Kod nas su se neki ispisali, pretežno su to roditelji koji imaju više djece pa im je trošak stvarno neracionalan... i koji stanuju jako blizu školi... naš boravak niš ne nudi osim domaće zadaće i divljanja po vani ili u razredu. Naravno da se hvale mogućnošću slobodnih aktivnosti no to je ako te je dopala učiteljica koja to radi. "Vrlo je teško" (citiram) organizirati da djeca iz drugih razreda pohađaju npr. likovnu radionicu, mali zbor ili folklor kod učiteljice koja to vodi za vrijeme nastave. Sport i ritmika su mogući samo izvan nastave, naravno uz plaćanje.
Ja sam se dugo odlučivala da li ću ili neću H. dati na boravak ove godine pa nisam do jučer predala papire. Učiteljica me zato jučer na roditeljskom prozvala

pa ispadoh kao ekstra bogata

. A tko mi kriv kad sam se školovala 18 godina, učila 5,6 jezika, radila prekovremeno prošle godine kad god je zatrebalo i što su mi svi prihodi legalni i prijavljeni!!! Razmišljam kako bih potakla svoje dijete da, umjesto da se školuje tako dugo, izuči neki zanat, vodoinstalaterski, električarski i sl. pa fino radi malo legalno, forme radi, ostalo na crno, naravno prijavi minimalne prihode, potom izgradi kuću bez dozvole, pa je onda legalizira kad neko predizborno razdoblje to dozvoli etc.
No, razumijem ja i učitelj(ic)e, i oni/e su se dugo školovali/e a sad im je posao nesiguran, loše plaćen etc. Zato skidam kapu i učiteljima koji unatoč svemu zadrže entuzijazam i ljubav prema poslu... Odra