Sada je: 13 srp 2026, 13:47.

plod raste a nema otkucaja srca i veličina ne odgovara tjedn

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

plod raste a nema otkucaja srca i veličina ne odgovara tjedn

PostPostao/la zara-ciara » 25 srp 2011, 15:25

Molim vas za savijet....
Ovako: na prvom pregledu sam bila 5+6 i veličina ploda 3mm naručio me dr za tj dana danas veličina ploda 8mm još uvijek bez odjeka ploda. i kaže da je premalo narasao i da ne odgovara tjednima. zadnja mestruacija je bila 7.6 ja imam užasno neredovit ciklus od 25-37 dana i sa sigurnošnju znam da sam mogla ostat trudna sam iza 24.6 jer sam tada jedino imala odnos.E kao po tome bi odgovara veličina,koa on bi pričekao još tjedan dana pa da vidi šta će dalje... ali bi svejedno trebao porast za duplo.........

Molim vas bilo kakv savijet .iskustva,bilo šta.................
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: plod raste a nema otkucaja srca i veličina ne odgovara tjedn

PostPostao/la Lamama » 25 srp 2011, 20:43

znam da si zabrinuta, ali ja mislim da je najvaznije da sad budes smirena i da se ne sekiras... velicina ploda varira od sedmice do sedmice i sve je individualno, pogotovo kod tebe ako ne znas tacan datum zaceca... i referentne vrijednosti su tu samo kao orijentir, a cesto se desava da po velicini ploda na jednom pregledu bude trudnoca veca za 15 dana nego po datumu zm, a da sljedeci put odgovara datumu zm. pokusaj se smiriti i strpiti se do sljedeceg pregleda... popij normabel ako ti je potreban i pazi sebe i bebaca, a mi cemo vibrati da sve bude ok. to je najvise sto se moze uciniti, jer kako i sama znas, u ovim situacijama malo mozemo uciniti, osim moliti se da sve bude ok.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

javi se sa novim info
Lamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 26 srp 2011, 10:28

moje obje bebe su bile manje od njihovih tablica i kasnije su im se vidjeli otkucaji srca jer ni moje ovulacije nisu po njihovim tablicama

i cijelu trudnoću su bile bar za tjedan manje od očekivanog

s prvom bebom su se otkucaji vidjeli tek sa 7+1, a za drugu me ginić naručio da dođem sa punih 8 tjedana (sa točno 6 tjedana smo samo provjerili da nije slučajno vanmaternična, a beba je bila i manja i bez otkucaja)
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la mama na kvadrat » 26 srp 2011, 15:51

Ako ti raste, onda je ok.

Ja bila s 6+6 i bilo je 2.3 mm. Premalo.
S 7+6 nije niti našao plod.
Danas, s 8+3 su našli plod, ali stao na 3.6mm bez otkucaja. Već je trebalo biti barem 1 cm i više veliko.

S nekih 8-9 tj. bi trebali pronaći otkucaje.

Danas bila na ult. u Petrovoj i ni sam dr. ne zna šta da uradi. Ali svejedno će vaditi. I ponovo kup uputnica, vađenje krvi, anesteziologa obavit i naručit se za kiretažu. I ja se bojim da se nisu zeznuli da samo kasni u razvoju, tj. da je kasnije došlo do začeća. Samo mi čudno kako je naraslo u 10 dana ako je već s 6+6 stao razvoj? :conf Ili krivo oni to mjere...samo nas zbunjuju. Zato mrzim ići tako rano na pregled.

U svakom slučaju, želim ti daleko više sreće nego što ju ja imam i da se ovo ne dogodi niti jednoj ženi.
mama na kvadrat
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zara-ciara » 26 srp 2011, 18:11

Hvala
mamana kvadrat žao mi je što je tako kod tebe :( Kod men raste po njihovom 18.75+6 3mm, 25.7+6 8mm samo šta se moje i njihovo računanje razilazi za 2tjedna i 3dana.
miki kod mene bi bilo otprilike kao kod tebe po njihovom će bit 7+6 a po mom 5+3 a sa 5+4 mi je u drukoj trudnoći prokucalo srčeko.
puna sam nade da će sve biti uredu....
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zara-ciara » 02 kol 2011, 08:06

Eto sam da vam kratko javim... jučerašnji pregled prošao loše :( nema otkucaja srca,plod više ne raste i nakupila se krv okolo ploda. tako da su me za danas naručili u petrovu na kiretažu. rekao mi je dr da trebam pričekati od 1-3 ciklusa i da teda mogu ponovo probat sa trudnoćom.
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 02 kol 2011, 08:18

šteta. žao mi je. drži se. :kiss prošla sam skoro pa isto prije nekog vremena, sve će biti OK. samo hrabro :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 02 kol 2011, 09:15

:hug
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la MON » 02 kol 2011, 10:07

MON
Intelektualni snob

PostPostao/la Arkana10 » 02 kol 2011, 10:45

zao mi je :hug
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 02 kol 2011, 11:18

sretno!
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la fancy » 02 kol 2011, 13:16

I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zara-ciara » 02 kol 2011, 13:39

Hvala svima!!! sad mi je dr u petrovoj rekao da nesmijem ostat trudna najmanje 6 mj :conf :conf a moj dr jučer da već nakon jednog mogu ostat trudna :conf ima li netko iskustva stim??? nekužim??
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ruzica » 20 kol 2011, 20:27

Pozz,nova sam ovdje al evo i mene muče iste brige, znam da kažu da treba oko tri mjeseca da se maternica oporavi nakon kiretaže,paradije pričekaj još malo. Meni su uz spontani našli i grozdastu molu-hvala Bogu pa je samo parcijalna, al moram čekat godinu dana. Prije toga ni ne pomišljam na bebu, makar sam na netu pročitala da neki gin kažu ako se BHCG odmah spusti na nulu nakon kiretaže može i nakon 6 mj probat :dunno . Ja bi najradije odmah al ipak ću se držat knjiga , da ne bude kasnije suza,ovaj put mi je bilo dovoljno... :/
ruzica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Roza » 20 kol 2011, 21:44

Meni je moja ginekologica rekla da nesmin 3 miseca, a imala san poprilično tešku kiretažu jer je bila u skoro 12 tjednu ali se plod nije raspa nego je samo prestalo kucat srce, tako da je izvađen u komadu i trajalo je dugo pod punom narkozom. Unatoć tome rekla mi je da sačekam samo tri miseca šta i jesam a nakon 6 sam ostala trudna.
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 21 ruj 2011, 12:51

Ja sam imala 2 kiretaze i ako vam ovo ista znaci cure moje savjet je da pricekate onoliko dugo dok vam vise suze nebudu isle na oci same od sebe, i dok vas vise nebude boljelo kad stanete malo jace na ljevu nogu.
Iako se psihicki osjecate spremno, dajte tijelu odmora da se oporavi od soka.
Sto je tijelo spremnije, to su vece sance da ce trudnocu iznjeti bez komplikacija. :dada
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.