Sada je: 13 srp 2026, 14:55.

Nisko nošenje bebe i 3/4 čl.ce uloživ :-/

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Nisko nošenje bebe i 3/4 čl.ce uloživ :-/

PostPostao/la ich » 12 srp 2011, 21:05

Pozdrav svima,
evo trudna sam 27 tj i par dana i gin mi je rekao da jako nisko nosim- piše: 3/4 čl.ce uloživ, napet DUS? :conf

Naravno, zanimaju me vaša iskustva, malo me ulovila panika :(

...moram strogo mirovati- ležanje na boku, nikako sjediti i šetnje eventualno pola sata dnevno :ajme od terapije dobila vaginalete za iscjedak, heferol (željezo)+ vitamin c i magnezij...

Da li ima netko slično iskustvo i da li se desilo da ste nisko nosile, morale mirovati, uzimati terapiju, pa da vam se iza toga stanje stabiliziralo?

Tu i tamo osjetim kako mi se trbuh stvrdne i zna mi biti onako pritisak dolje...
ich
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Nisko nošenje bebe i 3/4 čl.ce uloživ :-/

PostPostao/la Suncokret » 13 srp 2011, 00:20

Osobno nisam imala takvog iskustva, ali znam puno cura koje su morale mirovati cijelu trudnoću, provele velik dio trudnoće u bolnici, imale razne komplikacije, a na kraju rodile savršene bebe. Meni je gin rekla da sam uloživa za vršak prsta u mislim 32 tjednu, i prepisala mi magnezij, 2 puta po 300 mg, sada sam bila na kontroli u 38 tjednu i nalaz mi je prema njenim riječima odličan. Zato nemoj puno slušati druge, jer vjerujem da većina doktora ipak zna dobro raditi svoj posao. Mene je bunio termin "uloživost", međutim ispostavilo se da to nije isto što i otvorenost i da nije ništa strašno.
Držim fige da sve bude dobro, slušaj doktora i radi onako kako ti kaže i nemoj puno čitati, barem ne neke loše priče koje će te bespotrebno umarati.

:hug
slika
slika
Suncokret
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Duga » 13 srp 2011, 07:36

Ich, jesi li docu rekla da ti se
Tu i tamo osjetim kako mi se trbuh stvrdne i zna mi biti onako pritisak dolje...
, ne znam gdje živiš, ali mislim da bi za tebe, obzirom da ti je propisao
moram strogo mirovati- ležanje na boku, nikako sjediti i šetnje eventualno pola sata dnevno :ajme
bilo najbolje da si im na oku stalno i da ležiš kod njih. Ne plašim te, znam da ti se to sad čini kao smak svijeta, ali ti si ohohooo prevalila sa svojih 27 tjedana i ostatak će brzo proći iako ti se čini jako dugo :hug.
Imala sam iste simptome kao i ti, ja sam imala i serklažu, dobivala Pre-par cijelo vrijeme, ležala cijelu trudnoću u bolnici i to još daleko od svog grada. I pod tokolitikom, nakon par koraka do wc-a mi se stomak stvrdnjavao i savijala sam se kao perec, to su trudovi. Serklaž mi je bio zbog prijevremenog otvaranja ušća maternice.
Ne sjećam se :oops: kolike su mi bile ove "uloživosti", znam da ih je bilo od samog početka, da mi je već u startu, s nekih 7-8 tjedana trudnoće pisalo da mi "vanjsko ušće zjapi"...
Sve u svemu, dok ležim i mirujem (a na kraju je cijela poanta u tome) bilo je ok.
Sve ovo je bilo prije skoro 6 godina, možda se nešto promijenilo u pristupu.
Sretno :hug i bit će sve ok, prođe to sve, ja sad imam sreću najveću koja nagodinu kreće u školu :luv

Jesi li radila ranije briseve, kakvi su ti bili nalazi?
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la ciccobella » 13 srp 2011, 09:00

Kod mene je u drugoj trudnoći bilo isto takvo stanje s niskim nošenjem i uloživošću, s tim da je pored toga i beba bila malena, sporo je napredovala...
Meni je gin. isto prepisao strogo mirovanje do kraja i rekao da biram strogo mirovanje kući a ako se kući toga ne mogu pridržavati da će me poslati na strogo mirovanje u bolnicu. :ne
Ja sam ležala kući, ali sam doslovno samo ležala i digla bi se ako trebam na wc i tuširanje i to je to.
Na kraju sam rodila na termin, beba je bila jako niske kilaže, al mislim da sam samo zahvaljujući strogom mirovanju izgurala do kraja i rodila zdravu bebicu .
Zato ti je moj savjet da se do kraja držiš preporuke svog gin.-a
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela81 » 13 srp 2011, 09:04

ja sam isto strogo mirovala od 22. tjedna, isto imala trudove i bila otvorena jedan prst.
ležala sam doma, išla samo do kupaone, WCa, i do auta kad sam išla na pregled, sjedila samo dok sam jela...
kada sam pred kraj trudnoće dobila dozvolu za kretanje, nisam mogla prehodati ni 10 metara, ali sam iznijela trudnoću do kraja.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mrava » 13 srp 2011, 09:12

Ja sam imala i cerklaž s prvim djetetom, sve je dobro prošlo, rodila sam u 39+4 tj. Drži se preporuka i sve će biti ok.
Hrvoje 30. 10. 2008.
Gabrijela 3. 1. 2011.
Andrej 27. 8. 2015.
mrava
tenfam tenfalicom

PostPostao/la ich » 13 srp 2011, 15:28

hvala cure,

radila sam briseve odmah na početku trudnoće + papu i sve je bilo ok, prošli tj. sam radila i urinokulturu isto hvala bogu ok.
evo recimo danas uglavnom cijeli dan mirujem i osjećam se ok, osim što prokuhavam od vrućine :roll

razmišljala sam si isto da si kupim onaj banana jastuk- tj. jastuk za dojenje...on je navodno isto super pomoć za spavanje, jer se s njim trudnica moze bas dobro namjestiti na lijevi bok i lezati/ spavati... i u još dosta dobrih polozaja- koje je bez tog jastuka tesko naci u trudnoci..

ma znam i ja dosta cura kojima se to isto dogodilo i koje su na kraju dočekale termin ili čak prenijele, ali opet.... :(
ich
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 14 srp 2011, 08:46

Kao prvo, mislim da pojam nisko nošenje ne znači baš ništa.
Smještaj fetusa nema nikakve veze sa otvaranjem grlića maternice.
Sa otvaranjem ima veze ovo stvrdnjavanje trbuha koje osjećaš.
Strogo miruj, znači leži idi samo do WCa i ništa drugo.
Od nalaza još je jako bitno tvs mjerenje i izgled cerviksa, po kojem
se može vidjeti da li je otvaranje započelo iznutra, te kolika je održanost cerviksa realno u centimetrima.

Imam jedan ekstremni primjer. Žena koju sam upoznala ležeći mjesecima
na patologiji trudnoće bila je otvorena sedam centimetara 7!!!! i to od
16 tjedna.
Odležala je u vrlo neobičnom položaju cijelu trudnoću i rodila sa punih 38 tjedana.
Tako da sve to nije nepremostivo, nije kraj, ne se živcirati, to ti samo pogorđava stanje.
Misli pozitivno :hug
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Gloria's Mum » 14 srp 2011, 11:12

Zar nije pojam "ulozivost" isto sto i mekoca cervixa?
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 14 srp 2011, 13:31

Povezano je svakako, no mekoća je stanje, a uloživost je mjera. :dunno
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 14 srp 2011, 13:56

Imam jedan ekstremni primjer. Žena koju sam upoznala ležeći mjesecima
na patologiji trudnoće bila je otvorena sedam centimetara 7!!!! i to od
16 tjedna.

IINA, je li ona bila tamo, negdje u proljeće 2005?
Pitam, jer je i "u moje vrijeme" bila jedna trudnica s takvim stanjem.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la IINA » 14 srp 2011, 14:21

Hm, mislim da je to bilo kad sam bila sa starijom curom...znači 2001.
Naime oba puta sam zaglavila, samo drugi put puno kraće. :ajme
IINA
Sveta krava

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.