Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
Pravila foruma
Odgovori

Trudnoća,prehlada i jedna (velika) nesmotrenost

20 lis 2011, 11:37

U 8. sam tjednu i ''stisla'' ne prehlada :temp Začepljen nos, bolno grlo, boli glava...Sinoć pred spavanje sam bila posebno začepljena, pa sam posegnula za dječjim kapima za nos Operil P (bili su pri ruci jer mi je i maloj - 8. god. - isto začepljen nos). Uffff, olakšanje. Ali poslije mi dođe ''iz guzice u glavu'' da ih možda nisam smjela uzeti ! Otvaram kutiju, vadim upute - i ajme ! - piše ''trudnice i dojilje ne smiju upotrebljavati ovaj lijek bez nadzora liječnika'' ! :ajme
Što sad ?! Trebala bih nazvati gina i reći mu, jel? Jeste možda imale slično iskustvo, koliko to zapravo može biti strašno ? Nakapala sam par kapi u svaku nosnicu. Kako inače liječite prehladu u trudnoći ? Naravno, čajem i medom, ali smije li se uzimati ijedan lijek (za glavobolju, temperaturu ?)

Hvala :oops:

Re: Trudnoća,prehlada i jedna (velika) nesmotrenost

20 lis 2011, 11:40

Vjerujem da nije strašno i da baš nikakve posljedice ne mogu biti od jednog ukapavanja Operila u nos.
Praktički svaki lijek u trudnoći se uzima uz konzultacije sa liječnikom i ginekologom koji prati trudnoću i uvijek se važu koristi lijeka u odnosu na rizike koje nosi neuzimanje određenog lijeka.

A za prehladu - med, čaj i limun. :mrgreen

20 lis 2011, 11:43

Mislim da ne može biti posljedica od samo jednog korištenja i još dječjih kapi. Ako želiš možeš nazvati svog dr, pretpostavljam da će ti reći isto. Želim ti sve najbolje!

20 lis 2011, 11:47

ja sam isto prilično sigurna da od jednog ukapavanja neće biti ništa.

kad uđeš u drugo tromjesečje, tako su barem meni rekli, možeš kapati nos :dada
nazovi ginekologa pa ćeš se smiriti.

i kad sam vidjela naslov, bila sam sigurna da je operil u pitanju jer sam i ja nakapala nos u trudnoći s njim :lol

20 lis 2011, 11:48

Nos možeš ispirati i fiziološkom kao i probati se inhalirati, a za temperaturu možeš koristiti paracetamol. Sve naravno u dogovoru s liječnikom. Puno tekućine i odmaraj se.
Sretno da što prije prođe! :mah

20 lis 2011, 11:50

Ja se isto tješim time :/
Al baš sam blesava što nisam provjerila upute prije uzimanja kapi....Trebala bih više paziti kad sam :tru
Znači, baš se ništa ne smije uzimati u trudnoći? Ni Aspirin ?

20 lis 2011, 11:53

Liv Tyler je napisao/la:Nos možeš ispirati i fiziološkom kao i probati se inhalirati, a za temperaturu možeš koristiti paracetamol. Sve naravno u dogovoru s liječnikom. Puno tekućine i odmaraj se.
Sretno da što prije prođe! :mah

Da, poslije sam se i ja sjetila fiziološke ! A inhalacija samo s vodom, bez onog zelenog ''smola-borovina'' gela ?
Hvala !

20 lis 2011, 11:59

Možeš i s fiziološkom. A paracetamol je za temperaturu i ta prehledna-gripozna stanja.
Možeš i u apoteci pitati za savjet, oni isto znaju, samo napomeni koliko si trudna. :mah

20 lis 2011, 12:05

ja sam bila ukomirana još prošli tjedan
inhalirala sam se fiziološkom čistom 3x dnevno po 20 minuta i pila sam po 2 šalice kamilice

aspirin mislim da ne može ako ti liječnik nije točno rekao

meni je mm išao u apoteku i pitao što može za prehladu za trudnice i dali su mu lekadol + c, popila sam samo jednu vrećicu jer je inhalacija napravila čuda

21 lis 2011, 08:39

Aspirin nikako al mozes lekadol i ostale paracetamole. Ne bi smjela mislim ni one malo jace pastile za grlo strepsil i slicno, al mozes one od lisaja. U svakom slucaju u ljekarni bi ti to trebali znati reci.

21 lis 2011, 08:57

Za nos jos možeš raditi čaj od korijena sljeza. I to ukapavati. Meni nije bas bilo najugodnije ali nemaš bas puno izbora n
Za grlo su meni rekli da moze septogal al to mi bas nije pomagalo.
Od lijekova sam uzimala lupocet kad je zagustilo.

Drži se i polako :hug

21 lis 2011, 16:46

Evo na sreću danas mi je dosta bolje :) Očito treba zaleći dva dana i ne mrdati ispod dekice.
MM bio u ljekarni i nisu mu htjeli dati ništa ! Kažu da bih, teoretski, mogla uzeti Lekadol, ali da se u prvom tromjesečju ne preporuča uzimati apsolutno nikakav lijek, znači samo čaj, limun, med ...
Imala sam doma pastile za grlo od lišaja, mislim Dr.Theiss, ali na kutiji ne piše ništa ... Mislim - ne piše da se ne preporuča uzimanje pastila u trudnoći, ali opet ne piše niti da ih trudnice mogu uzimati, pa sam ih ipak ostavila ...
Sad me još više brine ona epizoda s Operilom, budući da sam u 8. tjednu, a ljekarnici su toliko oprezni na 1. tromjesečje...Baš sam tupava :ne

21 lis 2011, 20:56

andol i aspirin NI SLUČAJNO. možeš lekadol
a ne bi smila ni ta čuda za inhalaciju, općenito aromatična ulja, npr naranče

23 lis 2011, 08:38

Lekadol i sve paracetamole mozes. Aspirin ne.

23 lis 2011, 08:40

lekadol moze u trudnoci. ja (i hrpa zena koje poznam) su ga dobile za glavobolju. to je paracetamol.

23 lis 2011, 09:17

Ev ovdje ima puno odgovora sto se smije...

23 lis 2011, 20:17

Hvala svima još jednom ;)

24 lis 2011, 00:25

razumljivo je da brines ali stvarno mislim da nema potrebe, jedno ukapavanje nije nista moglo napraviti. Ja sam 7-10 dana uzimala Aspirin 100 na samom pocetku trudnoce, nisam znala da sam trudna, mislila sam da je PMS, ali me ginicka umirila da je sve ok i da nista ne smeta. Ovaj tvoj lijek je daleko bezazleniji, posebno u toj dozi.
Odgovori