Mi koristimo pirov, pšenični, a spremam se probati ječmeni, možda i raženi.Sada je: 12 lip 2026, 10:18.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
Mi koristimo pirov, pšenični, a spremam se probati ječmeni, možda i raženi.Diami je napisao/la:Pa griz možete skuhati i na vodi, a onda po želji - ili dodati prah od adaptiranog ili neko voće, može se skuhati i na kompotu, već ovisno o želji.Mi koristimo pirov, pšenični, a spremam se probati ječmeni, možda i raženi.

mrvica19 je napisao/la:pa na kravljem...zato i hoću reći da izbjegavam,jer mi smo onako kao uveli kravlje poslije godinu,ali ne sad baš svaki dan...

I donijeli su joj jogurt ali voćni
pa ni ja ne solim. Ima 13 i pol mjeseci.

jedni kazu vise mlijeka i ta uvedem adaptirano, a nekako se meni cini besmisleno uvoditi sa 9 mjeseci. a druga doktorica vise cvrstih obroka, pa uvodim treci obrok,ali sumnjam da ce to biti nesto posebno, ne jede puno ni ova dva:)) ali svakako cu podojit poslije, pa ne moze biti viska.

cure, ocistila sam sipak ili nar, mogu li joj izmikasati ili napraviti sok???, ili je prerano.
negdje sam procitala (cini mi se na rodi) da je ovaj uzrast ok.
sta vi mislite??
jesu li vase bebe jela nar?, i na koji nacin ste ga spremali?

. I ja sam si tako mislila jer mi je bilo logično da ima ujutro i uvečer mlijeko. Dobro bi mi došao i konkretan primjer.

jogobela je napisao/la:Prvi obrok imamo oko 10-11h i savladali smo ga,sad bi uvela drugi.Vidim da svi nekako uvode drugi obrok u vrijeme ručka,znači oko 13-14h.Meni se to čini nekako "preblizu"

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.