Sada je: 22 svi 2026, 05:33.

Downici IV

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Downici IV

PostPostao/la fancy » 14 pro 2010, 23:48

Juhuuuu....Mi se malo oraspolozile, imale smo svoj aerobik, i malo se mazile i smijuljile, sad samo sto se nije probudila,pa cu brzinski samo da vam mahnem ;)
I ja se trudim od samog pocetka mojucuru svima pokazati kao njima jednaku, bas iz razloga sto zelim da se svi iz njenog okruzena priviknu na nju kao takvu, i da je bas takvu vole i prihvate. I ne razumijem roditelje koji se boje pokazati svoje ljepote, bas iz straha od situacija slicnih onoj koja se danas meni desila. Meni to naravno tesko pada, ali mi ne pada na pamet da je izolujem od svega da ne bi do tih istih situacija dolazilo. Oni koji nas vole i prihvataju su uvijek dobrodosli, a oni kojima ne odgovaramo...ne trebju nam :basnecu
Ljubimo vas i pozdravljamo sve nas dvije debele djevojke :cool
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dinkic » 14 pro 2010, 23:57

gabica-zabica bit ce nam drago kada dodjete u Zg da nam se svakako javite pa da se vidimo.

Ja sam ovih dana na putu i imam guzve na poslu no mozda neka me tvoja kcer nazove za vikend na broj udruge 091 153 96 98 ili neka mi posalje sms pa cemo se dogovoriti za vidjenje pa da joj dam ostale knjigice i DVD. Mi cemo malo za vikend imati guzve zbog proslave rodjendana no ako me ne dobije neka mi se javi smsom pa cu joj se ja javiti. Od koga si dobila Vodič, ako se moze znati?

Hvala za prijedlog za Lovran. Imamo i jednog prijatelja ortopeda pa cemo se jos s njim savjetovati.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la Dinkic » 15 pro 2010, 00:10

Fancy, nazalost bit je jos "teskih" trenutaka i nerazumjevanja okoline, nije jednostavno no ako im ti ili netko kao ova med. sestra ne kaze ljudi ce i dalje biti u neznanju. Samo hrabro, ti si najbolji advokat svog djeteta dok god ona sam ne bude se mogla za sebe boriti. A moci ce to sigurno jer ces joj dati sve i pomoci da nauci puno toga. Ja se jako radujem nasim odraslima iz Irske koji sami idu kod premijera i bore se za svoja prava, nedavno su i Spanjolci bili u UN, Nizozemci su bili u EU. Pomogli su im roditelji sto su ima dali maksimume i izborili sve moguce terapije i nacine skolovanja, a onda kada su dobili priliku super su ju iskoristili.

U BIH je jako dobra udruga, doduse u Sarajevu i dosta kontatiram s njima. Imaju jako lijepih iskustava. Kod njih djeca s DSom su sva u redovnim skolama i sada dosta rade bas oko asistenta, mislim da ih vec ove godine vecina ima. Kako mi koristimo dosta jedan program koji nam pomaze za priremu materijala prije skole i u skoli onda sam bila kod njih prosle godine te ih malo poducila kako bi ga mogli koristiti. Dosta rade da sva djeca imaju logopeda, imaju i svoj casopis. Adresa im je http://www.downsy.ba/index.php

Uzivajte, puno se mazite i pazite.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic

PostPostao/la IRENA » 15 pro 2010, 11:02

Filipe - sretan ti rođendan :joy :joy :joy
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 15 pro 2010, 11:51

Sretan rockas Filipe!!! :srca :joy :joy
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la aina » 15 pro 2010, 14:28

Janu sretan rodendan sa zakasnjenje i Filipu sretan rodendan! :rodj
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 15 pro 2010, 14:45

:ljubav Filipe, sretan ti rođendan te puno sreće i ljubavi kroz tvoj život želi ti Gabica i njena obitelj. :srca :srca :srca :srca :srca
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 15 pro 2010, 15:06

Hvala Dinkić na trudu.Vodič sam nabavila u Down centru u Puli.Kada je moja beba imala samo sedam dana i još je bila u bolnici zbog sepse poslije poroda,otišla sam tamo da upoznam djecu i roditelje i da vidim kako to funkcionira.Dogovorila sam se za dolaske i vježbe kada Gabi bude imala 4mj. Tako je i bilo .Išle smo tri puta tjedno tamo i to dva mjeseca.Prestala sam ići isključivo na svoju ruku.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 15 pro 2010, 17:37

Nisam bila zadovoljna onim što se tamo radi i odlučila sam da više ne idemo.Ja za svoje dijete želim samo najbolje i nisam se zadovoljila sa nečim takvim.To isto želim poručiti mladim majkama da su one te koje biraju i mogu uvijek reći : Ne, to nije to. :dada
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 15 pro 2010, 17:42

:( Danas su mi se moje velike kćerke rugale kako pišem postove pa su mi najavile kada dođu za praznike jedan tečaj informatike da ih ne sramotim :hahaha E to će biti kao Jan i povijest.Jan vjeruj da su ove velike strožije nego tvoja Irena.Mislim da će biti svašta :baba :baba :baba :baba
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 15 pro 2010, 18:18

:mah Svima vama i vašoj dječici.Javit ću vam se sutra. :srca
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dinkic » 15 pro 2010, 21:22

Hvala za cestitke. Danas je u skolu dosla i prijasnja asistentica, koje veselje ne samo Filipa nego i cijelog razreda. Inace cim je dosao u skolu odmah su svi dojurili iz razreda na hodnik da mu cestitaju. Naravno bilo je i pjesme i plesa, cekam slikice.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la Dinkic » 15 pro 2010, 21:32

gabica-zabica potpuno te razumijem i mame koje sam ti spomenula iz Pule su isto napravile jedna cak nije ni isla u centar, a druga kada nisu vise imali logopeda isto je odustala. Kada se vidimo mozemo jos malo popricati o DS Pula. Inace i mi smo odustali tako od jedne usluge u Zagrebu jer sam vidjela da Filip ne dobiva ono sto bi trebao i radije smo mi sami se potrudili i obucavali se u Sloveniji. Svako nase dijete ima neku svoju posebnu teskocu koja je ocito nastala zbog kromosoma viska i bitno je prepoznati sto je to i cim prije taj nedostatak pokusat anulirati koliko je god vise moguce. Ako se dobro sjecam imate defektologa, to u Porecu ili idete negdje?
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la nadicab » 15 pro 2010, 22:51

FILIPE, sretan rođendan!!!! :kiss :joy :rodj
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la sretnamama32 » 16 pro 2010, 11:15

Sretan rođendan Filipu!!!! :rodj
06.06.2007., 02.05.2010. mamine princeze
http://handmadebyr.blogspot.com/
sretnamama32
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 16 pro 2010, 13:26

:) Lijep pozdrav iz sunčanog ali jako hladnog Poreča.Hvala Dinkić na razumijevanju i puno toga imamo za pričati kada se vidimo.Ovdje u državnom vrtiću radi defektologica za koju su se izborile dvije majke sada već odraslih Down djevojčica.One su napravile čudo.Njihova su djeca odrasla dok je to odobreno ali su meni i ostalim majkama otvorile put i hvala im do neba. :klanja
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 16 pro 2010, 13:32

:srca Defektologica ima 33god. radnog iskustva i predivna je osoba.Prati moju Gabicu od njezinih godinu dana.Igra se s njome,mazi i grli,promatra kako se igra i onda meni kaže što je dobro i što bi u kojem razdoblju trebalo raditi.To je jedna topla suradnja i jako se veselim odlascima k njoj. :ljubav
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 16 pro 2010, 13:41

:joy Mi smo prije par dana imali posjet.Došla nam je moja ginekologica koja mi je vodila trudnoću da vidi Gabicu i da ju bolje upozna.Bila je jednom kada se tek rodila i viđala ju je u prolazu jer stanujemo blizu.Bilo je dirljivo vidjeti kako se doktorica otapa pred Gabicinim pogledom.Uzela je njenu sliku da stavi u ordinaciju .To je bilo jako lijepo od nje. :joy
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 16 pro 2010, 14:01

:kiss Želim reći fansy da pažljivije čita postove jer tu ima dobrih savjeta za nju.Koliko je stara tvoja curica?Mislim da nemoraš biti toliko tajanstvena jer ovdje (moje osobno mišljenje) nema zločestih ljudi nego samo onih koji ti mogu pomoći. :ljubav
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 16 pro 2010, 15:22

Nisaaaam tajanstvena, samo sam uvijek u zurbi da napisem sve sto bih htjela, pa ponekad i preskocim pokoje pitanjce, oprosti :) Cura ima 4 mjeseca, vec velikaaaa :D Kad se sjetim kakva je mrvica bila kada smo dosle iz bolnice, cini mi se da je sad puuuuno porasla, i postala jos ljepsa, hmmm, malo smo subjektivni, ali, oprosticete mi :oops:
Ma, ja samo iscitavam i pamtim sta ce mi kada trebati, jer smo mi jos male za logopeda i defektologa, ali sam se vec raspitala u nasem gradu sta se nudi, pa cemo od godinu dana da krenemo, mada smo kod logopeda vec jednom bile sa dva mjeseca, pa je rekla da je rano i narucila nas u januaru, kad bude imala pet mjeseci, pa ce tada da rade pomalo, a sve intenzivnije kako ona bude rasla. U sklopu vrtica za djecu sa pp ima odlican defektolig, svo su zadovoljni njegovim radom, pa sam isla da porazgovaramo, ali on radi samo sa djecom koja idu u taj vrtic, a ja bih nju kad joj bude vrijeme u redovni upisala, tako da za to jos pojma nemam. Vidjecemo, ima vremena, mada stalno nesto cackam i ceprkam, grad sam prevrnula ;) ;)
Kod nas ima udruzenje roditelja, ali su svi nekako inertni, kad se okupe, ispijaju se kafe i jauce nad zlom sudbinom, ja bila par puta, ove sedmice mi se iskreno nije dalo ni ici po hladnoci da slusam kako narod jadikuje, a ja se taman razveselila oko ovihpraznika...\
Ima udruzenje roditelja djece sa pp, oni mi puno vise odgovaraju, bore se, traze najbolja rjesenja, pa uvijek cujem dosta dobrih stvari koje ce mi kasnije trebati. Njima sam se skoro prikljucila...
Eto, piskaracu kasnije jos, sad mi se cura nesto meskolji, pa da vidim sta treba gospodjica...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 16 pro 2010, 15:34

:) Puse fancy i ljepotici.Bravo za stav ,to je najbitnije.Svako je dijete drugačije i nemože se sa svima jednako raditi.Bitno je da imaš kvalitetnog defektologa pa će ti on reći i kada je vrijeme za logopeda.A i def. nije po meni potreban prije godine jer nitko nemože sada znati kako će se dijete razvijati. :kiss
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 16 pro 2010, 15:48

I, da Filipeeeeeeeeeeeeeee, srecan ti rodjendancic :rodj
I nismo se pohvalileeee, znate ona ruzna, dosadna rupica na srculencu malenom? Ona uzasna, odvratna, sto nas je strasila?
Otislaaaaaaaaaaaaa, zauvjek nestalaaaa, jupi, jupi, jupiiiiii :joy :srca :proljece :zivili
:yess :yess :yess :yess
Kod nas uzasno ledeno danas, -4, brrrr, a ja bas mislila da napokon odem da kupim vise tu jelku, nikako da se nakanim...Dobili smo paketic iz tatine firma, bar nesto korisno (jesam zla, hehe) ;)
I snijeg veje li vejeeee, milina se zaceprkati u kucu do proljeca...
Ljubimo vas sve redom, mazite se i volite, i uzivajte u svojim andjelima...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 16 pro 2010, 16:22

:joy :joy :joy Sada sam u poslu ali moram ti reći da sam sretna zbog male i njenog srca. :kiss :kiss :kiss
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 16 pro 2010, 16:50

I jaaaaa
:yess :yess :yess :yess :yess :yess :yess :yess :yess :yess
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 17 pro 2010, 00:11

Filipe, sretan ti rodjkas!!!!! :zivili
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 18 pro 2010, 15:38

:) Lijep pozdrav svima dragim mamama i dječici iz hladnjikave Istre.Kako su naši najmlađi anđelčići? :srca
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 18 pro 2010, 17:18

:kiss Pusice i za velike, baš sam bezobrazna što ih nisam odmah spomenula. :kiss
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 18 pro 2010, 17:58

:proljece Danas sam malkice sjetnog raspoloženja...Sjećam se kada sam rodila svoju Gabicu na reklamama pokraj ceste su bili plakati sa slikama majki i djece sa PP i pisao je meni najdraži slogan: "Tamo gdje drugi vide problem mi vidimo svoju djecu".Nadam se da sam ga točno napisala, prošlo je već dvije godine od tada. :proljece
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 18 pro 2010, 21:14

Evo i nas malo danas...Okitile smo jelkicu napokon, pa sredile ispod pokloncice, pa kunjale cijeli dan...Uzasno je hladno, bojim se bilo gdje sa njom po ovoj zimi, da mi se sunce malo ne prehladi...Hm...Gabice, ja sam cetiri mjeseca sjetnog raspolozenja :dada Mislila sam da to postaje trajno stanje, ali se sve cesce i cesce uhvatim u veselju zbog nekih sitnica koje me usrece, valjda se vracam sebi i postajem ona stara ja, koja se uvijek necemu veseli, pa onda zakljucih da tu sjetu i tugu trebamo otjerati, bas kao onu ruznu rupicu na princezinom srceku :dada
Uzivajte u hladnom vikendu, i mazite puuuno djecicu...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 19 pro 2010, 22:08

fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.