pozdrav svim zenama, trudnicama,mamama i buducim mamama hehe
evo da i ja podijelim svoje jako pozitivno iskustvo poroda tako da buduce mame ne budu toliko izbezumljene oko toga kad im dodje vrijeme za rodit
ja sam rodila 4 dana prije termina( termin je bio 27.11.2010) i trudovi su me uhvatili po noci, najbolje je bilo to sto sam ja bila uvjerena da sam se zatrovala nekom hranom jer sam imala bolove nisko u trbuhu i trcala svako uru na wc...ali kad je doslo jutro shvatila sam da se bolovi javljaju u razmacima od 5 minuta i da traju oko 40 sekundi i tako mene muz via Split, ja opet uvjerena da ce me vratit kuci jer sam imala bolove samo nisko doli i to nisu bili toliko jaki..kad ono pregleda me doktorica i kaze: vi bi setali jel , a 7 prstiju otvoreni, danas cete rodit haha kad mi je ona to rekla, meni odma tlak skocio i zaista je bio 150 kroz 110
i tako ja odo u boks za radanje i doktor mi prokine vodenjak i tad su poceli malo gadniji bolovi, svaki trud sad me tjerao na tiskanje nekako, kao da moram da izvinete pokakit jako veliko i tvrdo go ***
u radjaonu usla u 10 ipo, u 11 ipo rodi se moja mala curica 3 kg teska i 50 cm duga
a nisu me ni rezali, samo sam prosla s 3 unutrasnja sava
eto vidite bas sam imala srece

i ovim putem moram pohvalit i splitsko rodlislite koje osim fenomenalnog novog prostora i opreme ima i profesionalno osoblje, ljubazno i sve ostalo, nije im zena ko komad mesa kad radja vec stvarno su me smirili tokom poroda i bili mi podrska, a sestre takodjer moram pohvalit (izuzev nekoliko njih koje su bile malo grintave i nestrpljive, ali takvih se uvik nadje), kao i cistacice koje su takodjer extra ljubazne..
eto to je bilo moje jako pozitivno iskustvo, nadam se da ce pomoci buducim mamama da prevladaju strah jer zaista se nemate cega bojati-POROD JE PRIRODAN PROCES CIJA BOL IMA ZA CILJ DONIJETI VASU BEBU NA SVIJET, a te boli se kasnije i ne sjecate!!