Sada je: 31 srp 2026, 11:37.

"rugaju mi se... svi :("

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: "rugaju mi se... svi :("

PostPostao/la Tinica » 29 ruj 2011, 08:49

Jesi pričala sa njim? Šta planiraš? Uff... jučer sam baš razmišljala o tome.. i malcu sam ispričala cijelu story i pitala ga kako bi on reagirao i veli mi da bi tražio tičericu da ga stavi pored njega da mu može pomoći :luv i da bi svima drugima rekao da se mogu sramiti i da nek se sjete Vlaka u snijegu - svi za jednoga jedan za sve :dada i da bi od mene tražio da mu uzmem individualno par sati sa tičericom na samo ;)
Ali na kraju mi je ipak rekao "Ajme mama super da si ti mene upisala na engleski tak da mi se nitko neće moći smijati jer ću znati bolje od svih njih" :roll
Ali nisam mu željela reći da ću ja njega upisati na talijanski jezik :lol a ne na engleski jer iskreno mislim da to nema nikakvog smisla jer će on u 4. razredu učiti engleski već 8 godina.
Palunkice super ti je link :up
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la sretnamama » 29 ruj 2011, 09:50

Uh, ovo je teška tema i za mene jer je i moj malac često meta ruganja i isto tako se njegov najbolji prijatelj pridruži grupi koja mu se ruga. Razgovarali smo u smjeru ignoriranja istih, s komentarima da mu to i nisu pravi prijatelji, jer oni to ne rade, međutim njegovo pitanje je isto na mjestu, s kim će se družiti ako ih ignorira sve, jer ipak su oni od 8-16 skupa. A stjecajem okolnosti ti isti su opet i vani njegovo društvo. Gotovo svakodnevno slušam o tome da mu je netko nešto rekao, napravio, često su to dječje sitnice, ali mi je i muka od njih jer se samo postavljam na njegovo mjesto i razmišljam kako bi meni bilo da to svakodnevno proživljavam. Istina je i da je on veoma emotivan, sve uzima k srcu, ali činjenica je da ti jako dobri učenici, pristojni, neizrugivači po defaultu loše prolaze u svom društvu. Ja se stalno nadam da će to prestati, jer se proteže još od prošle godine, razgovarala sam s roditeljima najboljeg prijatelja, koji su reagirali ok, ali sad ću opet morati obaviti taj razgovor, a drugo spremam se na razgovor s učiteljicom.

Dakle pratim razvoj događaja i držim fige da se sve riješi. (uh ponekad mi dođe da pobjegnem iz ove sredine, ali gdje??)
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 29 ruj 2011, 09:56

Čekaj sad sam opet išla iščitavati post! :roll Vrag mi neda mira ;) Znači nije istina da baš SVI u razredu znaju engleski, ima učenika koji nisu učili do sada taj jezik? Pa kako oni reagiraju na to? Zar je moguće da se oni smiju a sami neznaju abecedu? :conf Zbilja uz ovakve prijatelje mu neprijatelji nisu ni potrebni :roll
Ali što više razmišljam, mislim da je u pitanju isključivo dječja zloba, odnosno ljubomora što je on u svemu naj naj naj... :dada i da, drago mi je da ga je učiteljica pitala i da je dobio :5
Ali mi bnije jasno što nakon te petice nitko ne želi razgovarati sa njim? Dakle bili bi sretniji da je dobio jedinicu jer bi onda bio ko oni a ne da uvijek u svemu briljira :roll
I da, ja nikad ne bi razgovarala sama sa roditeljima bez djece :dunno ja želim da se djeca posrame i da uvide da je to pogrešno kad nešto naprave što im nije na čast :up
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mazilica » 29 ruj 2011, 10:28

evo me. hvala vam, drage moje. prvo, sinoć sam dugo razgovarala s njim. inače njega jako vole djeca s kojima se i inače druži, oni koji su mu prijatelji. ima tri-četiri frajerčića koji su ga uzela na zub, njega i još dvojicu koji su najbolji u razredu, iz zlobe i zavisti jer su bolji od njih, ali s tim se obračunao još u prvom razredu, ja sam popričala s ovnom predvodnikom i on ih ne obadaje.
sada je žalostan i povrijedilo ga je to što su se baš svi poveli za tom trojicom i što mu je najbolji prijatelj okrenuo leđa. kaže mi da su poslije škole čelai da on ode, pa su onda skupa krenuli i smijali se i zezali se, a on je isprednjih išao sam. :place :place

jutros sam pričala s učiteljicom, ona se jako neugodno iznenadila i rekla je da će odmah s njima to riješiti. dogovorile smo se da ću joj donijeti ovu brošuru i da će na par sati srz raditi po njoj.

a klinci su , kad su me vidjeli jutros, blenuli. ne znam što su očekivali, ali njima nikome ništa nisam rekla.

kaže učiteljica da se jako vesele ponedjeljku, a i on.

za sad smo se dogovorili da ćemo nabaviti cd koji ide uz knjigu (rade po happy starting points) pa ćemo ga doma slušati ja ću proć s njim te neke osnove.
kad to savladamo, sigurna sam da će im on začas začepiti usta.
03.08.2001 kroz život hrabro , dalje udvoje
19.09.2006 stigao sa prvom jesenskom kišom
25.08.2012 kad je već nestala nada, došao kao najljepše iznenađenje
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mazilica » 29 ruj 2011, 10:29

tinice, :kiss i jedna posebna za Frana :kiss
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Adorabla » 29 ruj 2011, 10:49

Potpisujem Medu i u prvom i u drugom postu :dada

cure su sve dobro savjetovale i potpuno se slazem s njima. Samo bih jos malo s malcem popricala da li je on sam krenuo doma pa oni iza njega (mozda su se smijulili i necem drugom a ne nuzno njemu) i zasto je shvatio da vise nema prijatelja. Mislim da je greska i u tvom klincu da je jednostavno nenaucen na neuspjeh i da ga dozivljava puno dramaticnije i tragicnije. Ne poznam ga naravno pa je moguce da sam totalno u krivu, ali ako kazes da nikada nije imao nikakvih problema da je uvijek bio najbolju u razredu da si razmisljala o akceleraciji .... Nekako mislim jednostavno da je jedan od onih kaj ne podnose poraz na bilo kojem polju.
Adorabla
Medena

PostPostao/la mazilica » 29 ruj 2011, 11:03

ima nešto u tome da nij navikao na neuspjeh. njemu oduvijek sve čega se uhvati ide od ruke i s lakoćom. i svjesna sam toga da će se ovakvih situacija još naći u životu i da će se morati sam snalaziti, ali ovo mi je toliko ružno i tužno.

meni osobno je ruganje i sprdanje vršnjaka gore od toga da se potuku (što ne znači da opravdavam tučnjavu, nikako ne) i budući mi on kaže da se njih par ruga svima i uvijek, ne mogu ne reagirati, naravno, prvenstveno zbog njega, ali i zbog svih njih.
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mazilica » 29 ruj 2011, 15:17

evo, pitam ga kako j bilo danas u školi. kaže da je učiteljica držala predavanje zbog onog što sam joj ja rekla i što je jučer bilo.

objasnila im je kako je to ružno i kako su svog prijatelja jako povrijedili, i pitala je da zašto se drugima ne smiju kada kiksaju, pčesto neki, a njemu su se smijali i rugali. nitko, nitko od njih 14 nije imao ništa za reći. jedan dječak mu se ispričao, ostali su šutili.

što reći na to?

njemu je i učiteljica rekla ono što sam mu ja rekla, da to svi nekad moraju proći, da nek si ne uzima to srcu i neka im pokaže da i to može svladati i da ona ne sumnja da će sve biti super. on je bolje volje danas, čak je i najboljeg prijatelja zvao u kino s nama za vikend jer imamo karte. mislim da je on sad prešao preko toga, ali to ne umanjuje njegov jad jučer. a ja ću im svejedno odnijeti brošuru pa nek ju prouče i počnu primjenjivati.

vma hvala svima :kiss
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Kolberg » 29 ruj 2011, 15:58

mazilica baš mi je žao za ovu situaciju :hug
Samo nešto mi tu nije jasno, il nisam upućena ili sam to ja sve krivo shvatila. On je u 4 razredu dobio engleski i zašto mu je potrebno predznanje? Pa zar se ne kreće od samog početka? Moj će Toni u 4 razredu imati njemački, u razredu nitko o tom jeziku nema pojma, nitko niti ne ide u ŠSJ (ja sam inače protiv upisivanja prije 5-6 razreda). I šta onda da su neki išli u ŠSJ.
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mazilica » 29 ruj 2011, 16:28

pa teoretski mu ne treba predznanje, ovo je prva godina učenja i kreću od ejbisi :lol

ali, budući svi imaju nekakvo predznanje, a ona je s njima od prvog razreda , eto ispalo je ovako.
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 06 lis 2011, 09:30

onaj tko jedva čeka gdje ćeš posrnuti da ti se naruga nije prijatelj
i ja tako to govorim mojima.

Neka radi malo privatno,super da razrednica ima razumijevanja i uvjerena sam da će sve biti više nego dobro
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la mazilica » 06 lis 2011, 10:19

update:
u petak je već sa najboljim prijateljem išao doma, igrali su se, pričali, druže se... ja sam ga pitala dal je rješio s njim, rakao mi je da mu je rekao da nije bio u redu kad mu se rugao,ovaj mali se ispričao, sve pet.

engleski ima tek sutra jer je u ponedjeljak bio nenastavni dan za predetnu, bla je profa na izletu.
brošuru sam isprintala (ustvari, mm) i odnijela u školu.

u pnedjeljak sam bila u razredu, odvela ih u kabinet iz kemije (imaju mini labos tamo) , napravila pokuse sa i o vodi jer im je to vezano na gradivo, oni su mi asistirali na kraju su bili oduševljeni, on ponosan, a sad mepreko pola kvarta pozdravljaju klinci :lol

u procesu sam nabavljanja cd a na engleskom i nekih materijala za vježbu. i čekam sutra da vidim kako će biti.

hvala vam još jednom svima :kiss :kiss :kiss
mazilica
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.