. Kad dobijem odgovor iz računovodstva, napišem 
Sada je: 27 srp 2026, 23:43.
Moderator/ica: medo14
. Kad dobijem odgovor iz računovodstva, napišem 

Natasa36 je napisao/la:Odlično su to smislili![]()
Prvo: 3 dana godišnjeg za utjerivanje papira
Usput će oplest i pokoju pristojbu.
I onda: 2010 kao mjerilo?! MM je u to vrijeme još primao neku naknadu sa Burze, sad ju više ne prima i nezaposlen je i dalje. A ta naknada - koje više nema - će ući u obračun?!
Svaka čast, imamo majstore u gradu i državi
pa na stranicama grada piše da se predaju samo papiri za olakšice, ak ništa ne predaš plaćaš punu cijenu.

Iznos sudjelovanja roditelja učenika u cijeni programa utvrđuju osnovne škole na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji prije potpisivanja ugovora što ga osnovna škola sklapa s roditeljem učenika za svaku školsku godinu, odnosno u roku od 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice.
medo14 je napisao/la:možda bi trebali sva ta pitanja postaviti ovdje - odsjek za građane, možda i nešto odgovore
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=995
na ovim stranicama je i objavljena ova obavijest

ne mislim ići u MUP ako je dovoljna preslika osobne).
TmamaKiN2 je napisao/la:ne mislim ići u MUP ako je dovoljna preslika osobne).
da, za sebe ne trebas, ali:
Dokazi o prebivalištu učenika/ce i ostalih članova zajedničkog kućanstva:
Uvjerenje MUP-a o prebivalištu učenika/ce i ostalih članova zajedničkog kućanstva (za punoljetnog člana preslika osobne iskaznice)
.Hvala što si me osvijestila (hvatam se za slamku, a ne stignem sad iščitavati - piše li da to uvjerenje za mališu mora biti novije od 6 mjeseci ili se to podrazumijeva ili to nema veze??)!
iskopirala sam ti ono sto pise, pa ajmo pretpostavit da ne treba. iako........ 
)

Iznos sudjelovanja roditelja učenika/ce u cijeni programa utvrđuju osnovne škole na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji prije potpisivanja ugovora što ga osnovna škola sklapa s roditeljem učenika/ce za svaku školsku godinu, odnosno u roku od 15 dana od nastanka promjene koja utječe na ostvarivanje prava na olakšice.

Mislim, nije li cijelo vrijeme o tome riječ? Podaci koje traže i sve to - idu za učenike koje slijedeće godine to kači, nas npr. (jer smo treći razred, zadnja godina boravka) nisu nikad ni spominjali.

Poštovani,
povodom obavijesti na službenim stranicama:
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30304
molim Vas za dodatno objašnjenje:
1. Dokazi o članovima zajedničkog kućanstva:
Izjava roditelja o članovima zajedničkog kućanstva (zajedničko kućanstvo čine bračni drugovi, djeca i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno), koja sadrži sljedeće podatke: ime i prezime, ime oca-majke, srodstvo s upisanim djetetom, datum rođenja, OIB, adresa prebivališta, vrsta prihoda koju član kućanstva ostvaruje
2. Dokazi o prebivalištu učenika/ce i ostalih članova zajedničkog kućanstva:
Uvjerenje MUP-a o prebivalištu učenika/ce i ostalih članova zajedničkog kućanstva (za punoljetnog člana preslika osobne iskaznice)
----->čine li zajedničko kućanstvo samo oni koji imaju prebivalište na istoj adresi? Što je s onima koji imaju prijavljeno boravište na toj adresi? Znači li to da ukoliko naprimjer otac djeteta nije prijavljen na istu adresu kao i dijete - ne doprinosi u kućanstvo?
Smatram da je ova odredba vrlo podložna raznoraznim manipulacijama i pozivam Vas da je dopunite i razjasnite.
Također smatram izjavu "Postupite prema svojoj savjesti" apsolutno neprihvatljivom.
3. Dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u razdoblju od 1.1. do 31.12.2010. umanjenom za iznos poreza i prireza:
Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva
---> zbog čega se kao dokaz podnosi samo potvrda Porezne uprave i to od 2010. godine?
Muž od ove godine ima novo radno mjesto i plaću manju za oko 2500kn. Kako to planirate obračunati? Smatram neprihvatljivim da se prihodi od 2011. godine gledaju tek za školsku godinu 2012/2013 jer mi tada uopće nećemo koristiti školski boravak. Zbog čega se ne traži prosjek u prethodnih nekoliko mjeseci?
Što je s prihodima koji se ne vide u potvrdi Porezne uprave (dječji doplatak, porodiljna naknada, naknada za nezaposlene, naknada za dopust za njegu djeteta...). Zašto se ne traži i npr. potvrda HZZO-a o primanjima? Zašto ovi prihodi ne ulaze u obračun, a s druge strane ulaze božićnice, regresi, jubilarne nagrade i otpremnine koje su radnici primili u prethodnoj godini?
Unaprijed hvala na odgovoru.
S poštovanjem,
Miki

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.