Sada je: 29 srp 2026, 22:15.
Moderator/ica: medo14

lupko je napisao/la:1. Kamo putuju djeca u romanu, a kamo u filmu?
2. Što je bilo sa učiteljem u romanu, a što u filmu?
3. Gdje su posjetili tiskaru dječjeg časopisa Smilje , u filmu i romanu?

.
. to ne znaci da ce napraviti umjesto njega...jedan od zadataka je bio da nastavi recenicu. znaci trebao je u knjizi pronaci bas odredjenu recenicu.
Mala Bornica je napisao/la:meni se cini da su te lektire cesto i kontraproduktivne.
a ako dijete procita lektiru i muci se sa zadacima, zasto mu ne pomoci, pa to svi radimo... ne rade oni cija djeca ne traze pomoc pretpostavljam. a ako je tu forum, mozda mam ne treba citati i gledati lektiru da bi pomogla djetetu. to ne znaci da ce napraviti umjesto njega...
moj drugasic je prosli tjedan pisao svoju lektiru. jedan od zadataka je bio da nastavi recenicu. znaci trebao je u knjizi pronaci bas odredjenu recenicu. medjutim kako ima razlicitih verzija te knjige, nije nis mogao pronaci jer u njegovoj verziji ta recenica nije pocainjala istim rijecima. a u drugom razredu, ili je to samo do njega, ne znam za druge, on ne cita toliko dobro i ne razumije tekst tako dobro da bi po znacenju skuzio na koju se recenicu misli.

anabama je napisao/la:Mi smo isto treci razred ... ali sinak sam pise lektiru, proslu mu nisam ni pregledala a napisao je 5 velikih stranica
Osobno smatram da je bolje da dijete dobije i losije ocjene nego da mu roditelji pisu . ... ali svatko od nas je prica za sebe

pa to nije lektira ... to je zadatak
.Matilda je napisao/la:Lektira se ne piše, lektira se čita.
Moji sad čitaju Huckleberryja Finna. Veliki roman.
I stalno me pitaju kad ću im dati pitanja. Nema pitanja. Čitajte.
A znate li da ima još učiteljica koje svaki mjesec tegle doma sve te "debele" bilježnice i čitaju i ocjenjuju.

Bilježnica je prošlost, knjiga je budućnost.
To i od prije znamo 

mazilica je napisao/la:ali, ja samo teoretiziram, još niti jednu lektiru nismo radili doma, oni to rade projektno na satu svi skupa.
ta dva različita pristupa?

Još ne znaju da ih čeka stvaranje predstave (svaka skupina uprizorit će jednu basnu po ziboru).

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.