Sada je: 27 srp 2026, 15:24.

Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

PostPostao/la medo14 » 01 tra 2011, 14:55

Plaćanje produženog boravka u Zagrebu počinje od početka školske godine 2011./2012.

iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa produženog boravka za školsku g. 2011/2012 odrediti će se na temelju dokumentacije koju su roditelji dužni dostaviti do 25. svibnja 2011.

Osnovne škole će utvrditi iznos sudjelovanja roditelja učenika u cijeni programa na temelju sljedećih dokaza:
1. Dokazi o članovima zajedničkog kućanstva:
Izjava roditelja o članovima zajedničkog kućanstva (zajedničko kućanstvo čine bračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno), koja sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, ime oca - majke, srodstvo s upisanim djetetom, datum rođenja, OIB, adresa prebivališta, vrsta prihoda koju član kućanstva ostvaruje
2. Dokazi o prebivalištu učenika i ostalih članova zajedničkog kućanstva:
Uvjerenje MUP-a o prebivalištu učenika i ostalih članova zajedničkog kućanstva (za punoljetnog člana preslika osobne iskaznice)
3. Dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u razdoblju od 1.1. do 31.12.2010. umanjenom za iznos poreza i prireza:
Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva

više o svemu imate ovdje
IZMJENE I DOPUNE Programa javnih potreba u odgoju i osnovnom obrazovanju Grada Zagreba za 2011.
http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/VPD/35CC5ED3A4B67F8DC12578540041470C?OpenDocument&19

Kriteriji za sudjelovanje roditelja učenika u cijeni programa produženog boravka učenika s prebivalištem na području Grada Zagreba
http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/VPD/9F4B151D0BDA8C4EC12578020031EF8A?OpenDocument&19

Obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava na olakšicu i obrazac izjave o članovima zajedničkog kućanstva mogu se preuzeti u osnovnoj školi ili na WEB-stranici Grada Zagreba - ovdje.
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30304

eto tako stoje stvari :)
medo14
kraljica tablica

Re: Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

PostPostao/la skorpionka » 01 tra 2011, 15:11

Bas mi je jucer jedna mama u parku rekla, pa sam isla gledati tamo na vt di smo pisali o vrticima. Sad ce to biti prehrana plus ovo.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la † Volvo » 01 tra 2011, 15:31

Znate li možda da li se dokumentacija mora prikupljati i za one koji znaju da će plaćati najviši iznos? Ranije je oslobođenje npr. financiranja prehrane bilo samo za one koji donesu pripadnu dokumentaciju, mi ostali smo samo ugovor potpisali. Pitam da ne obilazim sve za potvrde koje ne služe ničemu osim dodatnom poslu službenika koji ih izdaju jer znam da mi puna cijena ide i spremna sam je plaćati?
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la skorpionka » 01 tra 2011, 15:35

Ja sam inicijalno i za vrtice i za skolu citala da ce svi koji ne donesu placati punu cijenu.

edit sto tipfelera kad tipkam s moba :ajme
Zadnja izmjena: skorpionka; 01 tra 2011, 16:50; ukupno mijenjano 1 put/a.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la † Volvo » 01 tra 2011, 15:35

Hvala :mah
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la skorpionka » 01 tra 2011, 17:54

Volvo, za vrtiće je to bilo jasno u prijedlogu (koji je, srecom, odbacen), jer je bilo navedeno da je 2000 kuna ekonomska cijena i to je ujedno bila cijena najvišeg razreda pa ako ne dostaviš potvrdu kojom dokazuješ da moraš plaćati manje, oni te oderu tom ekonomskom cijenom.

E sad ja jedino ne mogu naći da li je cijena od 500 kn koliko iznosi najveća participacija roditelja za boravak, ujedno i ekonomska cijena ili ne :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mimi321 » 02 tra 2011, 07:38

Moj je već jučer došao s papirima iz škole :mrgreen
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Cathy » 02 tra 2011, 08:30

medo14 je napisao/la:3. Dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u razdoblju od 1.1. do 31.12.2010. umanjenom za iznos poreza i prireza:
Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva

eto tako stoje stvari :)

Ja sam glupa, iako nisam plavuša. :mrgreen
Jel to idem na šalter ili kod svoga referenta, i da li moram u svoju PU ili bilo koju. :conf
I s obzirom da porezna prijava (moja) bila obrađena u 10 mjesecu, kako će oni meni ove godine već u petom znati izračunati. :conf
2000
2002
2007
2016
Cathy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 04 tra 2011, 08:23

Znate li možda da li se dokumentacija mora prikupljati i za one koji znaju da će plaćati najviši iznos? Ranije je oslobođenje npr. financiranja prehrane bilo samo za one koji donesu pripadnu dokumentaciju, mi ostali smo samo ugovor potpisali. Pitam da ne obilazim sve za potvrde koje ne služe ničemu osim dodatnom poslu službenika koji ih izdaju jer znam da mi puna cijena ide i spremna sam je plaćati?

logično pitanje, plaćaš punu cijenu i moraš donijeti papire kojima dokazuješ da moraš platiti punu cijenu, jedini kriterij je primanja roditelja

za boravak nije uvjet da su roditelji zaposleni, kao npr. za vrtić
tako se može dogoditi apsurd da roditelji je doma, nezaposlen, obitelj ima mala primanja i plaćaju najnižu cijenu boravka
a onaj kome boravak treba jer je zaposlen i ima veća primanja plaća maksimum ako su mu takva primanja

hoću reć, nije cilj osigurati boravak onom kome stvarno treba nego prikupiti lovu od onih koji još uvijek imaju :mrgreen
i koliko vidim nema popusta na drugo dijete, kao npr. u vrtiću ili kao što to obično bude u tim plaćenim aktivnostima za klince
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la skorpionka » 04 tra 2011, 08:49

Pa kažu da će zaposleni imati prioritet. Neće to baš biti da ćeš lako upasti ako roditelji ne rade, jer mislim da je njima cilj i smanjenje troškova za produženi boravak, jer će sigurno ići na smanjenje broja odijeljenja, a samim tim i broja nastvanika i ukupnih troškova za boravak. Lako za škole gdje svi mogu dobiti mjesto u boravku. U nekim školama su se već ranijih godina tražili dokazi da su oba roditelja zaposlena, kad nisu mogli primiti sve zainteresirane.
Prioritet pri uključivanju u produženi boravak imaju:

- djeca oba zaposlena roditelja ili zaposlenoga samohranog roditelja koja koriste pravo na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi;

- djeca invalida Domovinskog rata ako je drugi roditelj zaposlen;

- djeca s teškoćama u razvoju;

- djeca bez roditelja ili zanemarenoga roditeljskog staranja;

- djeca koja žive u teškim zdravstvenim i socijalnim uvjetima;

- djeca koja primaju dječji doplatak.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la medo14 » 04 tra 2011, 08:57

u pravu si Škorpi, nisam vidjela ovaj dio o prioritetu pri upisu ;)
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la skorpionka » 04 tra 2011, 09:00

Nas nisu tražili dokaz da smo oboje zaposleni, jer su mogli upisati sve zainteresirane, ali lani su u dosta škola pilili jako po tome :dada
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la † Volvo » 04 tra 2011, 09:07

U prvoj stavki "djeca oba zaposlena roditelja ili zaposlenoga samohranog roditelja koja koriste pravo na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi" mi nije jasno radi li se o djeci oba zaposlena roditelja (bez obzira na primanja), i djeci zaposlenog samohranog roditelja koja koriste pravo na novčanu pomoć u sustavu soc. skrbi ili isključivo o djeci oba zaposlena roditelja koja koriste pravo na novčanu pomoć u sustavu soc. skrbi :dunno

Mislim, kako je pisano nije jasno, jer ako se radi o djeci oba zaposlena roditelja zašto to nije kao samostalna stavka navedeno, ovako je podložno tumačenju :jadnimi
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la skorpionka » 04 tra 2011, 09:14

Volvo, dobro zboriš :dada

Ja sam to tumačila u sklopu prakse da su u puno škola tražili dokaz da oboje roditelja rade, ali definitivno je nejasno :ajme
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 04 tra 2011, 09:24

Ova mjera će sigurno smanjiti broj interesenata za boravak, jer je dosad bio besplatan pa se upisivalo djecu u boravak a da ga nisu imali namjeru koristiti već bi dijete iza nastave išlo doma (iz raznih razloga:određene učiteljice, djece koja idu u taj razred, itd...). Sad kad se zbroji prehrana i boravak to više neće biti zanemariva svota.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la palunkica » 04 tra 2011, 09:26

Da, to je očito i bio cilj. A nama su na roditeljskom neki dan opet rekli da dijete neće moći ići kući prije 17 sati.

Ali su nam isto tako rekli u školi i da ta cijena uključuje hranu, na što sam ja rekla da iz odluke tako ne proizlazi i da provjere još jednom.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la medo14 » 04 tra 2011, 09:30

mislim da prehrana ne idu u to, to se odvojeno plaća
nije zanemariva svota, još ako imaš dvoje ili više klinaca, nakupi se
bilo bi korektno da su staviti popust na drugo dijete
svugdje gdje sam upisivala svoje dvoje klinaca smo imali popust na drugo dijete za istu uslugu
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la palunkica » 04 tra 2011, 09:56

medo, oni se u školi apsolutno ne snalaze, a i meni se čini da je tu puno stvari nedefinirano.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la skorpionka » 04 tra 2011, 22:36

Ma kakvi, prehrana je ko i do sad, pise u dokumentu koji je gore medo stavila.za prehranu su olaksice slicno ko do sada.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la VIPmama » 05 tra 2011, 08:04

Sve te papire pretpostavljam da ćemo dobiti na upisu (za prve razrede), ili da već sad krenem u turistički obilazak grada :roll
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la mama njonji » 05 tra 2011, 10:34

VIPmama je napisao/la:Sve te papire pretpostavljam da ćemo dobiti na upisu (za prve razrede), ili da već sad krenem u turistički obilazak grada :roll

i ja se nadam da će nam sve objelodaniti na upisu (prije par dana kad smo bili u školi na testiranju, nitko nije ništa znao reći o papirologiji za buduće boravkaše) :dunno
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Volvo » 05 tra 2011, 10:36

Pretpostavljam da ćete dobiti isto što i mi okorjeli boravkaši: izjavu na kojoj treba popisati članove kućanstva u prilog kojoj trebaju ići potvrde o primanjima iz Proreznih uprava i dokaz o prebivalištu (za odrasle preslika osobne, za djecu potvrda iz MUP-a :whew ) :kima
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la ZacKa » 05 tra 2011, 10:41

Volvo vi ste to imali neki roditeljski ili ?
Mi niš ne znamo.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Volvo » 05 tra 2011, 10:48

Ne, doma su djeca donijela tu famoznu izjavu uz koju je priklamano objašnjenje o novim momentima u financiranju boravka uz popratno rečenicu u informativki (velikim štampanim slovima slabo našiljenom olovkom očito na kraju boravka, vlastoručno đačkim rukopisom, biće prepisali s ploče :bidan)
Zadnja izmjena: † Volvo; 05 tra 2011, 11:18; ukupno mijenjano 1 put/a.
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Nanoibeba » 05 tra 2011, 10:51

i mi smo dobili točno isto kao Volvo.

Rok predaje papira je 25. svibanj (mislim)
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lara72 » 05 tra 2011, 12:53

I mi smo u petak dobili isti papir. Čini se da nam Volvo (to znam) i Nanoibeba klinci idu u isti razred ;)
Sad sam kopala po starim topicima pa sam povezala Sillian i San Candido. :p
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nanoibeba » 05 tra 2011, 12:57

lara72 je napisao/la:I mi smo u petak dobili isti papir. Čini se da nam Volvo (to znam) i Nanoibeba klinci idu u isti razred ;)
Sad sam kopala po starim topicima pa sam povezala Sillian i San Candido. :p

HE ! HE!

A tko je dijete od Volvo?
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IdaH » 06 tra 2011, 15:23

Ne znam jeste li već vidjeli ovo:

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30304

Čini mi se da ima detalja koji nisu u onome što je prije stavila Medo a tu su sad i obrasci.
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la medo14 » 07 tra 2011, 08:29

super IdaH :srca
baš su čudni ovi linkovi, kad idem sama na stranice Grada Zagreba nemam taj link na produženi boravak
imam ga samo ako odem na ovaj tvoj link

edit: satvila sam i tvoj link u 1. post, tu se mogu preuzeti obrasci
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la TmamaKiN2 » 07 tra 2011, 09:35

nama je uciteljica dala link
jel oni koji ce placati najvise zaista MORAJU sve to pribaviti? mislim, ima li neka druga kategorija veca od te?? :roll cemu obijati sve te ustanove? da ne kazem da bih se u kratkom roku morala preadresirati od mame :oops:

jer, tamo pise: "Obrazac zahtjeva za ostvarivanje prava na olakšicu i obrazac izjave o članovima zajedničkog kućanstva mogu se preuzeti u osnovnoj školi ili na WEB-stranici Grada Zagreba."
sto ako netko ne zeli ostvariti pravo na olaksicu :conf
Zadnja izmjena: TmamaKiN2; 07 tra 2011, 09:42; ukupno mijenjano 1 put/a.
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.