Sada je: 01 svi 2026, 07:32.

"Svađanje" se s sisom i nemir dok doji

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

PostPostao/la nevenera » 21 kol 2009, 14:50

tin ima skoro 2 mjeseca i prije par dana je počeo s dosta frustrirajućim epizodama u trajanju od 2-3 sata, doba dana nije određeno.
počne tako da jede i stavim ga leći, leži par minuta i onda kao da je netko pritisnuo dugme ON, on se budi, kenjka, isteže se, maše ručicama, štuca, bljuca (sve ili samo nešto od navedenog ali bez plača) a ujedno daje znakove gladi.
stavljam ga na sisu ali protestira. na kraju povuče minut-dva i onda zavrišti. dignem ga, ponekad podrigne pa opet sve ispočetka, štucanje, bljucanje, mahanje...
čini mi se kao da je gladan ali neće da jede.
ne može zaspati pa ga nosim, ponekad zaspe tako, ili ležeći na meni, ponekad sam od sebe u krevetiću, ponekad nakon superkratkog sisanja ....
nemam pojma što je to, jer doba dana nije nikad isto. i najviše me zanima zašto to radi? mogu li mu pomoći?
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: zašto to radi?

PostPostao/la Arkana10 » 21 kol 2009, 22:28

pisala sam na ljetnicama, imamo i mi te epizode od 2 sata. prolazi. ja se tjesim da je faza. kod nas je problem prejaki let down kod mene i njegovo halapljivo jedenje.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la eli » 21 kol 2009, 22:30

najvjerojatnije probavni problemi. pomoći mu možeš da ga nosiš potrbuške preko ruke.
provjeri da nema slučajno soor.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Stefanova_mama » 22 kol 2009, 08:35

Nosi pamucne grudnjake i nemoj stalno drzati one uloske sto upijaju mleko kao pampers, jer se na ovu vrucinu tu gljivice mogu namnoziti kao lude.

Stavi mu knjigu ispod madraca, tamo gde je uzglavlje, tako da mu je glava lagano povisena u odnosu na telo.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la nevenera » 24 kol 2009, 00:28

nije soor, jezik mu je čist.
ne voli se nosit preko ruke. :dunno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Arkana10 » 24 kol 2009, 10:15

ja sam se naucila da je to epizoda/faza i da ce proci ;)
kod nas je problem prejaki let down, pa se ja izdojim malo, pa podignem ga da podrigne, pa drzim ga tako, pa njezno pricam i hodam i on povrati, pa se pokaki, pa opet ponovo, nasisavanje i vrtimo se u krug, tako 2 sata i onda sve je ok. kao da nije ni bilo.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la Arkana10 » 24 kol 2009, 10:16

i da jako voli da se nosi u marami tada. nosimo se trbuh na trbuh, pa mu i to pomaze.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la sany » 24 kol 2009, 10:46

mozda mu nesto smeta iz tvoje prehrane, probaj izbaciti mlijeko na neko vrime (najmanje tjedan dana)
zna biti narocito tesko za bebin stomacic, jer po opisu ovo izgleda kao da ga muci probava (grcevi)
a mozda je i skok u razvoju i potrebe su mu povecane
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la nevenera » 25 kol 2009, 15:19

nisam mislila da su grčevi jer ne plače ta. samo je budan i daje signale gladi ali ne želi na dojku.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la srecica tara » 28 svi 2011, 20:58

Naslov je malo cudan, al drugacije neznam kako da objasnim, a da dobijem savjet ili odgovor koji bi mi pomoga u problemcicu.

Dakle, dok sisa, a to sam primjetila vec prije 3 dana odprilike, svaki podoj krene super, sisa odlicno, i odjednom pocne razvlacit bradavicu ustima, rasteze je, grinta, place i cijelo vrime je drzi u ustima, ne zeli je pustit.

E sad, ja to pripisujem grcicima, jer se i kupi dok jede.
Odmah pomislim da mu je malo mlijeka na spram svega. :/
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Re: "Svada" se s sisom dok doji

PostPostao/la sany » 28 svi 2011, 22:04

jeste bili na kontroli, koliko je dobio u prvih mjesec dana?

prekinuti tada podoj, malo izmasirati stomacic ili ga staviti da podrigne pa nastaviti..
sany

PostPostao/la srecica tara » 28 svi 2011, 22:11

da, jesmo, i sve je u najboljem redu. dobija je 1200 g.

prekidala sam, i digla ga da podrigne, i napravi to, ponovno krenemo cicat ista stvar se ponavlja. :dunno
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sany » 28 svi 2011, 22:22

srecica tara je napisao/la:Odmah pomislim da mu je malo mlijeka na spram svega. :/

ovo vise ne moras nikad mislit, 1200 g u prvih mjesec dana je wow! :)
vidi onda da nisi ti jela nesto sto mu smeta, mozda izbaciti na neko vrijeme mlijeko ako pijes..
sany

PostPostao/la enamedena » 28 svi 2011, 22:59

i moj to radi!
kao da hvata bradavicu i ne može je ulovit, pa se kao ljuti i reži na nju, ne znam kako drugačije to objasnit. :ajme
I onda za minutu nastavi normalno dojit.

Ja to pripisujem trbuščiću jer se često poslije tog pecanja bradavice pokaka ili prducka. :whew
Ali svaki put mi je to koma jer se prepadnem da nešto nije u redu. :|
enamedena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la srecica tara » 28 svi 2011, 23:30

sany je napisao/la:
srecica tara je napisao/la:Odmah pomislim da mu je malo mlijeka na spram svega. :/

ovo vise ne moras nikad mislit, 1200 g u prvih mjesec dana je wow! :)
vidi onda da nisi ti jela nesto sto mu smeta, mozda izbaciti na neko vrijeme mlijeko ako pijes..

Ne pijem mliko bas, u biti ne pamtim kad sam ga zadnji put pila.
jedino od mlijecnih proizvoda popijem b aktiv, jogurt. al to sam i prije pila, pa se nije tako ponasa.

ena- moj rasteze bradavicu, kao da se bori snjom, al sve to kroz nezadovoljstvo neko i plac.
srica pa me ne boli , jer sam navikla vise na te grube poteze, inace neznam kako bi idrzala tu borbu i cupanje.

pratit cu ako se opet bude ponavljalo, pa cu i ja pripazit na prehranu, mada jedem sve lagano, i ono sta smim
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diami » 29 svi 2011, 11:55

I moja to radi, a super napreduje i ima mlijeka i previše. A i stariji je to radio.

Kad počnu sisati i dolazi novo mlijeko, pokreće se cijeli probavni sustav, dakle i crijeva se počnu aktivnije micati i pomicati svoj sadržaj prema izlazu (zato se često tijekom ili neposredno nakon papanja i pokakaju bebe). E a to pomicanje crijeva može biti i neugodno, pa se onda "svađaju" - grče se, ali im sisanje ujedno pričinjava ugodu, pa neće pustiti...

S vremenom se to smanji, kako sazrijevaju i oni i probavni im sustav... A do tad se iznenadim svaki put iznova što sve bradavice mogu izdržat.... :ajme :lol
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la srecica tara » 29 svi 2011, 13:44

A do tad se iznenadim svaki put iznova što sve bradavice mogu izdržat....

I mene iznenaduje, imam osjecaj da su zvakace gume, al, navikle su one na razstezanje.
Sad mi je vec lakse, kad znam da nije jedina "svađalica".
I ovo sta si rekla Diami ima logike sa grcenjem i ugodom sisanja ujedno. Eh, da je odma povezat konce :ajme :oops:
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Maja 25 » 03 stu 2011, 22:20

Bok curke!

I moj to radi...dobar je naslov ;)

Pozz!!!
Maja 25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lenkica » 07 stu 2011, 10:56

Moja curica “rezi“ na cicu kad cica kao mali lavic. Isto mi nije jasno zasto, al ju ne pusta iz usta!
Lenkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la penny » 08 stu 2011, 22:41

diami je super opisala o cemu se radi

moj se znao strgnuti od bradavice( ja bi sve zvijezde vidjela kad bi ju cupnuo)
ponovo ju lovio i nemirno sisao
pa bi se nakon meskoljenja,prduckanja,il cegagod smirio i jos kratko papao (cesto dok ne zaspi-najveca greska sto sam u zivotu napravila je to sto sam to dozvoljavala, sad vec 3 god ispastam,iako vise ne doji :ajme )

dakle...ista prica
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la nina* » 26 stu 2011, 13:38

i moja je to počela raditi zadnja 2 dana. Pomislila sam da su pararelno grčevi i papanje, jer kad ju podignem da podrigne smiri se, doduše nakratko.
Jučer su je izgleda cijeli dan mučili ti neki grčići ili se razvijaju crijeva, zacvili na par sekundi, zgrči se, pa dobro, ali nikako zaspat, jadna borila se stalno sa time.

Danas sam kupila one SUB Simplex kapi i čaj od komorača pa ću vidjeti da li to što pomaže. Inače uzimamo i BIOGAIA kapi jedanput dnevno. Ne znam da li će sve to biti možda previše?!?!
slika
nina*
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la snowwhite » 26 stu 2011, 17:04

Nina tvoja beba je jos jako jako mala zar ne? Nema ni mjesec?

Ja joj ne bi davala jos sub simplex a izbacila bi i biogaia. Masiraj joj trbuscic, neka češće postigne tijekom dojenja. Drži ju na malo povišenom. Ti pripazi sto jedes. Tek ako ovo sve ne pomogne prioni kapimA i svakako se odluci za samo jedne
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nina* » 26 stu 2011, 17:46

snowwhite je napisao/la:Nina tvoja beba je jos jako jako mala zar ne? Nema ni mjesec?

Tako je, ima 16 dana. Probati ću danas onda bez ičega. Nisam joj dala još ni BIOGAIA ni SUB simplex. Doduše danas je predobra, samo jede i spava, veseli me to, ali i brine nakon jučerašnjeg cviljenja svako malo. :conf A tko zna, možda joj je i bolje bez kapi?!?!?! Vidjeti ćemo kako će proći današnji dan!!!!
Hvala na savjetima!!
slika
nina*
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 26 stu 2011, 22:33

Nama je pedijatar svojevremeno rekao da prije mjesec dana starosti najbolje ništa ne davati. Ako dojiš, posebno vas može zeznuti čaj, ne samo zbog poremećene ponude i potražnje koja se tek uspostavlja u dojkama, koliko i jer čaj može dodatno opteretiti još osjetljivu probavu.

Držim fige da je bio samo jedan loš dan. Mi smo prošli mjesece grčeva i s prvim i s drugom, tako da znam da ti nije lako! :hug
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la pinky » 26 stu 2011, 23:30

moja ne rezi al npr. Doji ok 3 min, pa licne/sisne doslovno 2-3 puta pa izbaci, malo stane, opet sisne 2x pa izbaci....
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la Stefanova_mama » 27 stu 2011, 09:10

Od cetvrtog do sestog meseca imali su foru James Bond iznenadnog pogleda iza sebe, ako se nesto cuje, suska, dogadja. Ponekad bi zaboravili da puste pre pogleda i zvezde sam brojala. Onda smo morali da dojimo sami i neuznemiravani da bi od podoja bilo nesto i preferirali su podoje u lezecem polozaju kao veci.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la RasteBuša » 17 pro 2011, 16:40

Moja curka to isto radi od samog početka!!!(sutra ćemo mjesec dana slavitit!!!!).Ona uz režanje i izbaci cicu iz usta i počne plaaaakat iz petnih žila i suzice krenu,onda kad nađe cicu u sekundi osmijeh,papa kao anđeo...I onda tako u krug...A jede puno,halapljivo,a meni mlijeko jako curi i ne da se ona dić na podrig kroz podoj....a ne..

Nas isto muče grčevi.2 patronažne i pedica su nam već s 2 i pol tj.dali Bio Giau.Pa onda i Sab Simplex.Pijem sad par dana i čaj od komorača i mogu vam reći samo da nam je bolje...Manje grčeva,a puno više prduckanja i lakšeg kakanja.Naravno ne dajem joj S.S.kod svakog podoja,samo predvečer i noću..kad procijenim da je frka,a BioGiaia je probiotik i puno mama mi je to savjetovala jer je općenito dobro...E,sad ga ti znaj....Svak svoje priča,a ja na kraju eto slušam bebu.Ona je bolje ....
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 18 pro 2011, 01:31

Pa to ti je i najbitnije. Nama na žalost nisu ni čaj od komorača koji sam pila ni sab simplex pomagali, od čaja mi se činilo da mu je još gore jer je njega i samo prduckanje smetalo, bilo što u vezi probave. BioGaia tada nisu bile aktualne, a s malenom smo ih probali i nisam primijetila bitnu razliku, možda joj je bilo mrvicu bolje.

Glavno da je njoj lakše!
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la mt_marina » 05 vel 2012, 16:46

evo pridružujem se temi, nažalost, jer me areole toliko bole da sam morala dići majicu u zrak i hladiti ih. od početka je imala takve epizode no zadnjih dana sve češće i više ne znam što da radim. podignem je i malo se smiri no onda opet počne i ja joj dopustim jer sam umorna :nesvist :ajme :ajme :ajme
30.12.11. mamin cvrcak
mt_marina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mt_marina » 07 vel 2012, 20:58

meni se izgleda svađala s razlogom :( naime soor
30.12.11. mamin cvrcak
mt_marina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Sljedeća