Sada je: 17 tra 2026, 17:43.

Lijekovi protiv nocnog mokrenja

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: Lijekovi protiv nocnog mokrenja

PostPostao/la ZacKa » 29 tra 2011, 23:46

DobriAnđeo ja sam još :shock koliko malo si ti platila taj svoj satić :dada

Srećo i ja sam svoju isto tako kao i ti pokušavala buditi, stavljati na wc oko četvrte godine,
i ništa onda prođe svega pola sata i evo je mokre u krevetu. Nije bila jednostavno spremna, zato
ti je dokt. i rekla bolje dok navrši bliže 5 godina. Za sve postoji vrijeme.
Točno tako je bilo i kod nas, sve ovo ranije bez ikakvog uspjeha bio u pitanju alarm ili mama :mrgreen
Onda nam je pomogao alarm nakon pete godine da ona sama osjeti kad joj je sila i polako smo to riješili.
Stvarno je alarm genijalan.
Isto smo imali pelenu do tada, nikakav problem. Dijete je razumjelo i shvačalo da ima problemčić
koji će se jednog dana riješiti.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 30 tra 2011, 12:05

znas kaj to je neki casio s 5 alarma, ali u biti alarm ni ne koristi jer sat ima timer koji odbrojava na koliko ga stavis i sam se stalno resetira, tak da ti u biti ni ne treba sat s vise alarma vec sat s timerom , koji nastimas na 2 sata i on cijeli dan svaka dva sata zvoni, a sat ima i zvucni signal na puni sat , tak da uvijek nastimam pijenje u puni sat ( i to zvoni drugacije , samo pi pi kratko dva put ) a piskenje uvijek od prvog ujutro svaka dva sata ali zvoni duze dok ne ugasis ;) cak ima i snooze funkciju ;)
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la kuhinja » 30 tra 2011, 15:46

Drage mame,

upravo radim prilog o noćnom mokrenju za emisiju Filipove bebe na HRTu.
Voljela bih u prilogu osim doktorice cuti i vasa pitanja i probleme koji muce mame i djecicu s ovim problemom.
I sama sam mama 1,5 godisnjih blizanaca, pa znam da roditelji sa odredenim problemom uvijek znaju postaviti prava pitanja i savjetovati druge kako pomoci.
Dakle ako je netko voljan pomoci, molim vas da mi se javi pa da se dogovorimo oko detalje.
kuhinja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la aniram 103 » 30 tra 2011, 16:38

Pitaj jer ja sam sama to proživila
slikaslika
aniram 103
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ellina » 03 kol 2011, 17:37

dobri anđeo, pozdrav, mi smo još uvijek na Driptanu, treći godinu....M. kreće u školu, ne znam kako ća to sad izgledati, jako me strah, ti me razumiješ :(

imam par pitanja....

1.gdje ste nabavili taj sat što pišeš, i šta misliš je li nam rano za to u prvom razredu (bojim se njene nezrelosti, igranja sa satom na času, zloupotrebe, ili maltretiranja od strane druge djece jer je drugačija :angry )

2.mi sad pijemo 3 puta na dan Driptan, kako ste to rješavali usred nastave? ako ste?

3.i koji savjet ako imaš....

:)
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 07 kol 2011, 19:33

da, koristimo satove u skoli. svega ima. od ruganja da sto to zvoni, do toga da im popiju vodu :ajme uglavnom sat koji smo nabavili kosta 200 kn, casio, 5 alarma, kupili u importane centru u zg. al ima ga svuda.. no ipak bi sada drugacije, ipak bi kupila onaj pravi sto nam je cvitkovicka predlozila iako je uzasno skup i tesko ga je nabaviti, jer je na vibru pa bi izbjegli sve to u skoli...
uglavnom ja sam rekla i uciteljici, kupila bocicu za vodu u home sweet home, koja nije toksicna, neke aladin bocice, uguglaj.
sat nastimam da zvoni pod odmorom a dogovor je da pije svaki odmor a zvoni za pisanje svaki drugi pa uglavnom djeca ni ne skuze sto to zvoni... tesko je ali ide. u drugom r. puno lakse nego u prvom ;)

znaci ako ikako si mozes priustiti taj skupi sat /oko 500 kn iz vana ga nabaviti / kupi njega jer ne zvoni vec vibrira, namjesti ga pod odmorima, a za pice nek pije svaki..
puno korisnih savjeta nasla sam na bedweting.com
tamo ima i taj sat za naruciti... mozes traziti cvitku da promijeni lijek, ja jesam, u emselex. sada od 12.5 nije na lijeku no na strogom je rezimu pod satom pisanja i pijenja.
nekad ide svaka 2 sata kada zvoni sat ali nekad i za pol sata, sat,...u biti jedan dan ide savrseno svaka 2 sata, a slijedeci otprilike pol dana svaka dva sata a ostatak svaki cas....
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la brigita » 07 kol 2011, 22:03

Pozdrav
mene zanima jel se pod noćnim mokrenjem kao bolesti, smatra mokrenje po noći svaku noć
ili povremeno, nekoliko noći za redom i onda ništa po tjedan ili dva?
hvala
brigita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ellina » 08 kol 2011, 09:02

Dobri andjeo je napisao/la:da, koristimo satove u skoli. svega ima. od ruganja da sto to zvoni, do toga da im popiju vodu :ajme uglavnom sat koji smo nabavili kosta 200 kn, casio, 5 alarma, kupili u importane centru u zg. al ima ga svuda.. no ipak bi sada drugacije, ipak bi kupila onaj pravi sto nam je cvitkovicka predlozila iako je uzasno skup i tesko ga je nabaviti, jer je na vibru pa bi izbjegli sve to u skoli...
uglavnom ja sam rekla i uciteljici, kupila bocicu za vodu u home sweet home, koja nije toksicna, neke aladin bocice, uguglaj.
sat nastimam da zvoni pod odmorom a dogovor je da pije svaki odmor a zvoni za pisanje svaki drugi pa uglavnom djeca ni ne skuze sto to zvoni... tesko je ali ide. u drugom r. puno lakse nego u prvom ;)

znaci ako ikako si mozes priustiti taj skupi sat /oko 500 kn iz vana ga nabaviti / kupi njega jer ne zvoni vec vibrira, namjesti ga pod odmorima, a za pice nek pije svaki..
puno korisnih savjeta nasla sam na bedweting.com
tamo ima i taj sat za naruciti... mozes traziti cvitku da promijeni lijek, ja jesam, u emselex. sada od 12.5 nije na lijeku no na strogom je rezimu pod satom pisanja i pijenja.
nekad ide svaka 2 sata kada zvoni sat ali nekad i za pol sata, sat,...u biti jedan dan ide savrseno svaka 2 sata, a slijedeci otprilike pol dana svaka dva sata a ostatak svaki cas....

hvala na savjetu za vibru, to smo i mi mislili, obzirom kako drugari iz razreda mogu biti :angry , bolje je ne igrati se s tim....pa kolko god je
:roll

zašto ste promijenili lijek?

mi smo uveli treću dozu jer je popodne počela kvasiti gaćice, a skidanje nam nikako ne ide, probali smo u 4.mjesecu, i krene češće mokriti, smanji joj se kapacitet na 120-100ml, te ima izraženu hitnost i kvašenje gaćica.
sad smo na najmanjoj mogućoj dozi 3x1/4, pa samo rijetko ima kvašenje, ali ja sam na raspustu, pa je pazim, a to nije isto kad bude prepuštena sama sebi...
dr predlaže da uradimo urodinamiku na jesen, da vidimo na čemu smo pod ovom dozom, a meni je strašno žao, ne znam šta da radim, ne bih odbijala ako će nam donijeti neke korisne info....
kako vi često radite urodinamiku?
koliko često ste pokušavali skidanje?
nama je dr rekla da će ovo vjerovatno trajati do njene neke zrelosti :shock , no coment, pa ima da svojim autom ide u ZG svako malo :mrgreen

sorry na gnjavaži, drago mi je da imam s kim progovorit.....

pozz :mah
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ellina » 08 kol 2011, 09:03

brigita je napisao/la:Pozdrav
mene zanima jel se pod noćnim mokrenjem kao bolesti, smatra mokrenje po noći svaku noć
ili povremeno, nekoliko noći za redom i onda ništa po tjedan ili dva?
hvala

ne mora biti svaku noć, broji se sve, bitne su godine starosti
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 08 kol 2011, 20:15

ma ne uzrujavaj se, zbilja im treba zrelost da uopce slusaju. tu ti lijek nije uopce bitan , on samo stiti od ostecenja, bitan i jedini najbitniji ti je rezim pijenja i pisanja, strogi. dok to nemate , necete imati ni skidanje s lijeka. :ajme a to mi nismo imali do ovog proljeca.
ja sam trazila da mi promijeni lijek jer ga vise nisam mogla podnest psihicki :ajme toliko godina isti lijek a nula bodova, mislila sam da ce neki slabiji jednako drzat, i je.. jer nije do lijeka vec do rezima..
i ja sada pazim po ljetu, nadala sam se proljetos da cemo to rijesiti do jeseni ali necemo, jer cim sam joj slucajno (izmjerila krivo bocicu )dala vise vode da pije po deci i pol pa cak i dva :ajme odmah je postala inkontinenta i isla svaki cas piskiti :ajme
vec sad mi je muka od skole prirode koja nas ceka drugo proljece :ajme

bas mi javi za taj sat ako uspijes nabaviti i gdje si i kako i posto nabavila..

skidali smo se svaka 4 mj :loce

ma napravi urodinamiku, ne bi ona to predlagala bezveze..
mi smo ju tri put radili...

ova me stranica dize kad padnem u komu ; http://bedwettingstore.com/ http://www.bedwettingstore.com/causes-o ... tting.html
zrelost ce ti doci i brze nego mislis ;)

brigita ako ti to nije izdvojen slucaj (npr 2 x godisnje ) to ti je nocno mokrenje i problem koji sto prije krenes rjesavat prije ces ga rijesiti ;)
brigita koliko ti je dijete staro ?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 08 kol 2011, 20:28

Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ellina » 08 kol 2011, 21:21

jooooj, hvala ti :oops: baš sam kriza sad pred školu.....ja sam se nadala da ćemo mi to rješiti do škole
M. ima i obostani reflux, pa nam je frka i za to, jer će trebat i njega rješavati operativno, ako se ne povuče nakon izlječenja mjehura :/

zbog toga je pila i Cefixim u profilaxi 2 godine, pa sam nekako namolila dr da nam skine bar njega, jedva je pristala....valjda se i zato brinem, kako će sad u školi sve to bez profilaxe, a ne mogu trpiti ni to da joj dajem nadalje abt :(
a ako dobije infekt, nadrapali smo....

jest nam skup taj satić, ali uz sve ovo što plaćamo za nju dođe nam kao Dobar dan :roll
javim ti kako i koji ćemo nabaviti...ja sam gledala Vibralite watch ili MeDose Vibrating 6 alarm watch, ovaj sa 12 alarma je baš sladak :le
pa bitni je i da im se sviđa, zar ne :)

zanimljivo je to što kažeš da nije svaki dan isto, tako je i nama, i gore je popodne, a kad popije više, ne pomaže joj ni lijek :ajme
primjetila sam i da joj se često dešava kad je vani na igralištu, na rolama i sl. da se često vrati mokrih gaćica? jel bi to moglo biti od uzbuđenja, igre ili fizičke aktivnosti? kako vi?

a urodinamika, hm, mi smo radili 5 mikcionih, pa nam je frka za cjevčice i sl., njoj se to više ne radi, a dušicu sve to čeka još koji put :(
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la brigita » 08 kol 2011, 21:30

Dobri andjeo je napisao/la:
brigita ako ti to nije izdvojen slucaj (npr 2 x godisnje ) to ti je nocno mokrenje i problem koji sto prije krenes rjesavat prije ces ga rijesiti ;)
brigita koliko ti je dijete staro ?

prvo sam ono na 3 god mislila da je to normalno.
tu i tamo se popišati

ali sada sve češće piški :whew
ima 5,5 godina i bar 5 x mjesečno i to nekoliko dana zaredom, tako da sam mislila da se sigurno prehladila ili popila preveć vode, pa onda spava mokra i naravno da se nahladi i piški iduću noć :/

pa mi je jop prijateljica rekla da njena mala od 7 god isto piški ali svaku noć i da su na ljekovima.

onda sam misla to stvarno nije ništa.
ali izgleda po vašem, (tj. po godinama) da je.

što prvo trebam učiniti.
otići kod pedijatra, i onda raditi te testove sa pijenjem i piškenjem
ili odmah trebam ići nekim specijalistima
brigita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 09 kol 2011, 15:03

ma preskoci pedijatra jer ces izgubiti dragocjeno vrijeme jer ce te uvjeriti da je sve ok jer ce uk i urin biti ok, kao skoro svima ovdje... otidji privatno u polikliniku helena u zg.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la brigita » 09 kol 2011, 20:46

Dobri andjeo je napisao/la:ma preskoci pedijatra jer ces izgubiti dragocjeno vrijeme jer ce te uvjeriti da je sve ok jer ce uk i urin biti ok, kao skoro svima ovdje... otidji privatno u polikliniku helena u zg.

koja je cijena pregleda?
i ako se neću moći naručiti kod njih (kad se dobiva termin) onda se ide urologu?
brigita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 10 kol 2011, 07:33

ne, ako ne ides k njima, onda ides pedijatru, pa ako ce te htjeti poslati negdje nakon urednih nalaza naruci se u klaicevu na pregled i obradu- nefrologu. pregled sa pretragama oko 700 kn. mozes im poslat mail pa ih sve pitaj ili pitaj sto da napravis sama od pretraga pa im dodjes s nalazima da ne placas ako netreba. i oni dio rade na uputnice.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la brigita » 10 kol 2011, 18:39

Dobri andjeo je napisao/la:ne, ako ne ides k njima, onda ides pedijatru, pa ako ce te htjeti poslati negdje nakon urednih nalaza naruci se u klaicevu na pregled i obradu- nefrologu. pregled sa pretragama oko 700 kn. mozes im poslat mail pa ih sve pitaj ili pitaj sto da napravis sama od pretraga pa im dodjes s nalazima da ne placas ako netreba. i oni dio rade na uputnice.

pa znači onda mogu sve napraviti kod pedijatra, da bude službeno i samo nalaze pošaljem njima.
a što, ako i to znaš, rade na uputnicu.
hvala ti puno na odgovorima :le
brigita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 10 kol 2011, 20:57

Ne znam tocno jer idem 2xgod i platim za dvoje 700 kn uzv i pregled pa mi je to ok.urin i uk radim prek uputnice .
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ellina » 12 kol 2011, 10:02

@brigita, probaj početi sa mailom Heleni, dr trenutno ne odgovara, na godišnjem je , ali pošalji mail, pa sačekaj....

sva hodanja uokolo ćeš se samo izmoriti, još će te ubjediti kako je sve ok, a ti luda :angry

možeš početi sa razgovorom kod dr C., konsultativno, bez djeteta, pa dogovoriti s njom ritam pretraga, njoj ne smeta kad neke uradiš na uputnicu, a neke kod njih, sestre će ti dati cijene i objasniti šta može na uputnicu u poliklinici, šta u Heleni, itd.

pregledi jesu skupi, ali ostaneš koliko god imaš pitanja, sve ti objasne i mirno spavaš, onda nema potrebe za čestim pregledima i nedoumicama....

sve manje nedoumice možeš kasnije rješavati mailom sa dr....

zbog navedenog mi smo prezadovoljni Helenom, iako smo 4,5h vožnje udaljeni od ZG :)

pozz

@dobri anđeo, mislim da si u prepisci sa brigitom previdjela moj zadnji post, pa mi dalje nisi odgovorila :(

pusa
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 13 kol 2011, 08:31

primjetila sam i da joj se često dešava kad je vani na igralištu, na rolama i sl. da se često vrati mokrih gaćica? jel bi to moglo biti od uzbuđenja, igre ili fizičke aktivnosti? kako vi?

a urodinamika, hm, mi smo radili 5 mikcionih, pa nam je frka za cjevčice i sl., njoj se to više ne radi, a dušicu sve to čeka još koji put

isto, igru moram kontrolirat,smijeh , divljanje ,veselje upisa se...
urodinamike smo imali 3 ili 4, ali c.vise ne forsira ponavljanje.. ona ne ponavlja ako zbilja ne misli da je nuzno.

sad gledam, bila sam sigurna da sam ti napisala post :ajme
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ellina » 14 kol 2011, 19:31

ma ok, :zivili

znači da joj zabranim da čita viceve u školi, izlazi na odmore, skače, radi tjelesni..... :mrgreen
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la brigita » 26 kol 2011, 19:10

najvjerojatnije sam to previdjela, ali do koje godine bi se trebale prestat događati noćne nezgodacije :oops:
brigita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 27 kol 2011, 22:07

Mislim da 6 mj od skidanja dnevne.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ellina » 28 kol 2011, 19:10

nama je dr govorila da se dnevne nezgode mogu tolerisati do 6 mj nakon skidanja pelene, a noćne do 4-te, 5-te godine.....moja starija kći je imala do 4 god. par nezgoda, i prošlo je ...., a mlađu smo morali razbuditit :baba alarmom u dobi od 5,5 god

uspjeli smo nakon 2,5 mjeseca :proljece
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ellina » 06 ruj 2011, 12:10

krenule u školu... :zivili

za sad ide nekako, još je rano komentarisati bilo šta...

satić smo naručili iz Amerike, kad stigne, javim kako ide

Sretan polazak u školu i ostalim pišulincima :)

@ Dobri anđeo, kako vama ide bez lijeka? Da li je na onom lijeku sa E..... bilo manje nus pojava kao što je pregrijavanje, jako crvenilo obraza isl.?
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 07 ruj 2011, 07:26

ni na jednom nije bilo nuspojava hdb.

kako je bez lijeka zapravo vidit cemo tek na kontroli a to odugovlacim jer me sve strah .
inace su ok.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ellina » 17 ruj 2011, 17:13

satić je stigao

http://bedwettingstore.com/Watches/item_vibrowatch.htm# :srca

ugl. je jednostavan, ima 12 alarma, koje mi štimamo za pijenje, sve je na vibru, tako da ga samo ona osjeti.....ona piški češće od 2 sata, više na 1 sat i sl. tako da to ni ne možemo ići na alarm, a i ne znam kako bi razlikovala šta je šta?

ona je happy, :joy
my magic:
A...2001.
M...2005.
ellina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dobri andjeo » 18 ruj 2011, 09:20

ellina i mi tako, no nastimaj onaj tr,na svaka dva sata, a nju nauci da ga resetira, tako da iznova racuna 2 sata. tako mi.

Koristite Auto Restart Odbrojavanje
e to ukljuci za piskenje .

moze na pp kako ste ga narucili i ostale detalje , oko carine i sl.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la ZacKa » 24 ruj 2011, 14:46

Moramo se pohvaliti (već dugo nisam bila tu) kuc kuc da ne ureknem,
noć nam je skroz suha, zamislite čak je više ne podsječam da ide
piškit prije spavanja, ode ona, ali ja ne znam i izdrži cijeeeeelu noć
ima već tako par mjeseci.
Ok noć nam se ionako nije činila tako groznom kao dan,
ali niti po danu joj ne pobjegne više a moram
priznat da ju niti ne podsječam više, umorila sam se.
Pijenje ne kontroliramo na deci, ali ju podsječam da više pije dopodne.

Da je taj problemčić sazrio i u njezinoj glavi vidljivo je, sad smo 6g.
Baš smo sreeetni, ali naravno jedan problem ode drugi dođe.
Trenutno se borimo s Gerbom, navodno.

I još mi je samo upitnik nad glavom što će biti kad
krene druge godine u školu, promjena je to, učiteljice
baš ne puštaju na wc olako, ali nadam se da ćemo popričat s učkom. :D

Jedino još ima te hitnosti malkice, kad joj se piški mora na wc odmah, ali
i dosta puta zna izdržat pa onda kaže vidite kak mogu izdržat....

A svima vama želim da se što prije ovako osječate :srca divan je to osječaj !
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sandram » 18 lis 2011, 21:28

Cure, ima li tko polovni, a ispravan aparatic za prodati?
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.