Sada je: 29 srp 2026, 00:21.
Moderator/ica: medo14

A kad bi sad druga djeca željela ista ta prava
Tako je upravo i kod nas.oni znaju da moraju zadaću odraditi brzo i efikasno, to odrade i odu van iz razreda što tiše i mirnije

U ovom Medinom primjeru oboje izlaze u 14, moglo se dogoditi da jedan izlazi u 14, drugi u 14.30. a treći u 14.15. I kako to onda uskladiti?
medo14 je napisao/la:Zacka, srećom nisi nam ti učka![]()
gle, mi smo u nekom finom i ugodnom razgovoru s učkom zamolili da nam izađe u susret,
ona je pristala i nije se nikad požalila da joj to stvara problem
zahtjevala je samo da tiho i mirno izađu iz razreda
možeš gledati na to kao povlasticu
ja gledam na to kao na činjenicu da moj ima sreću, debelu sreću da ga netko može pokupiti ranije, da nije sam doma dok mi ne dođemo
smatram da je ovo sad do 15,30, do 16 ili do 17 predugo vrijeme koja djeca provode u školi u zatvorenom prostoru

Da se nisam na taj način organizirala on bi trening morao imati od 17-19 a ovako smo cijelo popodne zajedno 

Tinica je napisao/la:Da se nisam na taj način organizirala on bi trening morao imati od 17-19 a ovako smo cijelo popodne zajedno

oboje izlaze u isto vrijeme, stvar dogovora a ne da obojici to paše
učka je utvrdila taj dodatni, još jedan termin da mogu izaći van
eto, samo to, još jedan termin, zajednički
Valjda ima neki razlog zašto je odredila jedan zajednički termin, a ne svakom svoj i zašto ga je odredila učiteljica a ne svaki roditelj da odredi svoj
Hajdi je napisao/la:Kod nas se ne drami uopće oko izlaženja u vrijeme pisanja zadaće, roditelj pokuca, kaže ime djeteta i zatvori vrata. Dijete se u miru spakira i izađe van. Neš ti ometanja.
medo14 je napisao/la:mama ovog prvog klinca je imala jaki opravdani razlog za taj termin, a mi kako smo fini i obazrivi![]()
smo se ukalupili u taj novokomponirani termin
Hajdi je napisao/la:Kod nas se ne drami uopće oko izlaženja u vrijeme pisanja zadaće, roditelj pokuca, kaže ime djeteta i zatvori vrata. Dijete se u miru spakira i izađe van. Neš ti ometanja.
Preporuka je da se taj sat ne prekida odlaženjem
Medo, koje je tvoje mišljenje, jel to vaše ipak ogromna razlika od situacije di svatko dolazi kad hoće???? Po meni jest.

Ja sam na početku godine podnijela zahtjev i ravnateljica mi je morala ovjeriti dozvolu da Frana svaki dan trener može pokupiti u 14:45 iz boravka
i evo do sada nikad ali nikad nije bilo problema...jer kod njega ovaj izlazak nije iznimka nego pravilo i još se nije desilo da je on ostao u te dane duže u školi
Igrom slučaja pa je izabrao takav sport gdje može imati "privilegije" i u koji je uključen i individualni trener pa ima te "povlastice" da se dođe po njega u školu dok sam ja na poslu, no sa stajališta djece ne mislim baš da su mu zavidna jer znaju da ne ide doma na igranje igrica, odmaranje i gledanje televizije, nego da ide na sport gdje će se itekako pošteno oznojiti. Neki ga valjda i žale
On i izlazi nakon što napiše domaću zadaću i tu zaista ne vidim problem.I bez obzira na to ne bih voljela da izlazi u vrijeme pisanja zadaće, nego kasnije.
Evo vidiš Tinice, ne zamjeri ali i ja bih to voljela tako,
da popodne više boravim s djetetom a ne da ga vozam,
ali nisam si to dala za pravo, a ti evo jesi.
Dapače, omogučila sam mu više slobodnog vremena za ostale stavrčice koje ga vesele. 

Hajdi je napisao/la:Škorpi preporuka je, ali nije zabranjeno i učitelji nemaju primjedbi na ranije odlaženje, ako je potrebno.
) i ona stvarno želi
)
skorpionka je napisao/la:Mi smo se par puta našli u situaciji da smo trebali negdje biti u vrijeme pisanja zadaće. U startu sam odbacila mogućnost da prekidam tu aktivnost ostalima, dijete je otišlo prije pisanja zadaće, a nakon ručka doma.

lastavica je napisao/la:vidim da je Volvo napisala da su kod nje već krenuli ove godine s novim pravilima, kod nas nisu. Boravak je do pola četiri i onda idu u učionicu za dežurstvo. Slijedeće godine više namamo boravka jer je treći razred pa ako i bude promjena neće nas zahvatiti.

tako je Volvo napisala u postu na drugoj strani, uz iznimke koje potpisuju izjavuVolvo je napisao/la:Kod nas su u školi striktno slušajući gradske upute krenuli s time da nema izlazaka prije 17 već od ove školske godine (dakle od jeseni)- iznimke su dozvoljene na način da roditelj potpiše izjavu po kojoj je suglasana da neke dane dijete ranije izlazi radi npr. vanškolskih dodatnih aktivnosti. U principu, roditelji ne ulaze po dijete na boravak nego djeca koja izlaze, izlaze sama u određena vremana i to su vremena između 2 zvona.

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.