Sada je: 14 ruj 2026, 01:54.

Bradavice i krioterapija

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Bradavice i krioterapija

PostPostao/la Trini » 06 lip 2011, 11:07

Mladji sin vec par godina ima sitne bradavice na gornjoj strani šake, izgledaju kao mali sicusni plikici, totalno u boji koze, oku skoro nevidljivi osim ako se pozorno ne gleda.

No u nazad dva mjeseca razmnozile su se nemilo :ajme , dakle koza ih je prepuna (valjda pad imuniteta, sto li).

I krenuli mi dermatologu, koji je odmah propisao krioterapiju. Isli smo prosli tjedan prvi put. Dobio je tekuci dusik na svega par tih bradavica, nakon cega su mu se stvorili na tim mjestima ruzni i ogromni mjehuri smedje boje :shock Trebalo im je skoro pet dana da puknu, za to vrijeme je mali rekao da ga je sram hodati s tim u skolu pa je omatao saku :/

Jel ima tko kakva iskustva s krioterapijom, treba li to doista tako strasno izgledati jer koliko su nam rekli morat ce ici svaki tjedan mjesecima koliko ih je i iskreno ne mogu zamisliti da ce mjesecima hodati okolo s tim mjehurima jer ga bas smeta :/

Ima li neka (provjerena) alternativa krioterapiji?
Trini
sv. Monika

Re: Bradavice i krioterapija

PostPostao/la mama i ema » 06 lip 2011, 11:14

Ema je imala jednu bradavicu na tabanu koju smo tretirali dušikom, ona nije bila u obliku plika, ni prije ni za vrijeme tretmana, nestala je nakon dva tretmana.

Imala je pak moluskice po nogama, njih je bilo baš puno i dermatologica je preporučila struganje. One su izgledale kao mjehurići, sićušni plikovi. Struganje je neugodno, ali nestale su poslije jednog tretmana i nisu se pojavile više ..
mama i ema
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 06 lip 2011, 11:16

mi smo zamrzavali bradavice na stopalima i nisu se radili mjehuri, vjerojatno je koža na rukama osjetljivija

imaš Danijelin topik ovdje na bubinima, kreda i puder :dada http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=41&t=62315
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Rimaithor » 06 lip 2011, 11:17

Moj sin ide već dugo na krioterapiju (nisu bradavice u pitanju već tretiranje ožiljka), mjehur se ne pojavi svaki put, ali obavezno mu namažu Betrion mast i stave sterilnu gazu. Dva sata prije zahvata namažem ga anestetskom kremom da ga ne boli.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la saptacica » 06 lip 2011, 11:27

Ja sam svaki put s tim mjehurima hodala, al ukupno je to bilo tri četiri puta u životu, po jedan mjehur. I već sam bila bar u srednjoj.

Jednom sam jednu uspjela sredit kredom, izgledalo je 4 tjedna kao da amabaš ništa ne radim i onda je u par dana nestala :shock . Probala sam još jednom al mislim da se ta nije dala ni nakon mjesec dana.

Al prvi put su mi ju iskopali, iščupali :shock , mjehur mi je draži :lol .
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la boysmama » 06 lip 2011, 11:35

moj mlađi brat je imao užasnih poteškoća s bradavicama, znao ih je imati i po 20 na jednoj ruci :ajme išao je i na krioterapiju i na spaljivanje... sve smo probali, ali njemu su stalno izlazile nove, a ove stare se ubrzo vraćale :/

e, onda se Mtata jednom sjetio i na samu bradavicu mu nakapao par kapi, nećete vjerovati :shock instant bond ljepila (nekog žešćeg)... e, ljudi moji, u roku od par dana svaka bradavica bi mu potpuno nestala tim nakapavanjem i skidanjem gornjeg sloja nakon što se ljepilo dobro osuši tj. počne se ljuštiti... nitko nije mogao doći k sebi od tako dobrog učinka... a s vremenom su se i nove povukle, sad više nema problema s tim... samo treba paziti da ne dođe na kožu oko bradavice, ako je ljepilo jače (a ovo je bilo, neko strano, skupo)...

a nedavno sam vidjela i reklamu za neki gel kojim se bradavice lede, baš namjenjen za to smrzavanje...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Trini » 06 lip 2011, 11:57

Ma ja sam cula da je krioterapija ok, i nemam nista protiv nje, iskreno bojala bih se malom stavljati ljepilo ... :/

Ali nisam jos cula/vidjela da se stvaraju toliki mjehuri. Sto se tice Betrion masti, odmah smo mu namazali, cim je izasao iz ambulante, jedino je zaboravio namazati jednu bradavicu na drugoj ruci. Od nje se jedino nije napravio OGROMNI mjehur, nego neki skroz normalni ... mali sad tvrdi da mjehuri nastaju od te masti i ne zeli se vise mazati, iako ne vidim nikakvu vezu, pa to je lokalni antibiotik a sve skupa koincidencija.

Nego, ja kad se opecem na stednjaku i sl. ako odmah namazem s Melemom, ne dobijem plik ... mozda da probam s tim njemu sljedeci put? Jer stavljanje dusika je paljenje .... ili tigrovu mast???
Trini
sv. Monika

PostPostao/la ciklama24 » 06 lip 2011, 12:02

ja sam ih imala 5,6 komada po rukama, pad imuniteta, i razmnožile se...
stvarali su mi se ti mjehuri, ružno to izgleda, ali je jedino efikasno....nisam ih mazala, niti mi je dermatologinja rekla da treba, samo sam pustila tako, išla sam svaki tjedan, dok se nisu sve osušile i otpale, neke su nakon prvog puta, a neke od trećeg
ali to jednostavno mora tako izgledati :dunno
probala sam ih sama s onim wartnerom, ali to očito nije bilo dovoljno agresivno
slika
ciklama24
iš iš iš FP

PostPostao/la Hajdi » 06 lip 2011, 12:02

trini nama nisu ničime mazali ama baš ničime i nisu dobili plikove, ja bi to pustila na miru
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Kris2 » 06 lip 2011, 12:04

Ja sam imala jednu. tretirala dušikom par puta dok nije otišla, nisam mazala ničim, ali bila je na prstu gdje je koža tvrđa. Kad sam bila klimka imale sestra i ja po dvije i oni su to rezali s nekom električnom žicom - napravi rupu :shock - ja sam podnjela stoički, sestra se onako visoka (išla je u negdje peti razred) skljokala na leđa ko letva :ajme od šoka.
I ja sam čula da kreda zna biti učinkovita :)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Trini » 06 lip 2011, 13:07

Ja sam imala jednu. tretirala dušikom par puta dok nije otišla

Nadam se da ce njemu upaliti od prve jer cemo na krio ici dvije godine, svaki tjedan :ajme
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Kris2 » 06 lip 2011, 13:10

Mogu se i spontano povući, a ako sam dobro shvatila ove njegove su malene, a obzirom na te velike mjehure valjda ga i jako "stisne", ja mislim da je meni to dulje trajalo jer je bila nježna :)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Ivy26 » 07 lip 2011, 09:20

ja otkrila malenoj na glavi neku vrstu bradavice.Čini mi se da ćemo za tomorati kirurgu
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Berta » 07 lip 2011, 09:32

moji su oboje isli na krioterapiju, idu na plivanje, a plivaci to cesto na bazenima pokupe navodno. Nama je nasa dermatologica (i rodjaka) rekla da je bolje ako se napravi mjehur jer onda prije ode, jednostavno samo kao da se izbaci s mjehurom ta bradavica (ona je cvrsta i ostane ti kao rupica gdje je bila, al to se izjednaci brzo, ne brini). Ovisno o tome koliko dugo ih ima i koliko su duboke treba vise ili manje puta ici, mojoj sestri je otisla iz prve, a kcer je isla 7x. Sin mi sad ima opet, bas sam prije dva dana vidjela, sad na vrhu palca na nozi.
Meni je otisla iz drugog puta, ali imala sam ogroman mjehur koji se napunio krvlju, ispod palca noznog na pregibu. Taj dan sam jedva hodala, al je zato brzo otislo.
I da, izmedju obavezno mazati Betrionom

Ovo s ljepilom se ne bi nikako usudila raditi
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trini » 07 lip 2011, 14:08

Meni je otisla iz drugog puta, ali imala sam ogroman mjehur koji se napunio krvlju, ispod palca noznog na pregibu

U biti, da to je to, te bradavice se napune krvlju i osim sto su ruzne, i bole :/

Sad su mu mjehuri pukli pa su se stvorile prilicno velike kraste, kao npr. kovanica od 50 lp :shock Sve u svemu, male bradavice (jedva oku vidljive) a veliko s...nje :lol
Trini
sv. Monika

PostPostao/la viki » 07 lip 2011, 14:14

- i moj sin imao, isto ide na plivanje, mazali geokortonom, osušila se i otpala za par dana
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 07 lip 2011, 14:46

trini, nisi dobila od dermatologa nikakvu kremicu na recept s kojom moraš mazati?

Ja sam prije nekoliko godina imala na palcima na stopalima ta bradavice, iako je meni postavljena dijagnoza - virusne bradavice usljed stresa i pada imuniteta, koji je opet pao radi stresa.
No uglavnom, pad imuniteta ih uzrokuje.
I hodala sam dosta dugo jer su se meni stvarale sitne bradavice u obliku grozda.
I sad zamisli tu moju bol na nogama, obuvena u debele cipele, jer je vani snijeg.. :ajme

Dobila sam Betrion kremu na recept kojom sam mazala nakon terapije tako dugo dok nisu otpale.
Nekoliko puta sam morala ponavljati na istim mjestima jer su imale duge korjene.
I isto tako su nakon terapije poprimile smeđu boju, i uz kremicu su se osušile i otpale za nekoliko dana.
U biti, kad su se osušile, ja sam to sama skinula. :cool

I da, terapija traje, jako dugo... :/
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trini » 07 lip 2011, 16:22

Zwerka je napisao/la:trini, nisi dobila od dermatologa nikakvu kremicu na recept s kojom moraš mazati?

Citiram samu sebe :mrgreen

Trini je napisao/la:Sto se tice Betrion masti, odmah smo mu namazali, cim je izasao iz ambulante, jedino je zaboravio namazati jednu bradavicu na drugoj ruci.
Trini
sv. Monika

PostPostao/la petunia » 09 lip 2011, 19:25

Ja sam ih imala u pubertetu po stopalima. Jednu su mi čupali i druge tretirali dušikom, oboje prilično bolno. Pogotovo ti mjehuri, nisam mogla hodati. I što je najgore, bradavice ostale...
Onda mi je mama našla jednu biljku čiji ih je sok bezbolno i bez ožiljka odstranio. Zove se rosopas, kako se odlomi dio biljke ispusti kričavo narančasti sok i tim se maže par puta dnevno.
Vidjela sam nekidan u apoteci postoji i tinktura na bazi rosopasa.
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 10 lip 2011, 10:24

Mtata je sebi skidao s rosopasom, i stalno mi govori da malome kupim i mazim ... ja sam inace sklona tim biljnim pripravcima, ali kad su mi klinci u pitanju, sto puta se preispitam :dunno
Trini
sv. Monika

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.