Sada je: 30 srp 2026, 00:49.

Igrice i TV kod klinaca školske dobi

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Igrice i TV kod klinaca školske dobi

PostPostao/la sany » 29 pro 2010, 23:12

ps nema
razlog je sto ima komp u sobi od nizih razreda osnovne i nije mu falilo igrica
tv nema niko u sobi
a odnedavno ga nemamo ni u dnevnom boravku
ali
imamo komp koji je na maxtv-u, laptop koji sluzi za ciljano gledanje crtica i sl.
i to je sasvim dovoljno, pogotovo starijem koji je od ere fejsa previse pred ekranom, previse i to nastojimo dozirati, ali moram priznati da nisam zadovoljna koliko :/ radimo na tome (najbolje mi je kad sam ga vidila jedan dan komp upaljen a ipod u ruci, neka igrica :ajme )
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la sunce » 29 pro 2010, 23:46

Stariji je nazalost "izgubljen slucaj", tj. on bi mogao
i zeljeo provesti svo budno vrijeme pred ekranom, naizmjence
tv, ps, komp. Borimo se, dogovaramo, kaznjavamo.
Meni najstrasnije u cijeloj prici je sto on nema potrebu izaci
van, druziti se sa ekipom, eventualno je s frikovima slicnim njemu.

Kada prepricavamo mi stariji nase dogodovstine iz djetinjstva, vidim
u njegovom pogledu pitanje "kaj ste vi bili normalni?" ili tipa totalno
neshvacanje cinjenice da 2 ljetna mjeseca provedena npr. na selu
kod bake, s domacom ekipom su bila luda i nezaboravna, da nam nikada
nije bilo dosta igre po travi, potoku, sumi..., domet je bila lopta od kupovnih
rekvizita.

Drustvene igre s nama igra pod prijetnjom :( kazne.

Uglavnom s njim 100 cuda po tom pitanju, da ne ispadne da sam prepustila
situaciju inerciji, o da, zna on imati zabrane, odradi on to bez puno njurganja,
ali nece ga to pokrenuti, u stanju je satima lezati na podu i lupkati nogom o ormar.

Mozda se spasimo kad se zateleba i pocne mu mozak raditi na drugoj frekvenciji :lol

Mlađi je druga prica, njemu nikada dosta druzenja, landranja, dogovora di ce se i s kim ici, kod koga....
Voli on pogledati crtic, sjest pred komp i igrati igrice, ali ekipa je uvijek na prvom mjestu i nema
igrice koja bi ga zadrzala doma kada cuje glasove iz parka.

Totalno razliciti karakteri, interesi, naravi.
(Stariji je oduvijek individualac, samotnjak, tako da nije to doslo godinama i odrastanjem)

sve u svemu doma nam dosadno nije, jednog tjeram van, drugog navlacim u kucu :p
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flowerpower » 30 pro 2010, 10:27

Još nešto - skužila sam (i prek foruma i u RL) da većina oko nas ima (od malih nogu) PS, Wii, ili i jedno i drugo, pretpostavljam da i na to ide puno vremena fiksacije uz ekran. Mi nemamo ništa od toga, bar za sada (i nećemo još nadam se dugo).

potpis.

ono sto sam ja u RL shvatila je da veliki broj djece gleda raznorazne serije na tv-u (od sejerezade do LZN i najboljih god.), iako po minutazi to moze biti isto velika mi je razlika - sto gledaju/rade na kompu ili tv-u.
npr. ja nemam beda da provede i kojih pola sata vise na kompu ako npr. istrazuje neke podatke/uci/gleda karte...dapace to i poticemo.
first born unicorn 13.05.2002.
flowerpower
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 30 pro 2010, 10:43

Ni moji klinci nemaju PS ni Wii, stariji ima PSP ali ga koristi uglavnom za putovanja i igranje u busu kad ide na turnire. Rijetko mu dozvolim da doma igra.
TV... ja sam operirana od gledanja TV-a i gotovo nikad ga ne palim tako da su klinci doma naviknuli na ugašen tv, on nije nikad zvučna podloga. Povremeno požele pogledati crtiće ali češće neki dokumentarac o životinjama. Stariji jako voli gledati sport na tv-u.
Međutim, kad su kod tate, bake i dide, gdje je normala da se tv pali čim se ustane a gasi kad se ide na spavanje, tamo gledaju koješta. :bidan Srećom to nije puno ukupno u uobičajenom užurbanom dnevnom ritmu.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la patkica » 30 pro 2010, 13:44

Sad sam se sjetila, prije nekih mjesec, dva, ispituje me M. da jel ja znam ko je to Šeherzada :lol Ja zbunjola kažem - znam, to je lik iz književnosti iz djela.... tu me on prekine riječima: mama, (prevrtanje očima) - ne to, svi u školi pričaju o Šeherzadi, jedino ja nisam nikad gledao jer ti to nikad ne gledaš i zašto ti nikad ne gledaš kad svi u školi to gledaju :lol
Onda sam se uspješno izvukla riječima: to ti ide u isto vrijeme kad i Oggy i žohari na OK :lol
patkica
svizac

PostPostao/la palunkica » 30 pro 2010, 13:48

Ja bi skoro više voljela da moj gleda Šeherezadu nego OK Kids :ajme Bar bi vježbao čitanje :mrgreen

Najviše me smeta totalno neselektivno gledanje OK-a, da si barem izabere neke crtiće koje prati, ne, bulji u ono što je trenutno na programu. I to me dovodi do ludila.

Wii je za sada zgodan, razmahao se pred TVom za poludit :roll
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la medo14 » 30 pro 2010, 14:16

Najviše me smeta totalno neselektivno gledanje OK-a, da si barem izabere neke crtiće koje prati, ne, bulji u ono što je trenutno na programu

da ta pasiva je iritantna, u potpunosti ubija svaku mogućnost osmišljavanja slobodnog vremena

ono što sam jednom doživjela kod svoga je ta agresivnost nakon igranja igrica i to na PS-u, nogomet, znači nagresivna igra koja je izazvala veliku ljutnju i agresiju, jer, ne znam, nije uspio dati gol. Inače nije po karakteru agresivan i ljutit ali nakon te igrice nakon duljeg vremena igranja je bio. Naravno, igranje takvih igrica drastično smo smanjili uz jako ograničenje vremena, ali me je baš šokiralo.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la nadicab » 01 sij 2011, 20:10

TV u boravku, ograničeno gledanje.
Svako ima svoj laptop, a princeza stalno visi na njemu :ajme (preko praznika je ili na igrici na lapu ili na fejsu ili na farmi na netu :ajme). Voli društvene igre, a ima i druženje s frendicama. Njoj je to kao i ocu joj blejanje u formulu - način opuštanja mozga.
Mlađi je lakše odgojiv i s njim se da lakše dogovoriti ...
U periodu kada su imali popodne školu, ja sam im zaključavala TV, a kada je bilo previše PC-a, tastatura je završila na mom poslu. Internet bio jako ograničen.
Ipak, sveukupno provode previše vremena, naročito najstarija :ne
To što su oni puno manje od ostale djece nije mi utjeha jer su ipak sveukupno previše.
Probat ću naći jako dobar članak o projektu 10 dana bez TV-a
evo http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/124054/Default.aspx
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mala Bornica » 03 sij 2011, 09:51

pratim ovu temu, i sada moram pohvaliti svoje klince, jer kad im se kaze da ne smiju paliti tv ili pc, toga se i drze. ne moram skrivati daljinski li tipkovnicu.
evo sad me kcer nazvala i pitala da li moze upaliti komp, i da sam rekla ne, ne bi ga upalila. bas sam zadovoljna :D
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Ivy26 » 03 sij 2011, 13:25

Moja stalno u zadnje vrijeme(od kada je na praznicima) hoće igrati petvill na kompu,ili zna gledati crtić na tv.Pomalo me to živcira,ali kada je škola onda je to vrlo malo jer ne stiže.
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 03 sij 2011, 13:29

ja vidim da kako vrijeme ide kriteriji nam padaju .. prije par godina ne bih ni mrtva dozvolila gledanje BB a sad kad je bio BB slavnih u slo gledali su tu i tamo koliko su uspjeli uhvatiti u pripremama za spavanje - znali su likove i svakakve gluposti su vidjeli i čuli, pa čak i J :ajme eto to mi je u sramotu al jako mi je to bilo teško spriječiti, u taj sat ja bih uspavljivala G. a oni raspašoj u dnevnoj :shock

N. bi stalno bila na kompu i igrala pet society na fejsu, u stanju je ustati u šest subotom i nedjeljom i hop evo ti nje na fejs :shock tako da mi je jako poznato ovo što patkica piše. J. isto voli club pinguin i neke igrice123, al nekidan sam ga našla kako igra igricu u kojoj mora po goloj riti pljesnuti neku tetu pa sam malo iskolačila oči - pitam ga što to igraš, a on mi kaže "moram ju udariti po riti" :ajme. Uglavnom malo više kontrole roditeljske ne bi škodilo. Na sreću je tv i komp u dnevnoj. Preko tjedna jako malo gledaju tv jer ne stignu, a sad za praznike smo malo birali program i puštali dobre crtiće. Subotom i nedjeljom smiju se razvlačiti u pidžamama i gledati crtiće, problem je da su cure već toliko starije da se jako teško usklade što bi gledali. Imaju wii al rijetko se sjete, uglavnom ako netko dođe dozvolim dio vremena da igraju, onda potjeram. Isto ako zasjednu za komp kad su posjete, dozvolim da pokažu neku novu igricu al onda rastjeram.

U svakom slučaju previše vremena provedu na kompu N. i J. MM je instalirao super program za crtanje ArtRage pa u tome uživaju, ajde to im je jedina korisna aktivnost na kompu.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Berta » 03 sij 2011, 20:22

te igrice123 i J u zadnje vrijeme igra, inace je igrao na Igre igrice i Larine igrice
ja sjedanje za komp kad dodju frendovi kod nas dam tek kao zadnju mjeru kad se izigraju svega i svačega ranije, a posjet se otegne.
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 03 sij 2011, 22:05

Meni je na kraju dosadilo stalno natezanje tko će i kako do TV-a i sakrila sam na MaxTVu sve crtić programe. Pa ako već želi TV neka gleda dokumentarce :baba

Tuli već satima
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Dobri andjeo » 03 sij 2011, 22:08

ima tv u sobi no rijetko ga gleda i pali , interesantniji je ovaj u boravku i to gleda max sat dnevno. od nikad nije fan filmova i crtica. :whew nekad bi mi i pasalo da malo gleda da znam da sam sat dva mirna :mrgreen
igrice igra samo subotom koliko zeli, to se svede na popodne. dok nam dolaze prijatelji na igru ne dozvoljavam kompjuter , a ako dolazi subotom onda se igrice prenose na nedelju :D

Zasad nemamo problema s doziranjem.
:)
serije ne pratimo nikakve, ponekad gleda bibin svijet i to ako bas ja u to vrijeme slucajno sjednem i gledam :whew
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la lara72 » 03 sij 2011, 23:55

Zadnje dvije godine je pravilo da se TV gleda samo vikendom. Kako smo mi eventualno jedan vikend u mjesecu doma F. je još uvijek draže igranje od gledanja TV. PS3 smo upravo kupili i imamo isto pravilo kao i za TV. Za sada se pravila poštuju i krajem školske godine mislimo mu staviti plazmu u sobu (to je F. dobio na poklon prije tri godine.) Ukoliko se ne bude držao dogovora skidamo je.
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 04 sij 2011, 09:32

Probat ću naći jako dobar članak o projektu 10 dana bez TV-a
evo http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... fault.aspx

dobra ideja, samo opet 10 dana nije ništa ako se ne promijeniti u potpunosti navika, vidim oni su u svoj projekt uključili i 10 dana bez mobitela (osim TV i komp)
mi smo bili jedno 2 mjeseca bez TV, imali smo komp i PS ali ipak se drastično smanjilo gledanje u ekran, onda je došlo svjetsko prvenstvo u nogometu i kraj priče :lol
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la franika » 05 sij 2011, 00:52

Fran je u fazi igranih filmova, unazad godinu dana kada je posve svladao titlove otvorio mu se jedan skroz novi svijet, trenutno mu je super Charlie i tvornica cokolade, to sam mu ja preporucila da si pogleda (jako volim Tima Burtona a o Deppu da i ne pricam :mrgreen ) i odusevio se. Gledao ga je 3 dana za redom i hoce opet. MIslim da cu mu onda posuditi Beetlejuica,Edwarda skarorukog i Corpse Bride-moglo bi mu se i to dopasti. :dada

Trenutno se zadnjih mjesec dana uopce nije ni sjetio upaliti igrice na kompu a sada su dobili Wii pa to igraju oboje.

Fran i inace puno vise voli tu serviranu zabavu tipa tv, komp dok se nika puno ljepse igra s igrackama i manje bulji u TV.

Kod Frana mi je dobro sta jako voli citati, eto ga sada upravo procitao 5. knjigu Harry Potter od 800 stranica! :shock Imao je zadnjih dana neku crijevnu virozu pa mu je pasalo mirovati, satima je u krevetu lezio i citao i upravo danas zavrsio. Sutra krece sa 6. knjigom. Tak da on spontano jako cesto zamjeni TV s knjigom sto mi je super.
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 07 sij 2011, 14:33

Kod Frana mi je dobro sta jako voli citati, eto ga sada upravo procitao 5. knjigu Harry Potter od 800 stranica
wow,nam je to još nezamislivo
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.