To su ustvari pohani patliđani, ali iz pećnice s jako malo ulja.
Jedan patliđan se oguli i uzdužno razreže na kao "šnicle" posoli i pusti cc 10 min da ispusti vodu i gorčinu (moj nije baš puno sok ispustio, al nije bio gorak kasnije,

)
Preljev se napravi od 6 jaja ,malo soli ,4 žlice krušnih mrvica i 2 velike žlice svježeg sira ,ja stavila Dukatov zrnati jer sam samo taj imala.
Manji protvan ( ja sam radila u malom keramičkom ) se tanko namaže uljem, na dno se stavi malo preljeva ,tek toliko, pa se slažu patliđani pa po njima posipa sitno nasjeckan crveni luk, pa preljev pa opet patliđani pa luk pa preljev i još se odozgo posipa prezlima. Zapeče se u pećnici oko 30min na 250.
Jako jako fino.
I da ovo morate isporobati ,nama je otkriće ,tak je jednostavno a prefino. ne mora biti janjetina i s piletinom je mljac. Ja sutra radim s teletinom.
No jako je bitno da stavite baš prošek ,ne vino nego baš prošek on da onu aromatično slatkastu notu.
I da ja ne radim s pancetom ,bolje mi je bez.
http://masterchef.novatv.hr/clanak/recepti/janjetina-u-skartocu.htmlKoličine ,isprobane su redom:
-Janjetina plećka- ja radila s butom i od toga je čistog mesa bilo cc 800 g, ali i s pilećim prsima
-Krumpir- kolko volite ,al ide dosta 6 velikih npr
-Ljubičasti luk- 2 kom
-Češnjak-5-6 komuškica
-Crne masline-6-7 komada
-Suhe rajčice- ja radila sa svježima, 2-3
-Maslinovo ulje
-Prošek-cc dva deci -ovo pod obavezno
-Panceta- ne stavljam
-Sol -posolim meso i krumpir dok se kuha ,kasnije ne treba soliti.
-Papar
-Ružmarin. mala grančica cc 10 cm duljine
Isprobala sam peći i u škartocu od papira za pečenje i u vrećici ,i ne mijenja na okusu ,zato sve strpam u vrećicu za pečenje.