Sada je: 27 svi 2026, 18:05.
Moderator/ica: nadicab

kiki i lara je napisao/la:taj sprej za grlo tantum verde tko ti je to preporučio.ja sam mislila da se takve stvari ne smiju davat bebama.
kiki i lara je napisao/la: koliko si ml fiziološke stavljala.mjera je inače 3 ml???

vadili danas krv.krv katastrofa
......sedimentacija normalana do 20 a lari 40.da ne govorim o ostatku nalaza.sinoć nije spavala skoro ništa od kašlja pa sam je danas opet odlučila odvest u pedice i sama tražit kompletnu krvnu sliku i briseve nosa i grla.i rekla sam joj da ja osobno sumnjam na bakteriju u nosu i grlu.taman prije nego smo krenuli u pedice dobila je tem. 38 .2.tako da je i pedica skužila da je više ne drži gripa nego da se radi o bakteriji.i ovaj put sam bila u pravu.nažalost.jer imam iskustva s malim.tako da sama već dam diagnozu.još mi fali samo da mogu sama ispisat recept.dala joj je sumamed 3 dana pa da dodemo u petak na kontrolu da znamo hoće li joj produžit za vikend sumamed.samo nek mi više ozdravi.već 15 dana se muči ..
i za nefalit je smršavila pola kila u 15 dana.imala 7 180 g. a danas 6 650.g. kao neka beba od 2 mj.al opet se dobro drži kako je boli...
nek mi samo brzo ozdravi 

zato i jesmo tu..baš je ćopilo i ne pušta....maloprije sam joj davala na silu jest.gurala kašikicom.računam i da povrati ostat će nešto i u želucu.samo da mi ne smršavi još 

nadicab je napisao/la:da, jako je važno da pije - uključi si alarm i daj joj iz šrice svakih 10 min 5-10 ml; nakupit će se dovoljno tokom dana.
Sedimentacija 40 i nije tako strašna (nije ni dobra) ali nije najgora; koliki je CRP? On je najbolji pokazatelj upalnih procesa.
Sumamed je atb jako širokog spektra i nažalost se prečesto koristi; kako su meni objasnili - kao da muhu gađaš topom. Trebalo bi ipak ići sa ciljanim atb-om.
pa su s vremenom navikle da ako piju iz bočice/čašice neće morati piti iz šprice

Nadoknada tekućine i soli
Nadoknada tekućine može se provoditi na usta ili intravenskim putem (infuzijom). Preporučuje se nadoknada tekućine na usta uvijek kada je to moguće, a koriste se već pripremljene otopine koje sadrže elektrolite (natrij, kalij i druge) i glukozu npr. REHIDROMIX (prodaje se u obliku praška koji je moguće prema uputama pripremiti kao otopinu).
U liječenju treba istodobno voditi brigu i o temperaturi djeteta, te ukoliko je ona povišena iznad 38,5 oC snižavati je fizikalnim metodama (oblozi hladne vode, kupke u vodi temperature stupanj-dva nižoj od temperature djeteta). Kada se temperaturu ne uspije sniziti fizikalnim mjerama treba dati lijekove (antipiretike).
Kod kuće se mogu liječiti djeca koja nisu dehidrirana ili ona koja su blago do umjereno dehidrirana.
Sve slučajeve teže dehidracije treba liječiti u bolnici.
Bez obzira na stupanj dehidracije u bolnici treba liječiti svu onu djecu koja obilno povraćaju, koja odbijaju tekućinu, te djecu s komplikacijama (poremećaj svijesti, grčevi uz temperaturu…)
U pravilu treba naglasiti da djeca koja povraćaju najčešće dobro podnose davanje tekućine na usta. Daje se jedna čajna žlica (5 ml) ohlađene tekućine za rehidraciju svakih 1–2 minute.
...
U slučajevima dehidracije (gubitka tekućine) izgubljena tekućina se daje na usta u količini 50–100 ml/kg tjelesne mase, uz nadoknadu daljnjih gubitaka stolicom i povraćanjem tijekom prva 4 sata.
Za svaku daljnju stolicu doda se tekućina u količini od 10 ml/kg tj. mase. Volumen povraćanog sadržaja treba procijeniti i nadoknaditi tekućinom.
Kontrolu stanja djeteta i nadoknadu gubitaka treba procjenjivati svaka dva sata.
Čim se uspostavi hidracija, treba započeti primjerenu prehranu.
Za uspostavu pune hidracije potrebno je najmanje 4 sata.
jede sad neloše.nije još kao prije al valjda će nadoć i to.moram je zabavljat dok jede da bi pojela a prije bi za minutu smazala.jučer je popila petu i zadnju dozu sumameda.danas sam je vodila na pregled kaže pedica da joj se još lijevo uho malo crveni.nadam se da će proći.samo od vikenda nam opet braco dobio visoku tem.sad je braco na sumamedu.sumnja na upalu pluća.sutra idemo snimati.vrtimo se u krug ima 20 dana.i nikako da prođe.katastrofa.nadam se da će se brzo i on oporavit.

.......kao i sva nedonoščad

tri dana prije jer mene neće biti kući.nemogu vjerovati da je toliko prošlo.moja curetina.radila sam joj tortu na fifi jer joj je to i prva njena igračka dok je još bila i u meni.u međuvremenu nakon što je popila sumamed nakon tri dan opet je zabolilo.tj u prošli petak.tada sam bijesna tražila briseve.a doktorica mi je rekla kao da ću ih ionako vaditi tek u ponedjeljak al inzistirala sam.i naravno lara i sin su od četvrtka na klavocinu jer lara ima 2 bakterije u nosu.pneumokok i neku marinchelu tako nekako.sumamed je popila bezveze jer jedna bakterija nije uopće osjetljiva na njega.e da je bar izvadila briseve prije sumameda jer sam i tad tražila briseve.nebi je bolilo već mjesec ipo.nismo vježbale sve skupa tjedan dana.katastrofa 

da nam što prije ozdraviš.pusa od nas troje 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.