mi smo s prvim djetetom krenuli na more sa mjesec dana starosti, slično i sa drugim, a definitivno mislimo i sa trećim... moji su iz dalmacije pa se možda to ne računa, ali mi smo ti stalno bili na putu i klinci su mi to super podnosili, pogotovo kad su bili tako jako male bebe
putovali smo najradije navečer zbog vrućine, iako smo klimu bez problema koristili, samo ne na tutta-forza, nego onako, umjereno, da se mi veliki ne znojimo... vrijeme putovanja smo prilagođavali njihovim dnevnim ili noćnim spavanjem (barem to nije problem kad su mali

), oni su izvrsno podnosili ta putovanja, za njih uopće otraga u sjedalicama nismo ni znali da postoje, spavali bi cijelim putem... sad kad su malo veći, ipak se znaju probuditi, ali nikad nismo imali feštu od revanja u autu...
putovanje smo prilagođavali i vremenu podoja i presvlačenju pelena na sjedalu auta, ako je bilo duže... ako putujete autoputom, uvijek ima zgodno stajalište sa wc-ima u kojima možeš presvući bebu, ako ne u autu, a usput i protegnuti malo noge... dojili smo se obično na mom prednjem sjedalu suvozača u sjedećem položaju bez ikakvih problema... kad su klinci malo veći, neki dobar dječji CD sa prigodnim pjesmicama nama je dušu dao, svi bi se otkačili i pjevali skupa po putu...
što se sunca tiče, usred ljeta je na suncu gadno u cijeloj hr, nema ti tu neke razlike, a i uvijek se u okolici nađe neka plažica, malo udaljenija od ostatka svijeta sa pokojim borićem, da možeš u miru dojiti u hladu, i po mogućnosti ne ići vani od 11-17 h, uz dječje kremice sa mineralnim filterima i bez parabena i cinka, litija... meni su obje bebice spavale na plaži u hladu na običnoj spužvi i ručniku sa tetra pelenom preko, tako da nije ni to problem...
ja sam iz srednje dalmacije pa ti ne znam preporučiti ništa sjevernije