Mi sutra kitmo bor..prije toga dođe moja mama i onda svi zajedno pečemo one suhe kolačiće - djeca sama rade svoje kolačiće, izrezuju, muče se, znoje...i vesele tome....kćerka i mm idu na poloćku.
Darovi se otvaraju ujutro na Božić...već od 5 sati obično čujem cupkanje bosih nožica, škripu vrata i šaputanje.......oko 6 više ne mogu izdržati pa me probude

(dogovor je da smo svi budni i prisutni kad se darovi otvaraju )
Nakon mise ručak - ostaje moja mama i već par godina dolazi jedna stara susjeda koja živi sama...Popodne ljenčarenje..iduči dan nam obično dođu u posjetu nećaci i bivša šogorica, možda netko od prijatelja...
Za Novu ćemo biti doma, jedina promjena je da moja tinejdžerica sad izlazi, poželjela je doma tulum ali sam ju uspjela odgovoriti, ali će ipak do grada pa oko 2 sata netko po nju i njene dvije prijateljice -tad će nadam se (nepopravljivi sam optimista) u miru i tišini gledati filmove ili štotigajaznam što...ali u tišini
Uglavnom - veselim se praznicima, odmoru od zadaća i svakodnevne strke, pregledavanja torbi, kontroliranja da nije netko nešto zaboravio, jurnjave do škole....pustit ću ih nek se igraju, gledaju crtiće,u podrumu je hrpetina igračaka - između ostalog svakom sam kupila po jednu društvenu igru i nadam se da će ih to zabaviti....naravo nadam se i snijegu...
Lijepi vam, vedri i mirni blagdani svima