Sada je: 13 srp 2026, 11:18.

CARSKI REZ I STERILIZACIJA

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: CARSKI REZ I STERILIZACIJA

PostPostao/la mirbi » 17 ruj 2010, 14:09

Obitelj dotične može tužiti liječnika ukoliko nešto pođe po zlu, a vjerojatnost je vrlo velika da bi nešto i krenilo. Opomenuta je već jednom i nije se držala liječničkog savjeta.

Meni je to isto kao i žena koja svjesno odluči rađati u šumi, pa ako se nešto zakomplicira, svi su krivi...
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Trini » 28 ruj 2010, 10:40

Moja frendica je imala cetiri carska. Vodio ju je svaki put eminentni ginekolog u jednoj zg bolnici i u zadnjoj trudnoci joj je rekao da je - u slucaju jos jedne trudnoce - nece vise voditi.

I to je bilo to. No hard feelings niti na jednoj strani. Lijecnik moze odbiti voditi pacijenta.

Inace me zivot naucio da nikoga ne osudjujem, pa tako niti zene koje odbijaju sterilizaciju.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la dado 78 » 04 sij 2011, 04:31

Ja sam imala operaciju zbog cista na maternici ta mi je operacija bila kao da sam imala carski rez e posle 2 godine sam ostala trudna prvi put i moj doktor mi je rekao posto sam pre dvije godine imala tu operaciju on se boji da bi moglo da dodje do nekih komplikacija prilikom poroda i tako mi je predlozijo carski rez.Evo nako malo vise od 3 godine ponovo sam trudna i odmah mi je rekao da cu ponovo na carsi rez i ja planiram poslije ovog poroda da sebi podvezem jajnike jer se bojim da ponovo ostanem trudna posto bih opet morala na carski,a i troje djece je dosta ;) :D
dado 78
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Orca » 04 sij 2011, 09:57

da li sterilizacija može ići nakon drugog carskog?
mojoj mami su radili nakon drugog, ali to je bilo prije 24 godine...kako je danas?
:mala 19.01.2010.

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 04 sij 2011, 10:45

Mislim da nema veze samo sa brojem carskih, nego i sa godinama.
:dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la ela1 » 27 sij 2011, 00:02

Ja sam treči puta prirodno rodila, ali raspitala sam se o tome podvezivanju jajovoda.

Dakle nakon trečeg carskog svatko če vam preporučiti taj zahvat, postoji spaljivanje i nešto slično kvačicama , marate potpisati i vi i suprug, što mi nikako nije jasno, pa to je vaše tjielo, ali možete to napraviti i ako imate 35 god. i više, te ako imate neku bolest tipa dijabetes i sl.
Može se napraviti i laparaskopski nakon poroda, ali do toga još nisam došla, kad to proučim javim
... život je dovoljno dug ako ga pametno koristiš...

slika
ela1
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.