Sada je: 29 srp 2026, 00:21.

Nova pravila boravka u školi

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Nova pravila boravka u školi

PostPostao/la Berta » 06 ožu 2011, 18:43

nama su na pocetku godine rekli da boravak nije cuvanje djeteta nego organizirana aktivnost i ako smo dijete upisali ta aktivnost traje do 15,30 i prije toga se po djecu ne dolazi osim ako je iznimna situacija. Nakon toga je cuvanje djece-dezurstvo i djecu kupi tko kad stigne. Tada se pisu zadace i popodnevne uciteljice su zaduzene za ocjenjivanje istih pa nema smisla da ih dijete pise kasnije kod kuce jer ih jutarnja uciteljica pregledava samo neboravkasima.
Ovo da se dijete nece smjeti dignuti prije 5 sati je sigurno gluhi telefon, nema sanse da netko inzistira da dijete bude 9 sati u skoli ako nema potrebe.
u svemu ostalom potpisujem skorpi
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 07 ožu 2011, 09:19

Nije to gluhi telefon.
Naša učiteljica je na početku ove godine rekla da su
dobili takav dopis, službeni, prema kojem boravak traje do 17 sati.
Boravak. Ne postoji više dežurstvo u biti. I da, djeca bi morala biti tamo do 17 sati.
Kako to funkcionira ne znam, jer moja više nejde na boravak od ove godine.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Potica » 07 ožu 2011, 09:33

IINA je napisao/la:dobili takav dopis, službeni, prema kojem boravak traje do 17 sati.
Boravak. Ne postoji više dežurstvo u biti. I da, djeca bi morala biti tamo do 17 sati.
Kako to funkcionira ne znam, jer moja više nejde na boravak od ove godine

Evo kako to funkcionira odnosno ne funkionira. ;)
S obzirom da su naši u smjenama tako da jedan tjedan imaju nastavu popodne pa je taj tjedan boravak do podne i djeca idu doma nakon nastave dakle u 16.30; tjedan kad su ujutro i kad je boravak popodne dogovor je da doma idu u 15.30 iako je učiteljica naglasila da ako im dođe neka kontrola iz Gradskog ureda za školstvo (oni fininanciraju boravak) da će morat produžiti i taj tjedan do 17 sat.
P. je jako dugačko kad je u školi do 16.30, to je puno radno vrijeme i doma dođe baš jako umoran, i mislm da je produžavanje boravka samo način smanjivanja broja djece u boravku, a samim time i smanjenje troškova za to.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la piko » 07 ožu 2011, 10:04

Nama je objašnjeno da se ostajanje djece do nekog vremena isključivo provodi zbog očuvanja boravka, tj radnog mjesta učitelja. To vrijedi za ovu godinu dok je boravak besplatan, odnosno dok ga grad financira. Čisto sumnjam da ću sljedeće godine platiti boravak i morati ostaviti djete do 17 sati. Nema šanse! Također navodno, možeš donijeti potvrdu iz kluba ili sa neke druge aktivnosti da djete mora ići taditad i onda je djetetov odlazak ranije opravdan. Gluposti! U državi gdje je sve sklono falsificairanju, šta je jedna potvrda!!!! Prestrašno.
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la medo14 » 07 ožu 2011, 10:11

meni je isto žao da im je to jedina mjera vezano na rad boravka
ionako previše sati provode u školi, sjedeći u jednoj prostoriji, sad bi još i to produljili
po meni je to mjera koja ne ide u korist djeteta nego u korist učitelja koji bi trebali zadržati svoja radna mjesta ili u cilju smanjenja troškova ili nešto deseto
ali u svakom slučaju dobrobit djeteta je zadnja stavka
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Hajdi » 07 ožu 2011, 10:32

medo potpis - smanjivanje troškova na prvom mjestu, na drugom zadržavanje radnih mjesta .... a za djecu koga briga, neka budu na cesti ako ne misle sjedit u boravku .... :ajme
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 07 ožu 2011, 10:34

Ma da, ja mislim da je ovo usmjereno prvenstveno prema uštedi, odnosno drastično će se smanjiti broj djece u boravku ako će se pravila striktno poštivati, pa neće trebati niti toliko učiteljica. I da, koga briga za djecu. :angry

Moje dijete, ako i bude boravka druge godine, definitivno neće ići kući u 17 sati jer je i u 16 već preumoran.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la ZacKa » 07 ožu 2011, 11:09

Ovako mi imamo 1 razred koji je cijeli boravak i 1 koji to nije. Tko je izabrao boravak,
njemu i istinski treba (barem bi tako trebalo biti) znači kako se kod nas djeca nakon
jutarnje nastave prvo igraju i odmore (jer iskreno nisu u stanju krenut odmah na učenje)
i tada je od 14h do 15.30h pisanje zadaće (što čak smatram da nekad i nije dovoljno).

E sad ako roditelj radi i ima potrebu za boravkom pa normalno da onda želi da mu dijete
tamo i napiše zadaću, jer popodne skoro svi imaju neke aktivnosti, roditelj dođe umoran,
preumorni su i klinci za zadaću navečer nakon tolikog boravka u školi.

Jedna mama radi svakako, nekad izađe u 13h, nekad u 14h, 15h, ona je željela
dijete koje je u boravku podizati kad ona želi, a da učiteljica to prije ne zna jer ne zna ni ona
sama, nisu joj dozvolili, jer kad bi svi tako onda bi se valjda stvorio veliki nered,
učiteljica ne bi mogla raditi svoj posao kvalitetno,
neka djeca bi pisala zadaću u boravku, neka doma, više se ne bi znalo ništa,
to mi stvarno nije ok. Nije fer prema učiteljici samoj.

piko je napisao/la:Nama je objašnjeno da se ostajanje djece do nekog vremena isključivo provodi zbog očuvanja boravka, tj radnog mjesta učitelja.

Ovo je točno.
Uglavnom, učiteljica koja je u boravku MORA odraditi svoje radno vrijeme, ako djeca odu i nikog nema učiteljica
ili ode doma ili čuči tamo nezaposlena. Stvaraju se troškovi bespotrebno :mrgreen i tada boravak nije potreban nekima.
To se sad želi iskristalizirat, što je po meni ok.

Sad se želi vidjeti kome je stvarno potreban, samo i ja mislim da ovo do 17h ne funkcionira,
učiteljica MORA ostati do tog vremena ali prisiliti djecu da ostanu totalno nepravedno prema djeci i
roditeljima. Ok mi je do 15.30h da dijete mora ostati a dulje bi trebalo biti prema potrebama
roditelja.

I ostaje naravno opet u zraku da učiteljica ne ispunjava svoje radno vrijeme u cjelosti.
Što bi se ipak trebalo srediti na bolji način a ne da ide sve na uštrb roditelja koji će ionako
sad početi sami financirat boravak.
Zadnja izmjena: ZacKa; 08 ožu 2011, 16:17; ukupno mijenjano 5 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 07 ožu 2011, 11:23

meni je žao da je škola u Hr tako kruta i uniformirana
ima roditelja koji rade kraće, kao iz primjera Zacke, mama koja završi s poslom ranije recimo u 14 sati
i sad aspurda, mama nema radno vrijeme kao većina i dijete mora ostati do 15,30 ili 16 sati ili 17 po nekim idejama
žao mi je da je ta mama naišla na nerazumijevanje škole
takve situacije su u manjini i prisiljava se dijete da ostaje u školi pored mame koja je doma
i nitko mi ne može tvrditi da nije kvalitetnije vrijeme tog djeteta ako ga provede doma s mamom ili nekom njemu bliskom osobom nego u ustanovi zvana škola

a o pisanju zadaće u trajanju 1,5 sat isto imam negativno mišljenje
nakon 4 sata nastave, pisati zadaću 1,5 sat je ustvari samo poražavajuća činjenica za nastavnike i školu
to su djeca 1. ili 2. razred osnovne škole a ne srednje da mora toliko dugo pisati zadaću
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Kris2 » 07 ožu 2011, 11:32

Kod nas u boravku ne pišu zadaće nego rade - listiće, vježbaju ono što su obrađivali u nastavi - zadaću kad imaju rade doma (vrlo je rijetko imaju).
I kod nas radni dio boravka završava dogovorno u 15.30 i tad izlaze oni koju smiju sami doma i roditelji koji stignu dođu u to vrijeme po djecu (MM ide na posao ranom zorom - može se tako organizirati - da bi ih stigao pokupiti). Nakon toga je u pravilu igra.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la ZacKa » 07 ožu 2011, 11:33

medo14 je napisao/la:a o pisanju zadaće u trajanju 1,5 sat isto imam negativno mišljenje
nakon 4 sata nastave, pisati zadaću 1,5 sat je ustvari samo poražavajuća činjenica za nastavnike i školu
to su djeca 1. ili 2. razred osnovne škole a ne srednje da mora toliko dugo pisati zadaću

ali baš djeca 1. ili 2. razred trebaju to vrijeme jer su spori,
ne znaju dobro čitati, non stop nešto ispituju, dekoncentriraju drugu djecu,
a ustvari imaju 1 str. iz matke i 1. str. iz hrvatskog i neke dane prirodu.
Nekad niti toliko. Po meni nije to puno. A doma bi barem moj pisao i 3h to isto. :dunno
a tih 3 sata nemamo.
A to neko vrijeme kad bi mama uzela dijete ako radi do 14h znači najranije u 14.30h do tih
nekih mojih 15.30h bi vjerojatno dovršavala ručak ili išla u dućan, (barem ja, a mislim i većina)
kakvo je to onda kvalitetno vrijeme, ako bi za to vrijeme dijete napisalo zadaću u školi,
a kad bi došao doma i mama koja je sve završila mogla bi se posvetiti djetetu kao i dijete njoj ili
aktivnosti, bez te zadaće nad glavom dok su još tako mali. Ne znam ja tako razmišljam,
ali ne radim do 14h, nego do 17h (a kuham onda ujutro) pa kad mi dijete dođe doma više
ne razmišlja o školi, i bavimo se jadan drugime ili ide na aktivnost. :dunno
Zadnja izmjena: ZacKa; 07 ožu 2011, 11:36; ukupno mijenjano 2 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 07 ožu 2011, 11:34

Kris2 je napisao/la:Kod nas u boravku ne pišu zadaće nego rade - listiće, vježbaju ono što su obrađivali u nastavi - zadaću kad imaju rade doma (vrlo je rijetko imaju)..

Naši rade baš zadaću :dunno Mislim radu bilježnicu, zbirku, neki sastavak i listiće :dunno
Zadnja izmjena: ZacKa; 07 ožu 2011, 11:41; ukupno mijenjano 1 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 07 ožu 2011, 11:41

ali baš djeca 1. ili 2. razred trebaju to vrijeme jer su spori,
ne znaju dobro čitati, non stop nešto ispituju, dekoncentriraju drugu djecu,
a ustvari imaju 1 str. iz matke i 1. str. iz hrvatskog i neke dane prirodu.

ne trebaju sva djeca 1.5 sat da napišu 1 str. matke i 1. str. hrvatskog
to si ti navela a tako je i kod nas u prosjeku bio obim zadaće, pa uzimam to kao primjer

to je upravo kontraproduktivno i loše za radne navike uzimati pod normalno i ok tako dugo pisanje tj. razvlačenje pisanje zadaće
pa bio to i 1. razred osnovne
samo manjem broju djece, koja su u ipak manjini treba duže vrijeme pisanje zadaće
ako klinac redovno prati nastavu, vrijeme pisanja zadaće bi se trebao minimalizirati a ne razvlačiti
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Adorabla » 07 ožu 2011, 11:44

sama ideja organiziranja boravka od - do (iako mislim da bi trebalo ostati unutar 8 radnih sati) mi se cak ne cini tako losom solucijom kada se taj boravak ne bi svodio iskljucivo na sat vremena pisanja zadace i nakon toga gledanja crtica. kada bi u skoli omogucili da djeca boravkasi imaju organizirano vrijeme boravka osim u pisanju zadaca i u dodatnim individualnim satima ili dodatnim aktivnostima sporta ili neke muzicke aktivnosti, dramske, literarne ili koje god grupe na razini skole, mislim da ne bi bilo roditelja koji bi inzistirali da djeca ranije idu iz skole ili koji bi "ometali" nastavu. Ovako ako se to stavi u kontekst Alcatraza nije bas nesto obecavajuce.
Adorabla
Medena

PostPostao/la ZacKa » 07 ožu 2011, 11:44

medo14 je napisao/la:
samo manjem broju djece, koja su u ipak manjini treba duže vrijeme pisanje zadaće
ako klinac redovno prati nastavu, vrijeme pisanja zadaće bi se trebao minimalizirati a ne razvlačiti

kod nas to nije manji broj djece, rijetki su oni koji brže završe,a
onda možda i traljavo, a usput nije to samo pisanje zadaće nego i učiteljica
pomaže onima kojima nešto ne ide ili im nije jasno, i njih ima u većem broju, rijetki
odmah na satu sve shvate kao i moj a prolazi s 5.0. :dunno

I zato ću plaćati boravak da tamo odradi što se tiče
škole, doma možemo ponoviti i ja provjerim što zna ili
ne zna.
Zadnja izmjena: ZacKa; 10 ožu 2011, 10:57; ukupno mijenjano 3 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 07 ožu 2011, 11:45

Adorabla je napisao/la:....... i u dodatnim individualnim satima ili dodatnim aktivnostima sporta ili neke muzicke aktivnosti, dramske, literarne ili koje god grupe na razini skole, mislim da ne bi bilo roditelja koji bi inzistirali da djeca ranije idu iz skole ili koji bi "ometali" nastavu. Ovako ako se to stavi u kontekst Alcatraza nije bas nesto obecavajuce.

s tim se slažem, ovo kod nas fali. Mislim na dodatne aktivnosti ali
učiteljica stvarno daje maximum u kreativnosti, i to je ono vrijeme
prije užine prije 14h. Stvarno svašta rade, ne gledaju samo crtiće.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Volvo » 07 ožu 2011, 11:48

Kod nas (gdje već vlada pravilo do 17, uz potpisom roditelja popraćene iznimke) se u boravku osim zadaće rješava puno dodatnih listića, puno crteža, kolaža, sudoku-a, križaljki svega nečega,a smiju i nositi svoje časopise i knjige za one koji brže riješe zadano uz skoro obavezno sat igre vani - pozvani smo da donesemo dodatno lopte, frizbije, štrikove, rekete za badminton i slično. Uz sve ograničavajuće poteškoće (strogo vrijeme boravka najavljeno u startu, puno djece na jednu učiteljicu) mislim da je boravak izvrsno organiziran :dada
Zadnja izmjena: † Volvo; 07 ožu 2011, 11:50; ukupno mijenjano 1 put/a.
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la palunkica » 07 ožu 2011, 11:48

ZacKa, to je tvoja učiteljica, naša ni ne pogleda zadaće, pa su posljedično zadaće napisane ili nisu napisane.

I isključivo se gledaju crtići, kad je toplije istina ide se više van, pa nekad i iza pisanja zadaće.

Moj kad se primi zadaće to je puno kraće nego 1,5 sat. Ali se oni usput igraju, brbljaju i izvode svašta.

I bezveze mi je da se ne piše zadaća iz vjeronauka i engleskog na boravku, opet moraju doma raditi.

I naši ne rješavaju nikakve dodatne listiće :dunno
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la medo14 » 07 ožu 2011, 11:50

gle, moj nije nikakav genijalac
odradi 4 sata nastave, imamo sreću da nam učka dozvoljava da ide doma u 14 sati
to znači da on nakon nastave koja završi u 11,30, obavi ručak, igraju se vani cca. 30-45 min i napiše zadaću
ne zbrlja ju, normalno je napiše kako se od njega očekuje
i bila bi jako razočarana da on ne može doma u 14 sati (a imamo mogučnost da netko njemu blizak s njim provede vrijeme doma) nego da mora čekati da drugi završe i da ga netko pokupi oko 15,30-16
oni ne idu više van na igru nakon što napiše zadaću, što mojem malom treba da se igra i kreće a ne da tiho sjedi na podu u učionici
u boravku oni imaju tihu mirnu igru tj. čekanje da svi završe
ništa se ne događa u tom periodu
nikave aktivnosti koje su primjerene njihovim interesima
kreativne radionice koje organizira učiteljica su zgodne ako dijete ima sklonost kreativnom radu, crtanju, ljepljenju, kolažu i slično
to je mirna aktivnost koju može učiteljica ponuditi
ali nisu sva djeca za takvu vrstu aktivnosti, neka trebaju pravu aktivnost, kretanje, skakanje, natjecanje, akciju nakon cijelodnevnog boravka i sjedenja u školi
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la skorpionka » 07 ožu 2011, 11:50

To je vrijeme koje osim za pisanje zadaće, služi i za to da učiteljica pregleda zadaću, ako neki dan nemaju puno zadaće onda su znali nešto izrađivati, itd...

Inače, u samom prijedlogu plana boravka za slijedeću godinu nigdje ne piše da ti ne smiješ podići dijete u 16 sati. :dunno

Po meni ne možeš dobiti plaću punu a da dođeš u 11.30. ili 12 u školu i odeš u 15.30. Po meni bi svaka učiteljica trebala ostati sa svojim razredom, te ponuditi neku slobodnu aktivnost ili nešto, za onu djecu koja ostaju do kraja u boravku.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 07 ožu 2011, 11:56

Adorabla je napisao/la:sama ideja organiziranja boravka od - do (iako mislim da bi trebalo ostati unutar 8 radnih sati) mi se cak ne cini tako losom solucijom kada se taj boravak ne bi svodio iskljucivo na sat vremena pisanja zadace i nakon toga gledanja crtica. kada bi u skoli omogucili da djeca boravkasi imaju organizirano vrijeme boravka osim u pisanju zadaca i u dodatnim individualnim satima ili dodatnim aktivnostima sporta ili neke muzicke aktivnosti, dramske, literarne ili koje god grupe na razini skole, mislim da ne bi bilo roditelja koji bi inzistirali da djeca ranije idu iz skole ili koji bi "ometali" nastavu. Ovako ako se to stavi u kontekst Alcatraza nije bas nesto obecavajuce.

s ovim se apsolutno slažem, i to bi trebale biti promjene kojima bi trebalo težiti.

S druge strane, bilo kakvo ulaženje, izlaženjwe, šuškanje, spremanje stvari, što se kod nas događalo vrlo često jer je svatko dolazio po dijete kako mu je palo napamet, u vrijeme pisanja zadaće a da nije iz jaaaako opravdanih razloga bi trebalo izbjegavati. Jer to što moj napiše zadaću jako brzo, ne znači da moraju i svi ostali i neka se nauči pričekati druge, nek čita, neka ga učiteljica zabavi ali nikako ne mislim da sa preko 20 djece od kojih svatko ima svoj tempo pisanja, to još treba dodatno remetiti. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ZacKa » 07 ožu 2011, 11:58

Volvo je napisao/la:Kod nas (gdje već vlada pravilo do 17, uz potpisom roditelja popraćene iznimke) se u boravku osim zadaće rješava puno dodatnih listića, puno crteža, kolaža, sudoku-a, križaljki svega nečega,a smiju i nositi svoje časopise i knjige za one koji brže riješe zadano uz skoro obavezno sat igre vani - pozvani smo da donesemo dodatno lopte, frizbije, štrikove, rekete za badminton i slično. Uz sve ograničavajuće poteškoće (strogo vrijeme boravka najavljeno u startu, puno djece na jednu učiteljicu) mislim da je boravak izvrsno organiziran :dada

potpis i naša ovako, svašta se igraju, tko završi prije zadaću,
i da sretna sam, naša učiteljica radi s njima, da nije tako bunila bih se.

i kolaž, špaga, razni ostaci i materijali, vidjela sam kod svojeg papir na kojem je
jedno 10 igara, od potapanja brodova, mau mau, šaha, itd....
što mislim da je u ove zimske mjesece idealno.
I ovo što govorim da im treba tih 1,5h za zadaću, provjeru 23
zadaće x2 predmeta od strane učiteljice, kojekakva pitanja
i podpitanja treba većini razreda a pojedinaca kojima ne treba uvijek ima.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 07 ožu 2011, 12:00

skorpionka je napisao/la:S druge strane, bilo kakvo ulaženje, izlaženjwe, šuškanje, spremanje stvari, što se kod nas događalo vrlo često jer je svatko dolazio po dijete kako mu je palo napamet, u vrijeme pisanja zadaće a da nije iz jaaaako opravdanih razloga bi trebalo izbjegavati. Jer to što moj napiše zadaću jako brzo, ne znači da moraju i svi ostali i neka se nauči pričekati druge, nek čita, neka ga učiteljica zabavi ali nikako ne mislim da sa preko 20 djece od kojih svatko ima svoj tempo pisanja, to još treba dodatno remetiti. :dunno

veliki potpis.

Tada to znači da neka djeca imaju pravo na neke povlastice na koja drugi nemaju jer su sporiji :dunno
Meni to nije u redu. Dapače onda bi trebali još i pomoći onima kojima ne ide.
I za sve bi trebalo biti isto.
Ako roditelj ne smatra tako, uvijek može nakon 1. razreda (prvi su uglavnom svi tu negdje u
uhodavanju) prebaciti u normalan razred bez boravka. :dunno
Zadnja izmjena: ZacKa; 07 ožu 2011, 12:02; ukupno mijenjano 2 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 07 ožu 2011, 12:01

Jedna naša mama radi svakako, nekad izađe u 13h, nekad u 14h, 15h svakak i ona je željela
dijete koje je u boravku podizati kako ona želi, a da učiteljica to prije ne zna jer ne zna ni ona
sama, nisu joj dozvolili, jer kad bi svi tako onda bi se stvorio veliki nered,
učiteljica ne bi mogla raditi svoj posao kvalitetno,
neka djeca bi pisala zadaću u boravku, neka doma, više se ne bi znalo ništa,
to mi stvarno nije ok. Nije fer prema učiteljici samoj.

To je njeno pravo ali isto tako pravo imaju i ostala djeca, pravo da većina dođe doma napisane zadaće. Ne može njeno pravo da remeti to vrijeme pisanja zadaće da bi odvela jedno dijete iz grupe doma biti iznad prava sve ostale djece da u miru napišu zadaću. Plus što se onda otvara prostor da se i drugi sjete isto i onda se u nekim boravkaškim razredima to pisanje zadaće svede na totalni kaos.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ZacKa » 07 ožu 2011, 12:03

skorpionka je napisao/la:To je njeno pravo ali isto tako pravo imaju i ostala djeca, pravo da većina dođe doma napisane zadaće. Ne može njeno pravo da remeti to vrijeme pisanja zadaće da bi odvela jedno dijete iz grupe doma biti iznad prava sve ostale djece da u miru napišu zadaću. Plus što se onda otvara prostor da se i drugi sjete isto i onda se u nekim boravkaškim razredima to pisanje zadaće svede na totalni kaos.

opet veliki potpis, to sam i ja htjela reći :mrgreen
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 07 ožu 2011, 12:08

Ja sam svome "naredila" :mrgreen kad završi zadaću koja je u planu da se piše u boravku, neka ne ometa druge, nego lijepo napiše i zadaću iz engleskog i vjeronauka (za to ne očekujem da je odgovorna učiteljica iz boravka, to bi mu doma mi pogledali jel napisao) al svakako je bolje da i to napravi u to vrijeme kad je planirano pisanje zadaće, nego kad dođe doma, ps jede, pa ode na trening, pa da onda piše engleski i vjeronauk. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Tinica » 07 ožu 2011, 12:09

Već sam napisala da sam na početku godine morala pisati zahtjev da Fran može iz boravka odlaziti u 15:00.
To se odnosi na tri puta tjedno kad po njega dolazi trener a u ostale dane ja po njega uredno dođem oko 17:00 jer do 16:00 sati radim.
No on do 15:00 ima obavezu napisati domaću zadaću u školi tako da je on do sada još nikada nije pisao doma :up
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la medo14 » 07 ožu 2011, 12:09

mi imamo jako pozitivna iskustva s tim ranijim odlascima
dvoje učenika ide u 14 sati doma
sami izađu van, nitko ne ulazi u školu po njih
učiteljica se ne žali da joj se remeti nastava
i drago mi je da se na sve to ne gleda kruto i uniformirano, barem po tom pitanju u našoj školi
kaosa u boravku i remećenje mira može biti i da svi ostanu do kraja boravka
sve ipak ovisi u samoj učiteljici
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la skorpionka » 07 ožu 2011, 12:14

Mislim da svaki rad u grupi traži određena pravila koja svi moraju poštivati. Jer Mari paše u 14, Ani u 14.30. a Mandi u 15.
Po meni treba odrediti da se dijete uzima ili prije ili poslije pisanaj zadaće, usred pisanja zadaće nema ometanja, ako se ne radi o iznimnoj situaciji. Ne vidim zašto bi bio problem ispoštovati to pravilo da nema ulaženja i izlaženja za vrijeme pisanja zadaće :dunno Nikome ne bi pala kruna s glave a i time djecu nečwemu učimo, učim ga da nije centar svemira i ne gleda samo sebe i svoje potrebe nego da poštuje i potrebe drugih. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ZacKa » 07 ožu 2011, 12:15

ma ok je možda pozitivno, ali onda i druga djeca počinju zahtjevati neka svoja prava,
pa svak svoja i gdje smo onda ?
Toga se valjda boji naša učiteljica. Ta dvojica smiju ranije van npr, ok napišu zadaću,
uskoro će se pojaviti još dvojica, trojica iako nisu napisali zadaće jer
roditelji tako zahtjevaju i imaju neke svoje drugačije želje pa će doma napisati
zadaću i gdje smo onda ? Kome onda treba taj boravak ? Samo za čuvanje naše djece ?
Gdje je tu učiteljica i njezina neka prava ?

škorpi u isto vrijeme smo pisale ;)
Zadnja izmjena: ZacKa; 10 ožu 2011, 11:04; ukupno mijenjano 3 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.