo kao u vrticu. danas je npr imala trenirku, ispod potkošulja, a dole sokne i tople buce. tete pak od deckiju kazu da im nikako ne stavljam strample jer je u vrticu zaista prevruce. dovoljna je malo jaca trenirka i dole dokoljenice. kad su vani imaju jakne preko guze a i stalno su u pokretu pa im za to malo sto su vani ne bi trebalo biti hladno. ovo mi se cini ok-
a nije losa ni ova ideja sa skafanderom. kad je vani ono bas jaaako hladno obuci cu im preko trenirki hlace od skafandera i bok. :dunno
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zira » 30 stu 2010, 09:26

oblačim im štrample i nije im vruće. no kod nas u vrtiću nije vruće nego dovoljno toplo.
zar ne bi bilo bolje da se to grijanje regulira, 25 stupnjeva nije zdravo ni sa štramplama ni bez njih.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krumpirić » 30 stu 2010, 09:33

Zira je napisao/la:oblačim im štrample i nije im vruće. no kod nas u vrtiću nije vruće nego dovoljno toplo.
zar ne bi bilo bolje da se to grijanje regulira, 25 stupnjeva nije zdravo ni sa štramplama ni bez njih.

eh..to je već drugi "par postola"
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la newmom » 30 stu 2010, 09:49

moja curka(4 g)ispod hlača nosi dokoljenke, po potrebi se spuste ili dignu
štrample nosimo samo na suknjice i haljinice
gore potkošulja, majica i džemper/gornji dio trenerke koji skine kad uđe u vrtić, ali ne baš odmah
nego kad se prostorija zagrije, ponedjeljkom pogotovo

štrample ispod hlača bih joj obukla samo na jaku buru(bura prodire kroz svaki sloj odjeće)
ili ako bismo išli vani na jako hladno ili snijeg malo dulje
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la teutonija » 30 stu 2010, 09:59

Potpis
Moji klinci nisu nikad štrample nosili u vrtić. Štrample nosimo jedno kad idemo na višesatnu šetnju na minus temperaturi.
U vrtiću je zbilja prevruće.

Štrample imaju jedino ak imaju šos ,a kad je jako zima ili ima skafander ili po štramplama (na šos) stavim štucne ,M dodju nekak ko kod M od Sanike.
Po zimi su jako malo vani. :/

Gore ima potkošulju i običnu majicu.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la tratinčica1711 » 30 stu 2010, 23:14

U vrtić nosi običnu pamučnu majicu, a ispod bodi bez rukava ( znači kao potkošulju), traperice ili trenerku, s tim da ja njemu obavezno obućem štrample. Meni je nekako zima kad idemo u vrtić, pa sve mislim da je i njemu. Doduše, do vrtića imamo pješke svega minutu- dvije, ali svejedno mislim da se može smrzniti golih nogica. Morat ću pitati tete za mišljenje.. sad ste me dovele u dilemu :dunno
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kerry » 01 pro 2010, 09:41

kod nas u vrtiću isto mislim da nije pretoplo +plus to kaj sam ja zimogrozna pa ga i inače dosta utoplim, a i znam da je često na podu tj. tepihu u vrtiću dok se igra s autićima i slično, tak da stavljam štrampe već odavno...

Pošto je pitanje za curicu-mislim da bi joj mogla staviti tajice i tuniku/haljinu/majicu, pa onda do vrtića prek tajica staviš hlače i kad dođete samo skineš hlače , a ona ostaje u tajicama ( isto ak idu van teta joj samo natrag navuče te hlače preko tajica)-jednostavnije je skidati taj gornji sloj nego štrampe ;)
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.