Sada je: 22 srp 2026, 11:10.

Hitno trebam pomoć - gladna beba

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Hitno trebam pomoć - gladna beba

PostPostao/la Lurgee » 23 vel 2011, 13:30

Imam bebu od dva tjedna koja je od prije par dana na adaptiranom. Prvo sam mu dala Hipp pre bio, no nakon što je jednom sve pobljuvao (naknadno sam shvatila da tako djeluje prvo sisanje, pa bočica na njega), kupila sam mu Bebimil. Prva dva dana je okey papao, iako malo (no i sisali smo), no ja ga od sinoć ne smijem dojiti zbog jakih antibiotika, a on ne papa baš. Ne znam jel stvar u flašicama ili mlijeku, no mislim da imamo problem s flašicama, točnije rupama na dudama (sisačima).

Imali smo sve NUK-ove i iako sam prvo provjerila (još na hippu) da lijepo kapa mlijeko, sinoć sam skužila da iz svih mlijeko lije. Zato se mali stalno zagrcne i bljuje i curi mu iz usta dok papa. Isto tako zato ga stalno dižem i na kraju popije oko 50 ml po obroku sve skupa.

Jutros sam poslala mm-a da pronađe čudnovatu dr. Browns bočicu, no vratio se s Aventovom. Iako ne curi, nego kapa mlijeko, mi opet imamo isti problem - malom curi iz usta i stalno prekidamo papanje i na kraju pojede malo. Inače, kaka okey i jučer i danas.

Jel da ipak odem probat kupit tu Browns flašicu (našla sam gdje je ima za kupit) ili da promijenimo mlijeko (vratimo se na Hipp (to ćemo možda probat sa sljedećim obrokom sad) ili nešto treće???

Mislila bih da mali jednostavno ne zna papati na flašicu, no prva dva dana je okey jeo, čak ga se moralo buditi da fino jede, a ništa mu nije curilo i nije se gušio.

Molim hitnu pomoć, očajna sam :place
slika
Lurgee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Hitno trebam pomoć - gladna beba

PostPostao/la thinkPINK » 23 vel 2011, 13:50

Mozes probati i sa zlicicom. Inace ne znam sto smatras malom kolicinom, on je mala beba i njegov zeludac ne moze primiti veliku kolicinu hrane.
Vazno je da ima popiskene i pokakane pelene.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lurgee » 23 vel 2011, 13:57

Ma znam da je mali, ali mi je 50 ml stvarno premalo, a i to popijemo teškom mukom - više me muči što nam tako sve curi, što da radimo u vezi tog problema?
slika
Lurgee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrcinela » 23 vel 2011, 14:06

p. je isto papao 50 ml u toj dobi, svaka 2 sata. sad s 9 mj papa 150 ml. u bolnici je papao po 20 ml a druga djeca puno više. a veliki je. mi smo na aventu, na najmanjoj je bio rupici prvi mjesec.
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lurgee » 23 vel 2011, 14:15

mrcinela je napisao/la:p. je isto papao 50 ml u toj dobi, svaka 2 sata. sad s 9 mj papa 150 ml. u bolnici je papao po 20 ml a druga djeca puno više. a veliki je. mi smo na aventu, na najmanjoj je bio rupici prvi mjesec.

Ali ja mislim da bi moj mališa više papao da se ne izmuči s tim curenjem, sav bude mokar i stalno ga okrećem, brišem i gnjavim pa na kraju izgubi volju za papanjem i baš imam osjećaj da nije sit, ali se preda :/
slika
Lurgee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 23 vel 2011, 14:16

50 ml nije malo za bebu od dva tjedna.
.Aventove flašice su sasvim ok, no ako je sisao ipak mu je manje
curilo, pa treba vremena da se navikne na bočicu.
I nemoj mijenjati mlijeko, samim time možeš izazvati plač i bol
u trbuhu
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la skarabej29 » 23 vel 2011, 14:20

Ja sam prvo dete hranila adaptiranom, hipp a flasice su bile NUK. Ne kuzim kako curi kad su dude za flasice prilagodjeni uzrastu. dali si to procitala, da niste uzeli vecu dudu? Ako ti tako ne ide, mozes kasicicom ali mozes i spricom. Ako dajes spircom, onda legni bebu ali ti je sa jednom rukom malo podigni, znaci da bude u polulezeci polozaj. I polako sa spricem, ne direktno u supljinu grla, vec nakoso, prema obrazu kako se ne bi zagrcnula.
slika slika
skarabej29
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lurgee » 23 vel 2011, 14:27

Starijeg malog sam hranila s Hippom iz NUK-ovih flašica i bilo sve pet, no on je bio veći kad je prvi put okusio AD. Čekam da se mali probudi pa da opet počnemo bitku s hranjenjem, ne znam da li da mu ipak dam hipp ili ne, jer mi se činilo da je hipp gušći (ili sam već više tak očajna (a ne pomaže mi ni temperatura koja me manta) da umišljam stvari)?!
slika
Lurgee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 23 vel 2011, 14:38

Ne mijenjaj mlijeko.
Odluči se za jedno i onda ga se drži od sada pa nadalje.
I probaj ga dok jede držati okomito.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la titirlica » 23 vel 2011, 14:59

NEMOJ mjenjati mlijeko, i meni je iz Aventa curilo kao ludo i to na najmanjoj rupici br.1. ,probali i nukove i ista stvar, na kraju sam mu kupila Born free i tad je bilo bolje, već je netko spomenuo da bi bilo dobro da ga malo podigneš dok papa, da nije bš skroz u ravnom položaju.
I da 50 ml je skroz o.k. , moj je pio 30 ml ,pa 45 ,pa 60 ml.... ;)
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lurgee » 23 vel 2011, 20:07

Evo kupio mm BornFree i bolje nam ide, no opet nije puno papao (40ml), a muči me što dok jede stalno maše i odmahuje glavom i kao da se napreže i muči i hoće odbacit dudu ali je gladan. Da ipak nije stvar u mlijeku?

Dodatak: cendrav je cijelo popodne i nikako da zaspe, pa sam već luda :ajme
slika
Lurgee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 vel 2011, 20:18

Koliko dugo moras piti antibiotik? Mozes li izdajati u medjuvremenu da odrzis laktaciju? Mozda mu se jednostavno tvoje mleko vise svidja.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Lurgee » 23 vel 2011, 20:20

Stefanova_mama je napisao/la:Koliko dugo moras piti antibiotik? Mozes li izdajati u medjuvremenu da odrzis laktaciju? Mozda mu se jednostavno tvoje mleko vise svidja.

Ja sam prije četiri dana počela gubit mlijeko zbog nekih privatnih situacija, a antibiotik moram pit sad tjedan dana, iako se izdajam, mislim da smo definitivno na 'ti' s AD-om, tako da moramo uhvatiti ritam, htjeli-ne htjeli :/
slika
Lurgee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 vel 2011, 20:27

Nije strasno, mnoge mame su uspesno kombinovale, pokusaj da mu das kad prodje antibiotik onoliko cesto koliko mozes, pa cete videti dan po dan. Javljaj nam kako ide i da li ti treba neki pomoc, savet. Sretno! :mah

Ako ne mozes puno izdojiti, to i dalje ne znaci da nemas mleka, a mleko se moze navuci cestim podojima, tako da ne gubi nadu.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la swenova mama » 23 vel 2011, 23:21

Ne kuzim kako curi kad su dude za flasice prilagodjeni uzrastu. dali si to procitala, da niste uzeli vecu dudu?

nukove bas i nisu tako prilagodjene uzrastu jer predvidjaju identicnu rupicu za dva tjedna i za sest mjeseci starosti.
A pogotovo nisu dobre kod djeteta koje se naucilo sisati (dakle, vuci), a iz njih curi vec samo.
Meni su za prvog koji se lako umarao bile super nukove. Drugi je povratio sve nakons to mu je u minutu i pol sve sjurilo u grlo koliko je jako vukao. Kod drugog su aventove puno bolje bile.
Nije to stvar mlijeka, djeca bljuckaju, i premda ti se cini da je to velika kolicina, obicno je rijec o par ml. Probaj izliti dva ml iz sproce na krpu kuhinjsku pa ces vidjeti da se to cini velikom kolicinom.
Cure dobro kazu, ne ga hraniti u skroz lezecem polozaju, vec pod nagibom. Ukoliko primijetis da curi prebrzo, malo stanite, podigni ga da podrigne, kreni opet.
50 ml za tu je dob vise nego ok.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la skarabej29 » 23 vel 2011, 23:35

ako imas problema sa mlekom potrudi se da nadjes caj od anasona http://bs.wikipedia.org/wiki/Anis meni je jedna d-rka sugerirala da pijem i hvala bogu odrzala sam mleko. 6 mjeseci je bio iskljucivo na moje mleko. pila sam 3 case dnevno. to je moje iskustvo...
slika slika
skarabej29
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lurgee » 25 vel 2011, 18:09

Samo da vas obavijestim da nam je Born Free pravo otkriće - puno bolje papamo i više pojedemo i sve u svemu, da pokucam u drvo, danas smo recimo super :zivili

Nego, više se ne sjećam, jel se preporučuje kad beba pije AD da uzima i druge tekućine (primjerice, čaj od komorača (jučer se mališa mučio sa tvrdom stolicom, ne znam je li do Bebimila ili čega?)) ili ne treba, kao ni kod dojenja?
slika
Lurgee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nikolina_S » 25 vel 2011, 21:52

Lurgee je napisao/la:Samo da vas obavijestim da nam je Born Free pravo otkriće - puno bolje papamo i više pojedemo i sve u svemu, da pokucam u drvo, danas smo recimo super :zivili

Nego, više se ne sjećam, jel se preporučuje kad beba pije AD da uzima i druge tekućine (primjerice, čaj od komorača (jučer se mališa mučio sa tvrdom stolicom, ne znam je li do Bebimila ili čega?)) ili ne treba, kao ni kod dojenja?

Mi smo isto koristili Born Free i pre pre zadovoljni smo još dan danas. Od dohrane smo koristili Novalac, no kako ti i druge cure kažu bolje ne mjenjat kad se sad već priviknuo. Za tvrdu stolicu možeš mu skuhati blago tek na vršcima prstiju zaslađenu kamilicu. Ona otvara. Čaj od komorača ti je dvosjekli mač. Neki odličan nekima nikad gore. Sve ovisi o djetetu. Za žeđ ti je dobro čaj ili voda. I podržavam također cure da ne jede na bočicu u vodoravnom položaju već malo uzdignuto :)
Lucija, 01.01.2010. - svijetlo u mom životu :)
Nikolina_S
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 25 vel 2011, 23:08

Ne treba dodatne tekucine tako mala beba uz mlijeko.
Caj od komoraca mozes piti ti.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la titirlica » 25 vel 2011, 23:41

Ajdle baš mi je drago da vam born free odgovara i da je krenulo na bolje :yess S obzirom da ima tvrdu stolicu ja bi mu ipak davala još i vode ili čaja od kamilice, nekim bebama treba dodatna tekućina , a nekima ne ...tvojoj očito treba :dada
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skarabej29 » 26 vel 2011, 19:03

Super sto ste uspeli :yess
ali pokusaj da odrzis svoje mleko pa kad prestanes sa antibioticima slobodno mu nudi sto vise :mah
slika slika
skarabej29
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.