Sada je: 13 srp 2026, 14:56.

Hoćete li se cijepiti protiv gripe ?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Hoćete li se cijepiti protiv gripe ?

PostPostao/la Misericordia » 04 stu 2011, 16:31

Čujem da cijepljenje protiv gripe počinje 8. studenog. Pročitala sam negdje da se trudnice mogu cijepiti, pa me zanima hoćete li se odlučiti na to ili ipak ne ?
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Hoćete li se cijepiti protiv gripe ?

PostPostao/la nevenera » 04 stu 2011, 16:45

pitala sam svoju dr jučer i rekla je da ne preporuča.
čitala sam da se može nakon 1.tromjesečja.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Roza » 04 stu 2011, 17:40

Neki doktori kažu da a neki ne pa ti sad budi pametan! Jeli istina da ako sam je imala prošle godine da nebi tribala dobiti i ove? Naime prošle san imala spontani radi svinjske i sad sam stvarno u panici dali se cijepiti ili ne.
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretna22 » 04 stu 2011, 19:38

neznam ni jel pametno cijepiti se niti je li pametno to ne uciniti :/ zbunjola sam :ajme
MAMIN HAHAR 14.05.2012.
sretna22
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la titirlica » 04 stu 2011, 20:30

Ajme ja nebi nikad pa ni tad , a trudna pogotovo :strah u trudnoći nedaju ni operil u nos špricati , a sad bi trudnicama taj otrov u organizam puštali :ne
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MALA2006 » 05 stu 2011, 00:06

Pretproslu zimu sam dobila svinjsku gripu u 29 tjednu trudnoce. Nisam bila cjepljena, dobila sam tamiflu ali sam par dana dok simptomi nisi postali barem donekle podnosljivi.
Znam da je doktor na zaraznoj bio u totalnoj panici jer je u to vrijeme umrla jedna trudnica od SG.
Za svu terapiju se konzultirao da doktorima u F.Mihaljevic I sefom ginekologije kod nas, a ja sam dodatno zvala dr Kosa u P.Vili.
Svi su se slozili da nako prvog tromjesecja moze tamiflu.
HB sve je ok zavrsilo, ali sam mjesec dana nakon toga zavrsila u bolnici sa krvarenjem bez otvaranja kojem nisu mogli naci uzrok.
Uz hrpetinu kojekakvih groznih simptoma sam ostatak trudnoce provela u bolnici.
Dr su rekli da je sve najvjerojatnije posljedica SG.
Jel je, ne znam, ali mislim da mi je to odnjelo par godina zivota, ne ponovilo se!

Inace se nikada nisam cijepila protiv gripe, pa cak ni nakon ovog iskustva neznam jel bi se trudna cjepila.

Nisam bas puno pomogla, ali eto jedan grozan primjer koji je hB dobro zavrsio :klanja
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la Hajdi » 05 stu 2011, 09:06

Prije dvije godine kad sam bila za rodit bila je najveca halabuka za gripu. Moja gin me uvjerila da se cijepim i cijepili su se svi clanovi obitelji, baka, djed, mm i starija djeca. Nismo imali nikakvih vidljivih posljedica cijepljenja i nismo se razboljeli ali i dan danas se pitam da li je bilo to stvarno potrebno ili smo samo podlegli medijskoj kampanji.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la olja2208 » 05 stu 2011, 10:18

meni je moja dr. u prosloj trudnoci, u jeku SG, rekla ni slucajno se cijepiti. Ni ovaj put necu. Ali vidite kako su im stavovi oprecni, pa ti sad znaj. Moj licni stav je da se ipak ne bih cijepila u trudnoci.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la Roza » 05 stu 2011, 11:49

I stvarno kako biti pametan?! Ja ne znan ni sad bili se cijepila a milijun se puta pitan da san se prošle godine cijepila možda nebi imala SG i već bi imala svoju bebu?!
slika slika

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja2208 » 05 stu 2011, 12:11

:hug
nemoj tako razmisljati, tesko je to znati...
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la mamashnita od noje » 05 stu 2011, 12:12

odite na cevru mete i pitajte mujicu za misljenje ;)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Misericordia » 05 stu 2011, 14:36

Za par dana idem na pregled kod gina pa ću ga baš pitati za mišljenje. Inače, baš me ovaj tjedan čeka kombinirani test, mjerenje nuhalnog nabora i ostalo, pa sam baš malo nervozna i zbog toga :(
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Misericordia » 05 stu 2011, 14:37

Roza je napisao/la:Neki doktori kažu da a neki ne pa ti sad budi pametan! Jeli istina da ako sam je imala prošle godine da nebi tribala dobiti i ove? Naime prošle san imala spontani radi svinjske i sad sam stvarno u panici dali se cijepiti ili ne.

Roza žao mi je :( A u kojem si tjednu bila ?
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Roza » 05 stu 2011, 17:23

U dvanestom, taman sam počela bit mirna jer kontan ono najgore je prošlo kad na kraju :( . Sad sam trenutno u 21tj i baš san u nedoumici šta napraviti.
slika slika

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Misericordia » 07 stu 2011, 16:18

Ja sam isto sada u 12. tjednu ... A sve dotad ti je bilo OK? Svi nalazi, UZV-ovi ? Strašno .... :(
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Roza » 07 stu 2011, 17:49

Sve je bilo super, baš nikakvi ni najmanji problem. Onda sam se razbolila i taman kad je bilo kraju san imala uzv i taj dan je jednostavno pristalo kucat srce, nisan imala nikakih ni krvarenja ni ništa.
slika slika

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adra13127 » 07 stu 2011, 18:45

Nitko ti ne može ništa reći i savjetovati sa sigurnošću, što je potpuno logično, zato jer se cjepiva ne testiraju na trudnicama. A ne može ti reći niti je li spontani pobačaj sigurno posljedica cijepljenja ili obolijevanja od svinjske gripe, zato jer se ta bolest pojavila relativno nedavno. Sve što će ti reći jest da je u epidemiji primjećen veći broj spontanih pobačaja i to je to. U prvom trimestru pobačaji su ionako česti. Ako nađu neki događaj s kojim ga mogu povezati (amniocenteza, infekcije, lijekovi, cjepiva,...), onda će reći- e, da, to je uzrok! Ali zapravo ne znaju, budimo realni. Koliko često ste čule da je neka trudnica imala missed i koliko samo često puta nitko nije imao pojma zašto? Sutra će reći da je to zbog vitamina koje smo pile! Šalim se, ali nije ni nerealno.
Ako je netko prebolio H1N1, a virus nije mutirao, ne treba se cijepiti jer ima prirodni imunitet. Čak su uočili da je imunitet na sve viruse gripe jači, ako si prebolio H1N1. Ja sam je imala prije dvije godine. Vrlo blaga forma. Čudna bolest, ali ni sjena pravoj gripi protiv koje sam se donedavno redovno cijepila nakon što sam je svojedobno odležala sa svim mogućim koplikacijama.
Dakle, odluka je na svakoj od nas. Nije neka naročito sretna okolnost i puno je tu rekla-kazala priča.
Iskreno, ja se ne bih cijepila. Nije mi ni palo na pamet. Iako sam zadnji trimestar.
Adra13127
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Misericordia » 07 stu 2011, 23:55

Evo je na večerašnjim Vijestima RTL-a bio prilog o cijepljenju protiv gripe, u kojem je rečeno da se mogu cijepiti i trudnice, ali se preporuča samo ako su ''ugrožene'', tako nekako...Valjda se misli na rizične trudnoće? Tko će ti ga znat s tim novinarima ...
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Misericordia » 10 stu 2011, 21:00

Jučer ujutro bila kod gina.Pitam ga da li preporučuje cijepljenje protiv gripe.On mi odgovori ''ako je cjepivo živo, onda ne, a ako je mrtvo, onda može''. A ja ga gledam...Nisam ni doktor ni zdravstveni radnik, ali znam da se ove godine koristi isto cjepivo kao i lani, i ne mogu vjerovati da jedan liječnik, ginekolog (koji se usto i sam obavezan cijepiti) ne zna o kakvom se cjepivu radi !
Potom sam otišla do svoje doktorice opće prakse, i pitala sestru jel' cjepivo živo ili mrtvo. Ona mi odgovara da je ''umrtvljeno'' :hahaha
Meni ništa nije jasno, pa je blesavo pitam ''što, napola je živo?'' :hahaha
Onda ona meni ''a zašto vas to zanima''? Ja kažem da sam trudnica i da mi je gin rekao da mogu primiti cjepivo samo ako je mrtvo. Na to se žena nasmije, odmahne rukom, i kaže ''draga, nemojte vi uzimati ništa!''. Ja kažem ''odlično, može, doviđenja!''

I tako sam vam ja riješila svoju dilemu oko cijepljenja u trudnoći. Živjela Hrvatska, naš sustav zdravstvene skrbi i naš dragi ministar i ginekolog Darko Milinović :angry
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrgud » 10 stu 2011, 21:57

cijepljenje protiv gripe- ne dolazi u obzir. nekoliko godina sam se cjepila i svake godine sam se tako jako razboljela.. ono prava pravcata gripa me ulovila- temperatura, zimica, trseavica, bolovi u mišićima i to tako jako da nisam mogla ni hodati koliko me sve boljelo. onada sam odlučila ne cjepiti se i evo već treća godina da u opće nisam bolesna!!! a ako i posumnjam na neku hunjavicu primjenjujem starinske metode zaštite od gripe-čaj sa medom, sljezov korijen, ispiranje grla žalfijom... tako da što se tiče cijepljenja ne hvala!!!
mrgud
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Trabakulica » 11 stu 2011, 10:09

Misericordia je napisao/la:Potom sam otišla do svoje doktorice opće prakse, i pitala sestru jel' cjepivo živo ili mrtvo. Ona mi odgovara da je ''umrtvljeno'' :hahaha
Meni ništa nije jasno, pa je blesavo pitam ''što, napola je živo?'' :hahaha
Onda ona meni ''a zašto vas to zanima''? Ja kažem da sam trudnica i da mi je gin rekao da mogu primiti cjepivo samo ako je mrtvo. Na to se žena nasmije, odmahne rukom, i kaže ''draga, nemojte vi uzimati ništa!''. Ja kažem ''odlično, može, doviđenja!'

e, a baš si me nasmijala sa ovim mrtvim, živim i poluživim cjepivima :hahaha :hahaha :hahaha šta se mene tiče cjepivo je isključivo tekuće, a o njegovom "pulsu" nisam nikad razmišljala :hahaha

ja se sigurno neću cjepit. nisan nikad, pa neću ni sad...ne triba bit paranoičan....a imala san svinjsku gripu kad je bila hit, fibra 39,6'C, sve me bolilo, mislila san da ću se raspast na sitne komadiće...uglavnom, nadam se da me neće više potrefit ni sad ni nikad!
a izbjegavam sve potencijalne kliconoše u širokom luku :D
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivanica » 11 stu 2011, 11:34

Bok ,trudničice!!
Ja se isto neću cijepiti-ali samo zato jer sam trudna i nekako sumnjam da su ta cjepiva dovoljno istražena da bi bila toplo preporučena trudnicama!!!
Cijepila sam se par godina unazad (kad nisam bila trudna) jer radim sa ljudima i djecom-pa svako malo sam bila prehlađena i moram reći da je to cjepivo super stvar :klanja nisam ni šmrcnula, a kamoli bila bolesna!!!
Nekako si mislim sada sam domeka,neću toliko izlaziti gdje ima puno ljudi,pravilno (i redovitije) se hranim nego što bih stigla da radim-puno voća mandarina,jabuka,a volim i popiti čaj s medom(mora da je to više trudnička želja :D )-eto ,pa nekako će proći i ta zima.... ;)
slika
ivanica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.