Sada je: 13 srp 2026, 13:47.

Sve od udaraca u trbuhu,trudnoći ,bolovima...

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Sve od udaraca u trbuhu,trudnoći ,bolovima...

PostPostao/la adryka23 » 23 pro 2010, 18:04

adryka23

Re: Sve od udaraca u trbuhu,trudnoći ,bolovima...

PostPostao/la MON » 27 pro 2010, 15:40

Adryka, jesi li otvorila ovu temu s nekim konkretnim pitanjima? Ajd napiši što te konkretno zanima :mah
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la adryka23 » 27 pro 2010, 15:52

konkretno? pa ono...zanima me kako se osjećate dok vas beba udara iznutra,jel boli,imate li kakvih drugih bolova u trudnoći,jel beba diže samo jednu stranu trbuha i to...mislim da to nije ništa konkretno,čisto iz neke znatiželje da usporedimo međusobno nekakva iskustva cijele trudnoće... :) :mah
adryka23

PostPostao/la MON » 27 pro 2010, 15:55

Ok, neka ostane otvorena tema, pa ćemo vidjeti kako se razvija :dada

naime, cure puno o tome pišu na generacijskim topicima (zimske, proljetne, ljetne...), ali možda se raspišu i ovdje.

evo ja ću prva - ja jedva da osjetim koji pokret. iako sam u navršila 20 tjedana, posteljica mi je sprijeda pa valjda zato ne osjećam "konkretnije" micanje bebe. gin mi je danas rekao da za oko dva-tri tjedna mogu očekivati baš udarce.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la mare10 » 27 pro 2010, 16:24

Mene je moja mišica tako jakooo udarala :/ , mislila sam da će izaći vani kroz trbuh. Posteljica mi je bila smještena straga i jako živahna beba je bio rezultat toga ;)
''Za odgojiti dijete, treba cijelo selo.''
mare10
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la justdoit » 27 pro 2010, 23:06

meni to tako faliiiii :srca
svaku večer (jer je bila najaktivnija kasno navečer i noću) bi meni dragi mazio trbušinicu i onda bi promatrali scene ko iz dosjea x. vidli bi joj lakat, pa ručicu, pa leđa cijela, i nožice divlje :luv
jooooj, suze mi na oči dođu od radosti kad se sjetim toga
Lara 13.8.2009.
slika
justdoit
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la adryka23 » 28 pro 2010, 08:43

Joj,a ja sam sad 37+4..i udarci nisu jaki jer više nema toliko mjesta,sad i ja vidim leđa kad beba izbaci i sve ostalo..nekad zna oko pupka ići sa nečim jaaaaaaako malim pa se mm i ja zezamo da prstom pipka okolo sve....još malo pa ćemo se upoznati nas dvije..05.01.idemo u bolnicu...vjerojatno će bit carski tako da se idući tjedan moja malena i ja budemo gledale... :)
adryka23

PostPostao/la dijana52 » 12 lis 2011, 22:06

Curke heeellp my! U 32. tjednu sam treće trudnoće i beba je pravi sportaš jer imam osječaj da mi je razmjestila sve moguće organe. Eh sada počela sam osjećati bol u donjem djelu trbuha ali samo kada se beba miče i sve češće osjetim pokrete u tom dijelu. Dali postoji mogućnost da bude raniji porod? I :ajme
dijana52
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mt_marina » 14 lis 2011, 18:44

dijana zaista ne znam, nemam iskustva s tim, tek sam u 27 tjednu prve trudnoće i moja i nije tako baš aktivna, jedino evo što je od jučer baš osjetim tijekom cijelog dana, no nikad jaki udarci
30.12.11. mamin cvrcak
mt_marina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 14 lis 2011, 21:26

Dijana, to je ovak teško reći. Meni se Kora znala protezati tako da bi me užasno stezalo pri dnu, a rodila sam na dan navršetka 39. tjedna.

Ako si jako zabrinuta, otiđi na pregled.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 07 vel 2012, 19:42

Mene brine što me beba ne udara toliko koliko se gura sa mnom. I to pod rebra tako da ne mogu disati normalno. Jel ikome poznato o čemu pričam?
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marinela » 07 vel 2012, 21:10

:mrgreen veoma poznato...

mene moje čudo nikad niti nije konkretno lupalo... vise kao da se isteže pa gura, lupi jedino kad se u snu dam malo previše na trbuh...
majčešće noge završe pod rebrima, pa ona gura prema gore a onda ja rukama prema dolje jer nema zraka, ili se nekako upre pa trticu pokušava izgurat van kroz trbuh....
iako tim "gurkanjem" smo čak i razvile vrstu komunikacije, na jedna poseban način - uvijek isti i uvijek isto mjesto na trbuhu, lagano gurne jednom ili dva puta, i ponavljalja dok ne "odgovorim" istom metodom, i onda naizmjence... i to zna potrajat 10-15 min
ako ja nju "gurnem" jednom jednom vrati, za dva put dva puta vrati ona meni, ili ako ona mene gurne 2-3 puta, onda ja njoj vratim isti broj...
i moram priznat da mi je to puno zanimljivije nego da me samo nekontrolirano mlati
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 08 vel 2012, 12:43

Ajme Marinela pa to zvuči odlično (plus što tvoja beba već zna matematiku) i znam što je jer sam se i ja samo dva puta uspjela "dopisivati" sa bebačem - to u fazi dok se mogao vrtiti. Sad zapeo naopako. I da, još imam i osjećaj da su moji bubrezi ponekad jako zanimljivi za udaranje. :bonk :bonk :bonk :bonk
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la marinela » 08 vel 2012, 13:08

ponekad?
imam osjećaj da jeto jedino po čemu udara kad protestira....
služe kao gong.... :lol
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Trabakulica » 08 vel 2012, 14:26

i ja se igram sa svojom malenom :luv bocakamo se, gurkamo, ona odgovara na moje "provokacije". ali ja nju lagano prstom, ona mene zvekne nogom :mrgreen

a kad je samo pustim da se igra, i onda je to kaos u trbuhu. mlati na sve strane, pa se odjednom cila skvrči na jednu stranu(trbuh izleti) i onda laganije tuče(valjda je to sa rukama), pa se naglo ispruži i skvrči se na drugoj strani...
i baš ove jače udarce osjećam neka 3 tjedna, do tad laganije.

buđenje je svako jutro kad joj se i tata budi oko 6-7h i onda su igre bez granica dok se ne dignem iz kreveta.
kad je on ljubi, nekad miruje, nekad ga udre...ali kad je češkamo i mazimo onda se uglavnom umiri.
ma predivan osjećaj :luv
ali zadnjih par dana mi valjda udre ili sjedne na mejhur i onda moran trčat na wc.
e, i moja se voli iživljavat na bubrizima...valjda im to dođe ko vrića za box :D
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 08 vel 2012, 14:45

Moj sin je nemilosrdan, mlati li ga mlati. Uopce ga vise ne zanima jel netko drzi ruku na trbuhu ili ne on udara ko da mu je zadnje :hahaha Tata je naravno ponosan a ja se nekad znam dic od stola jer me lupa kad jedem i onda me to smeta uzasno izbije mi zrak :nesvist
Najvise voli kad legnem u kadu punu vode, onda se razleti ima ga svuda :luv
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 09 vel 2012, 13:25

Jednom je prilikom toliko zveknio ruku svoga taje da se ovaj uspaničio -nije se tome nadao. E onda se poslje svima hvalio kakvog sina čeka...ponos tatin... :hahaha
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama77 » 14 vel 2012, 11:07

prvi puta pišem,pozdrav. :roll
mama77
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la i_ja_sam_mama » 14 vel 2012, 11:22

Pozdrav mama77!
Imaš dio foruma gdje nam se možeš predstaviti.
slika
i_ja_sam_mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.