Sada je: 29 srp 2026, 00:19.

Nova pravila boravka u školi

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Nova pravila boravka u školi

PostPostao/la † Volvo » 08 ožu 2011, 11:32

Kod nas nema "neboravkaškog" razreda. U svakom od razreda ima poneko tko ne ide u boravak i od 3 razreda su složena 2 boravka. Moguća je bila opcija uzeti obrok (konkretno, doručak i ručak jer je užina kasno popodne) i za djecu koja ne idu u boravak. Kao što je moguće ne uzeti doručak za ove u boravku tako da djeca koja doručkuju doma ne moraju biti u 7:40 u školi.

Iznimki koje neke dane idu ranije ima puno, nije problem potpisati izjavu :dunno , koja očito štiti školu od odgovornosti za dane kad dijete nije do kraja u boravku, u smislu da se slažeš da potencijalno dijete ne obavi zadaću do kraja tada, i da odgovaraš za dijete (konkretno, prvašiće) da ne baulja samo ako ga ne pokupe na vrijeme, jer se djeca sama spuste pred školu u dogovorena vremena. Kao razlog smo navodili izvanškolsku aktivnost. Ne dođe li roditelj u navedeno vrijeme, dijete se može (jer je odmor u toku) vratiti u boravak, do slijedećeg odmora.

Za posebne situacije tipa liječnički pregled, put ili slično, učiteljici iz boravka se u informativku napiše poruka za taj dan, i dodatno pošalje SMS ;)

Pravilo je da roditelji ne šeću po školi (iznimno, imaju li što za nositi i slično). :mah
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la ZacKa » 08 ožu 2011, 11:53

Hvala Volvo !
A niš onda će se vjerojatno kod nas voditi po tome što žele roditelji u našem čistom
boravkaškom razredu, i možda ako većini ne paše ostanak do 17h
i ne bude boravka :dunno
A možda se i podijeli na one koji žele i koji ne žele. Iako ne znam da li će se onda
isplatiti gradu da plaća učiteljicu.

Mislim da bih radije onda opciju da budem odgovorna za zadaću nego da ostane
svaki dan do 17h. Da je 1. razred ne bih ali ovako je 3. pa ćemo još vidjet.

Ma više me brine curka koja će tek krenuti u školu i ostajati tamo do 17h :angry
A niti u vrtiću toliko ne ostaje.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama njonji » 18 ožu 2011, 12:17

na roditeljskom sastanku u vrtiću za predškolce bili su predstavnici nekoliko škola i naravno da se govorilo i o boravku - spomenuli su i ovaj novi naputak iz grada o boravku do 17h, međutim, pedagoginja iz škole je objasnila da se to u praksi vjerojatno neće primjenjivati (osim za djecu kojoj treba biti u školi do 17h jer im roditelji rade), i da će se i dalje nakon 15.30-16h moći skupiti dijete
naglasila je da se ona kao stručnjak nikako neslaže s tim naputkom jer da je 9-10 sati u instituciji za djecu puno previše (jer ni radno vrijeme odraslih nije toliko) i da će tu većina učitelja biti fleksibilna
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.