Sada je: 26 srp 2026, 20:41.

Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

PostPostao/la Barbi » 09 ruj 2011, 12:16

Ja nisam načisto. :dunno
Kod nas je dosad rad u vrijeme boravka bio zbilja kvalitetno odrađen - sve zadaće napisane, pregledane i ispravljene ako treba, radili su dodatne radne listiće i ponavljali što su učili u jutarnjem školskom danu.
U vrijeme boravka a poslije pisanja zadaće imaju nogomet dva puta tjedno (to se naravno posebno plaća jer nema veze sa školom, samo se odvija u školskoj dvorani). Imaju od ove godine i mogućnost učenja stranog jezika u prostoru škole, zaboravila sam kako se zove škola stranih jezika koja to nudi.

Ja nemam drugu opciju čuvanja niti ručka, nisam još sigurna da bi ga pustila samog doma svaki dan, daleko mu je ful, i još da si svakodnevno podgrijava ručak. :|
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la palunkica » 09 ruj 2011, 12:21

A kod nas u školi nema nikakvih aktivnosti na koje bi mogao ići, od izvannastavnih svaki učitelj ima svoju samo za svoj razred, dakle naši imaju heklanje :ajme, zadaća se ne pregledava, u razredu je džungla i raspašoj. Da bilo što može obaviti u vrijeme boravka ne bi dvojila ni sekunde.

Rješenje se samo nameće. Iako smo zamoljeni da ne ispisujemo djecu jer će ukinuti boravak.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la melita » 09 ruj 2011, 12:21

Ne znam što reći, mi smo na kraju morali uzeti boravak jer nismo uspjeli s bakama organizirati stvar. Ja se najviše bojim prehrane, budući da je Z. sklona debljanju, nigdje na panoima nisam vidjela izvješen jelovnik. Što se tiče interakcije i dodatnog rada, pitala sam učiteljicu u boravku možemo li Z. ponekad ranije uzeti i nije joj se to baš svidjelo, kaže, najradije bi da djeca ostaju do 16 sati jer ima puno planova s njima (različite grupne aktivnosti) i ne bi joj bilo drago da dijete u pola posla mora otići kući. To mi ulijeva nadu da će žena uistinu raditi s djecom nešto konstruktivno. :dunno
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 09 ruj 2011, 12:23

meni bi bila ok opcija da ruca u skoli, jer kod nas se to moze do osmog razreda, pa onda ide kuci.

kad je stariji bio u toj dobi, dogovorila sam se s uciteljicom da ostane malo se poigrati ako bi bilo lijepo vrijeme.

moj je lud za druzenjem u boravku i ne bi isao kuci dok se drugi zabavljaju. ali ja ne bih placala uciteljicu s kojom sam izrazito nezadovoljna. i sad jos i pravilo da se skola zakljucava do 16 sati i nema van prije toga :baba
ivana7997
Abundija

PostPostao/la palunkica » 09 ruj 2011, 12:24

Kod nas se zaključava do 15.35 i onda oni koji idu doma idu sami van, ako ih nitko ne čeka ili ako ne idu sami doma onda se opet sami vrate u razred :alc
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Natasa36 » 09 ruj 2011, 12:33

Kod nas je boravak OK (bar je tako bilo do sada).
Zadaće napravljene, pregledane, učiteljica popodne se nastavlja na "glavnu" ujutro, plus izborni predmeti (informatika) plus slobodne aktivnosti.

Tako da mi dvojbi nemamo. Za sada, jedini razlog ispisivanja iz boravka mogle bi biti financije.
Mm je danas saznao, mi ćemo plaćati 200 Kn ( x 2) a još ne znamo cijene prehrane.
I učiteljica će provjeriti ima li kakvog popusta za drugo dijete (ne vjerujem, ali bolje da se raspita...).
Nas će boravak za njih dvoje koštati 900 do 1000 Kn :ajme
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la Miki » 09 ruj 2011, 12:40

ja sam bila zadovoljna s našim boravkom u prvom razredu

od ove godine ima novu učiteljicu u boravku, koliko sam čula jako je dobra tako da ni ne razmišljam o ispisivanju

ali cijena i način na koji je to prošlo mi je :ajme :roll
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la folne » 09 ruj 2011, 12:44

Mi smo isto prezadovoljni učiteljicom iz boravka. Zaista puno radi s njima i ne planiramo ga ispisivati. O tome koliko ćemo plaćati još ne znamo ništa, osim cijene prehrane koja će biti prema mojoj računici oko 375 kn mjesečno, nekih 100 kn više.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Tinica » 09 ruj 2011, 12:52

Uff...curke i ja sam na 100 muka :roll Fran je drugi razred i ne želim početi osječati grižnju savjesti to što je on u dnevnom boravku i što ne mogu ranije doći po njega.
Jučer sam došla po Frana (više neću ni pisati da je opet ostao zadnji) i pokušavam sa ceste vidjeti kaj radi a kad tamo on na onom stolu za ping-pong sjedi sa lijeve strane onak "poturski" podboćen rukama a njegova učiteljica sa desne. I ja ga zovnem i on ko da ga je netko "podšpranjio" u guzu dotrči do mene, učiteljica mi naravno ljubazno mahne i veli mi da mu je rekla da zašto on ne može sam ići doma poslije ručka kad živi blizu škole a ne da ona mora ostajati samo radi njega i čuvati ga dva sata i biti sama s njim kad već sva djeca odu :conf Jel vama to normalno??? I ja pitam da šta mi nije to rekao kad sam bila u školi a on meni "Ma joj znam ja tebe ti bi je izrešetala sa pitanjima da ne bi više ni sama znala kaj mi je rekla"
Ali meni ovo zaista nema smisla pa zato sam ga i dala u boravak jer ga nema tko čuvati a ne zato da ona dobije lufta za kavu sa frendicama.
Ja sam rekla da je ona tu radi njega a ne on radi nje i to joj je posao... nego kužim ja nju...svi klinci odu ranije doma a ona od 15-17 nezna šta bi i kud bi s njim a ispila ju do bola. Kaj je najgore Franu se super svidjela ta ideja jer se ni njemu ne ostaje tam sam s njom ali meni nikako. To znaći da bi mu trebala dati ključ nije meni radi ceste ili radi toga da bi on bio sam doma..lako ja s njim to sredim ali mi nije jasno zašto ako plačam boravak i ako je upisan? :conf
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 09 ruj 2011, 13:12

Ne. :mrgreen
Evo moj više ne ide u boravak, osamostalio se u pozitivnom smislu,
napiše zadaću odmah nakon škole i trk van, frendu, na bic.....

Igra se, ima više slobodnog vremena, dosađuje se koji put što je itekako bitno
za njegov razvoj :mrgreen

Sam se snalazi po pitanju svega, evo doma je bolestan (baka je dolje, posječuje ga)
on je sam samcat, igra se, posprema perilicu suđa, ma divan je...

Ja sam jako zadovoljna.

edit: ovo gore ima li smisla plačati je odgovor ne :mrgreen barem meni.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 09 ruj 2011, 13:23

sanjam o nekom centru u blizini skole koji bi se brinuo za kvalitetno provodjenje vremena; nudio bi razlicite programe u koje se upisujes prema afinitetima i terminima koji ti odgovaraju; imas neku knjiznicu u kojoj je smrtna tisina i ondje se pisu zadace; imas dvoranu za vjezbanje i divljanje; imas strane jezike, lutkarstvo, ekopoljoprivredu; pcelarstvo, ma kaj god. imas volontere koji svakih 45 minuta docekuju grupice pred skolom i vode ih u centar.

imas sponzore koji ti odusevljeno daju silne tisuce eura svaki tjedan :mrgreen
odusevljene roditelje koji placaju i vise nego sto kosta boravak jer je znatno kvalitetnije

djecu koja stosta nauce u vrijeme koje bi profitiljili bezveze

zaposlis ljude koji zele raditi za razliku od ljenguze koja kakti radi u boravku mojega sina

.....

i eto.

probudite me, pliz :ajme
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Tinica » 09 ruj 2011, 13:26

zaposlis ljude koji zele raditi za razliku od ljenguze koja kakti radi u boravku mojega sina
:5
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Nanoibeba » 09 ruj 2011, 13:27

moj jedan više nema boravak i zato druga ide u boravak, ma koliko koštalo. Ne mogu si zamisliti da su njih dvoje sami doma zajedno. A dva stana, da je svaki u jednom nemamo.

A troškovi će nam jako narasti - smanjili smo zato neke vanškolske aktivnosti pa bi trebali biti na istom
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IdaH » 09 ruj 2011, 13:36

ivana7997 :le :zivili To bi i ja - dijelimo san!!!

I mi smanjujemo vanškolske aktivnosti :( .
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la medo14 » 09 ruj 2011, 13:41

za one koji plaćaju najvišu cijenu + prehrana koja je isto otišla gore je stvarno za razmisliti da li treba ili ne. To je nekih 700-750 kn troška koji bi trebao biti opravdan.
Moj ne ide u boravak iako imaju još ove godine.
Za sad su pozitivna iskustva, ali mi imamo ispomoć bake za ručak a i sisterica mu je doma u to vrijeme, za sad se nisu još potukli, tako da zaključujem da je jedan stan dovoljan za njih dvoje istovremeno :D
ima više slobodnog vremena, malo je samostalniji, do sada je uredno napisao zadaću a i neke listiće koje sam mu priredila za vježbu, pozitivno za sada.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Anajecestoime » 09 ruj 2011, 13:49

Kod nas je dosad rad u vrijeme boravka bio zbilja kvalitetno odrađen - sve zadaće napisane, pregledane i ispravljene ako treba, radili su dodatne radne listiće i ponavljali što su učili u jutarnjem školskom danu.

Moja je imala boravak samo u prvom razredu i to baš ovakav kakav Barbi opisuje.
Od prošle godine ga više nije imala, i bome se to odrazilo na njen uspjeh. Iz hrvatskog i matematike je imala zaključenu četvorku, a zaključak učiteljice je bio da je treba malo više "pritisnuti" jer sposobnost za više ima.
A kako da je "stisnem" ako sam ja na poslu, a ona sama doma? Ili, što je puno češći slučaj, s frenduicom u parku iza škole do 16.00. (govorim o jutarnjoj smjeni, naravno).
Meni preostaje da je natjeravam popodne iza 17.00 kad se ja vratim doma, a obje smo umorne. :(
Anajecestoime
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 09 ruj 2011, 13:56

A jel vi već znate koliko plačate boravak ili?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la medo14 » 09 ruj 2011, 14:02

u 1. postu ovog topica imaš link nešto kao riteriji za sudjelovanje u plaćanju boravka pa ovisno o primanjima imaš plaćanje boravka + prehrana odvojeno
ja mislim da je to ono po čemu se određuje
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Berta » 10 ruj 2011, 21:17

četvrtaš nije isao u boravak ni lani zbog termina treninga i to se pokazalo dobro pa smo odlucili ove godine ispisati i drugasicu. Isto ce rucati u skoli, kod nas se to moze, ali onda ide doma i bit ce njih dvoje zajedno dok stariji ne krene na trening. Prvi tjedan je u tom smislu prosao super, odmah je sjedala pisati zadacu poslije skole, vidjet cemo sto ce biti kad bude vise za uciti. Čak su i sami grijali ručak svaki dan jer prvi tjedan nije bilo hrane za neboravkaše. Puno sam vagala, al na kraju su uglavnom financije presudile i mislim da te novce bolje mogu dati za nesto drugo, a ona prije ili kasnije mora nauciti kako se samostalno pisu zadace ;)
dodatni razlog je bio sto je njezina lanjska prevoljena uciteljica iz boravka otisla, a s porodiljnog se vratila jedna o kojoj nisam cula puno lijepih stvari pa mi se nije dalo iskusavati. Mlada dama je presretna jer je "velika", a cini mi se da je i bratu draze sto nije sam svo to vrijeme iako se u pocetku bunio.
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la odra » 12 ruj 2011, 19:23

prvo želim pozdraviti sve, nova sam na forumu. odmah ću reći da sam (trenutačno) zaposena u boravku, ali sve sam manje motivirana što zbog činjenice da svake godine čekamo kraj 8. mjeseca da vidimo radimo li uopće, ako radimo znači da grad nije smislio dobar način kako poukidati što više boravaka jer ga boravak košta. ali dosjetio se naš grad, pa smisli plaćanje boravka. samo u našoj školi ukinut je jedan odjel, a učenici njih 14 koji su htjeli ići u boravak podijeljeni su između 2 razreda. dakle pola u jednom pola u drugom. nadalje, znate li da će se plaće zaposlenih u boravku djelomično financirati iz grada, a drugi dio će dobivati iz onog što roditelji plate. ako roditelji ne budu plaćali na vrijeme, mi ćemo ih morati prisiljavati jer će nama kasniti plaće. točnije, morat ćemo lihvariti roditelje! to je užas, da ne govorim protuzakonito! :dunno
uglavnom, samo sam htjela izraziti svoje nezadovoljstvo i činjenicom da se sve ovo s plaćanjem provuklo uz premalo pitanja i prašine, ali nadam se da će se nešto ipak napraviti.
i moram još dodati da ima puno kolegica koje cijeli dan ne rade apsolutno ništa, svjesna sam toga, ali morate znati i da još uvijek ima ljudi koji su voljni raditi, koji svakodnevno planiraju, pored učenja, dodatne aktivnosti, zanimljivosti, igre, pokuse radionice, mnoge materijale plaćaju iz svog džepa jer se sjećaju razloga zbog kojeg su završili fakultet, a to su djeca :joy
odra
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Miki » 13 ruj 2011, 09:26

odra :mah
ovo s "utjerivanjem" plaćanja mi je grozno :loce
kako su mogli to prebaciti na vas :roll

mi smo jučer imali roditeljski i upoznali se s novom učiteljicom u boravku :dada
tako sam sretna što smo dobili baš nju :yess

već su klinci napravili i mentalne mape o čemu bi željeli učiti i što bi željeli raditi nakon pisanja zadaća i ponavljanja
(o dinosaurima, žabama :shock :dunno...)

naš boravak definitivno nije čuvanje
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la medo14 » 13 ruj 2011, 10:33

odra, dobrodošla na forum, uvijek je zanimljivo čitati i "drugu" stranu
naša učka (ne učiteljica iz boravka nego sa nastave) je plaćanje boravka vrlo strogo postavila, ukoliko se ne plaća boravak redovito napisati će u informativku da dijete ne može pohađati boravak dok se ne riješe dugovi
naglasila je da dio grad financira a preostali dio ide od uplate roditelja za rad nastavnika u boravku i ako to kasni da će i njima kasniti plaća
to mi je bila prva info da je grad to tako složio i prebacio brigu oko plaćanja
ali je korekto od učke da je to roditeljima prenijela i sebi uzela obavezu da će pregledavati uplate
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la An » 13 ruj 2011, 22:08

Moja ove godine nece u boravak, iako bi mogla.
No rucak smo zeljeli.
I veli nam uciteljica na roditeljskom jucer:
broj djece u boravku drasticno je opao. Uciteljice strepe za svoja radna mjesta.
Vi koji zelite rucak za djecu a boravak ne - imat cete ga tik poslije nastave (u pol 12 a ne u pol 1/1), jer uciteljice koje "silno vole vasu djecu" ne zele ih vise pricuvati ni sekunde, kada ce zbog istih izgubiti, mozda, radno mjesto.

Doslovno nam je to rekla.

A opis zadataka uciteljica u boravku u nasoj generaciji, tocnije - nase uciteljice iz boravka je ovo - stajati pod drvetom, ako ne pada kisa, u drustvu ostalih uciteljica, voditi važne razgovore i planirati spasavanje covjecanstva. Odgovarati na pitanja pridošlih roditelja: "oprostite, gdje mi je dijete" sa "... aaaaa paaaaa tu je negdje, dajte malko potražite! Tko bi ih sve polovio, ta djeca!"

Ivana, ja bih volontirala u tvom snu
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanjabb » 13 ruj 2011, 22:18

Bas mi je tesko ovo citati An. Nas ucitelj u boravku je fenomenalan, da smo htjeli boljeg ne bi ga mogli naci. Kreativnost i volja za rad s djecom prste iz njega, klinci ga obozavaju.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la palunkica » 13 ruj 2011, 23:53

tanja pliz ne vadi nam svima mast s vašim boravkom ;)

To je iznimka, a ne pravilo
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la kalea » 14 ruj 2011, 00:01

Kod nas cijeli razred ostaje u boravku, bez obzira na cijene. Nijedna učiteljica nam nije spominjala da se dio plaće učiteljice iz boravka financira direktno iz naših uplata, samo su nam podijeljeni ugovori na potpis s upisanim cijenama boravka za svakog učenika posebno.
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IdaH » 14 ruj 2011, 09:33

Kod nas su se neki ispisali, pretežno su to roditelji koji imaju više djece pa im je trošak stvarno neracionalan... i koji stanuju jako blizu školi... naš boravak niš ne nudi osim domaće zadaće i divljanja po vani ili u razredu. Naravno da se hvale mogućnošću slobodnih aktivnosti no to je ako te je dopala učiteljica koja to radi. "Vrlo je teško" (citiram) organizirati da djeca iz drugih razreda pohađaju npr. likovnu radionicu, mali zbor ili folklor kod učiteljice koja to vodi za vrijeme nastave. Sport i ritmika su mogući samo izvan nastave, naravno uz plaćanje.
Ja sam se dugo odlučivala da li ću ili neću H. dati na boravak ove godine pa nisam do jučer predala papire. Učiteljica me zato jučer na roditeljskom prozvala :roll pa ispadoh kao ekstra bogata :bis :joy . A tko mi kriv kad sam se školovala 18 godina, učila 5,6 jezika, radila prekovremeno prošle godine kad god je zatrebalo i što su mi svi prihodi legalni i prijavljeni!!! Razmišljam kako bih potakla svoje dijete da, umjesto da se školuje tako dugo, izuči neki zanat, vodoinstalaterski, električarski i sl. pa fino radi malo legalno, forme radi, ostalo na crno, naravno prijavi minimalne prihode, potom izgradi kuću bez dozvole, pa je onda legalizira kad neko predizborno razdoblje to dozvoli etc.
No, razumijem ja i učitelj(ic)e, i oni/e su se dugo školovali/e a sad im je posao nesiguran, loše plaćen etc. Zato skidam kapu i učiteljima koji unatoč svemu zadrže entuzijazam i ljubav prema poslu... Odra :mah
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 14 ruj 2011, 09:39

ida, ima li kod vas pravilo da prije 16 nema izlaska iz boravka osim u slucajevima smrti ili bolesti?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la palunkica » 14 ruj 2011, 09:41

Mene ovo strašno smeta kod boravka, oni u tri razreda ne mogu skupiti neku aktivnost koju bi djeca mogla pohađati, i inače je u školi izbor aktivnosti nepostojeć. Naši napr. imaju heklanje, koje je turbo zanimljivo dječacima. Dok 4 razred ima šah, ali trećaši ne mogu na šah jer je "teeeško" uskladiti rasporede.

ivana, i kod nas je to pravilo, ali ga se na sreću ne drže. Ma baš bi to htjela vidjeti da mi dijete ne puste van
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la IdaH » 14 ruj 2011, 09:45

Kod nas je pravilo da se ne izlazi prije 15,35 kad zvoni! Jedna je mama morala posebno moliti da mali izlazi ranije jer ima bus u 15,25.
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.