moja starija je bila tako lošeg imuniteta u prvoj jasličkoj godini i nakon nekoliko antibiotika (i situacije da je par dana išla u vrtić pa 2 tjedna bila kod kuće i tako u krug) je rekla doktorica da ona sad ne smije u vrtić jer je sezona gripe i da bi bilo jako opasno da je dobije i da bi trebala biti bar 6 tjedana u komadu van kolektiva

onda sam joj objasnila da ja nemam druge opcije čuvanja 6 tjedana osim vrtića pa mi je reklada će mi dati bolovanje jer ona ne smije u vrtić
pa mi je dala maksimalna 3 tjedna bolovanja bez komisije, pa je MM uzeo tjedan dana godišnjeg i onda je meni otvorila još 2 tjedna bolovanja
na kraju ovog drugog bolovanja je ona opet bila u virozici sa šmrkavim nosom i onim suznim očima (ma i u tih svoh 6 tjedana što je bila kod kuće je svakih par dana njoj curio nos, pa bi ozdravila pa opet i tako u krug - jedina razlika u odnosu na dane kad je išla u jaslice je da joj te viroze nisu završavale komplikacijama i antibioticima) je MM-u pukao film i našao je na last minute produženi vikend na moru i otišli smo 4 dana na more
i kad smo se vratili njoj je jednostavno bilo bolje

- ta kombinacija dugog ostanka van kolektiva i par dana mora nas je spasila
mislim nije ni nakon toga situacija bila idealna, ali izdržali smo narednih 3,5 tjedna u vrtiću i prošli sa samo tjedan dana bolovanja iza toga i onda je konačno stiglo i proljeće i sve je nekako postalo lakše...
i koliko god mi je u početku grozno zvučalo 5 tjedana bolovanja praktično u komadu, poslije sam si računala da u prosjeku nisam ništa više radila ni prije toga, jedino je sve bilo rascjepkano sa po par dana posla/jaslica pa opet bolovanje...