Sada je: 27 svi 2026, 19:39.
Moderator/ica: nadicab

kiki i lara je napisao/la:kada i s koliko mj. korigirano te kako su vaša nedonoščad motorički napredovala.posebice ona rođena 3 mj.prije.kada su samostalno sjedila...puzala.dizala se na noge...prohodala...?koliko ste dnevno vježbali te dali su protestirali vježbanju što su bili stariji????

).
lucija05 je napisao/la:Kod nas je od početka išlo jaaaako sporo. Sjećam se da sam se pitala hoće li ikada uhvatiti da je važno da ti prvo svlada obrane i posjedanje, a onda tek puzanje.

Vjerojatno zato sada kada razmišljam o tome periodu, vrijeme dok se nismo postavili u četveronožni položaj djeluje mi kao da je trajao godinama (strepnje i straha se nisam mogla rješti, mada sam se svim silama trudila mislit i djelovat pozitivno) a period nakon toga mi je proletio u trenu.

,to nam još nitko nije rekao
ali ne može tim redosljedom...nesmije... 

I moja mrva se počela dizati na nogice uz krevetić prije nego što je propuzala. Nama su savjetovali da je nikako ne sputavamo u tome (to je njen prirodni razvoj), ali da ju stavljamo u okruženje koje je manje poticajno za dizanje (da se nema za šta loviti) a više za puzanje. Uglavnom, u dosta kratkom vremenu je postala spretna i prelazak iz puzajućeg stava (njihanje guzom) do samostalnog bočnog posjedanja i puzanja se složio u nekakvih mjesec dana. Mada mi se onda činilo puno duže...

.Da mi je barem neko rekao da sa njima može biti sve ok a ne samo strašenje sa CP produžila bi si bi koju godinu života a tek živaca.Sad se još borimo sa hranom,nece na žlicu jesti i imaju problema sa gutanjem.Nadamo se da će i to s vremenom.Eto možda nekome budemo utjeha da nije sve tako crno kako u početku izgleda i kako im prognoziraju.Nama je Prof.Dr.P..... rekla bez imalo milosti i osjecaja da Niko nece hodati odnosno da možda za koju godinu prohoda ako ce vježbati po njihovom.
.....definitivno doktori nisu tu da sa sigurnošću mogu reć kako će netko biti loše ili dobro.bilo mi je draže da su ponekad govorili neznamo ...vidjećemo što i jesu nego kad su govorili previše loše.nismo bili ludi...bili smo svjesni svih loših prognoza ali primjer jedne ginekologice koja je za laru rekla ništa to -to je pobačaj...tko su oni da odlučuju o životima naših beba...a lara ih je sve prevarila...tako je okretna,brza ,pametna,slatka....već govori neke riječi...ma nitko ne može da vjeruje da se rodila 3 mj. prije sa 925 g.MA MOJ JE PONOS I POSEBNA LJUBAV....to su naši borci zauvijek.. :i nešto posebno lijepo 

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.