Hanna je napisao/la:Hej cure, molim vas za savjet, više ne znam što i kako da postupim...
znači mali ima 3,5 godine, ovo ljeto smo skinuli pelene, i što se piškenja tiče sve je super, piški na wc, no kakanje nam predstavlja popriličan problem. Znači prije nego što se pokaka a to zna često trajati i po tri sata, počne cupkati nogicama, postane nervozan plačljiv, trči do mene da ga čuvam, ili ako su bake prisutne da ga se nosi. Na pitanje jel mu se kaka viče ne, ne želi sjesti na wc a pogotovo ne na tutu. I onda nakon 2-3 sata povremenog skakutanja obavi to u ravno 2 sekunde u gaće. I tako svaki put već mjesec dana i nema naznake da bi se nešto promijenilo. Skoro će opet u vrtić pa me strah kako će to tamo ići a i beba dolazi za mjesec dana pa ne znam jel i to ima kakvu ulogu.
Uglavnom, još je gore što se MM i ja ne slažemo, kad se mali pokaka u gaće ja ga presvučem operem bez previše filozofiranja a on poludi, dere se na njega, stavlja ga na silu na wc a mali urla (njegovo je mišljenje da mali to namjerno radi, njemu za inat). Već sam umorna od svega toga....
evo me ovdje hanna
, s nasom pricom o zadrzavanju stolice. moj sin je skinuo pelenu i neko vrijeme i piskio i kako bez problema, pa je ne znam ni sama vise kako poceo zadrzavati stolicu. doslo je do toga da po 6 dana nije kakao, a kad bi konacno obavio bilo je uz veliku muku. pomogli su nam savjeti psihologice: ne previse filozofirati oko toga, svi moraju kakati i gotovo. kad bi primjetili da mu je sila, kratko i jasno reci "vidim da ti se kaka, idemo!". nakon obavljenog posla
dati nagradu (u nasem slucaju kinder jaje, i to samo ako kaka). na pocetku nije bilo bitno gdje obavi nuzdu, moze i u gace, a kasnije je bitno da se obavi na wcu. ako ne kaka, nikom nista, nema kinder jaja, ali nema ni ljutnje ni filozofije (i ja sam se i ljutila i svasta izmisljala i pricala). meni je puno znacilo to sto sam dobila naputak kako da se ja (i mm) postavim. trebalo je oko mjesec, mjesec i pol da se situacija pocne kretati na bolje, a jos se sjecam kad mi je prvu put viknuo iz wca "mama, kako sam!". odmah sam zasuzila i htjela otplesati ples radosti
, a morala sam glumiti kao da je to nesto najnormalnije. sve skupa je to potrajalo, ne znam vise, 6 mjeseci, godinu dana, od kad je problem poceo i konacno bio rjesen. nakon toga, pocelo je nocno mokrenje, ciji je uzrok bio bas to zadrzavanje stolice. vaznije je da dijete kaka nego gdje kaka...

(toliko o kakanjima na nonu, opsjednuti smo njima)

), pa nismo vratili pelenu i sad je samo u hlačicama s bakom u vrtu... Jednom smo imali nezgodu do sada, budemo vidjeli kako će ići dalje... Al svakako veliki pomak da se više ne boji tute, sad će i ostalo ići lakše...
Savjet,iskustva,pričice-sve bi mi dobro došlo u ovoj fazi!!! hvala..... 

,kaže da ju boli,da joj stavim pelenu,da joj "nejde dek!!!"!!!!

vani nikad ne zaboravi zvat na vrijeme i čekat! isto u gostima, ali doma, kao da je drugi svijet...