Sada je: 09 kol 2026, 01:55.
Moderator/ica: medo14

ako su malo iskrivljeni, a zdravi, pa što onda? Još
. moja kcer ima 9 godina, dvojke joj rastu skroz zarotirane i njoj to vec sada jako smeta. pa smo u akciji i pohodimo ortodonte dok ne dobijemo misljenje koje ce nas zadovoljiti. jer u nasem slucaju cekati da izrastu svi zubi nije najbolje rjesenje (nama, jer njoj sada jako smetaju ti zubici). imamo 3 nacina rjesavanja (od 3 ortodonta), i danas cemo donijeti konacnu odluku...

sto dijete zna sto hoce
da mojega pitas, on nikada ne bi htio, njemu je tak svejedno, glavno da ga se ne muci s tim glupim aparaticem
I onda mi je puknuo fil, otisli smo ortodontu i skinuli gumice.
) a mali ja tako tuzno slusao ... on je naime htio aparatic svakako skinuti, ali otac nije dao. A klinac petnaestogodisnjak ....
antonia je napisao/la:ja imam preko 30 i imam aparatic i ne mislim da je kasno.
aparatic stvarno nije big deal, ni za odrzavanje ni za nosenje.

x i mi znamo sto zelimo. rekla bih da spol igra ulogu u motivacijitvoje dijete mozda ne zna i svejedno mu je, ali vjeruj mi da ih ima koji znaju i kojima nije svejedno.

, kad popadaju mlijecni zubeki... 

ja povadila zube, rupa se nije popunila NIKAD, a u međuvremenu su mi i zubi proplivali od paradontoze u tu stranu

ali mislim da se nigdje ne ceka ispod dvije godine

stvar je u tome da HZZO pokriva odredjen broj UZV dnevno, sve preko toga moze doktorica platiti iz svog dzepa, ako ti ga hoce raditi
), pa to sam upravo danas negdje tu na mib-u objasnila, upravo ovo sto si ti napisala samo se kod nas radilo o aparaticu. pa di sam to napisala ako ne ovdje?
sta, uzme ti otisak pa cekas 2 godine?? brrrrrrkimama1 je napisao/la:to su i meni reklija povadila zube, rupa se nije popunila NIKAD, a u međuvremenu su mi i zubi proplivali od paradontoze u tu stranu
moja isto ima malu čeljust i velike zube. nosit će aparatić pa makar joj se poslije pobrkali, onda će ga stavit opet. i opet u pedesetoj ako bude htjela.
a za bliz zubara, svaka cast. iako, i mi smo krenuli prosle godine privatno kod zubara/ortodonta koji radi preko HZZO-a, nismo cekali na pregled, sve pet. i aparatic smo mogli dobiti na uputnicu. ALI, kad mi je krenula objasnjavat kako se na uputnicu mora cekat, jer ona napravi ne znam koliko pregleda i ordinira xy aparatica, a HZZO ima kvotu mjesecnu i mos' ga privatno je naravno odmah gotovo (uz placanje). tako da sam odustala od te kombinacije, mislim, ako bude bilo potrebno uvijek se mozemo vratit. pokusali smo sad s perkovcevom, za sad smo zadovoljni, pu pu pu

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.