Ima vrlo zanimljivih razmišljanja.
Hoću reći, nema šanse da bih si dopustila da mi krene u prvi razred ne poznavajući slova, a bilo bi još bolje da barem djelomično savladamo i čitanje.
Evo to sam upravo ja napravila zato sam si cijelo vrijeme i prebacivala što sam slušala tete u vrtiću koje su mi ko papige ponavljale "Škola je za učenje, tamo će naučiti pisati i čitati"...i ja sam to doslovce tako prihvaćala. Malac kad je došao u školu nije znao ni napisati ni pročitati najjednostavnije riječi tipa Ana i Ivo... veze s vezom nije imao... i slažem se sa ovim
tempo i konkurencija su prejaki ali nisu učitelji krivi tome
no ja svaki dan sama sebi čestitam što smo sintezu svladali u predškolskoj dobi ja jednostavno ne znam kako bi se snašao da nije znao čitati!
Mi smo upravo ovaj križni put poršli i zato nam je sad sve ovako jednostavno
ne mogu vjerovati da netko tjera osmogodišnje dijete da svaki vikend i čitavo ljeto piše sastave sa zadanom (istom) temom.
a ja pak ne mogu vjerovati da netko može ovo izjaviti
Tema možda je bila ista ali sigurno nije u svakom sastavku pisao "Ujutro sam se probudio oprao zube i pojeo žitarice sa mlijekom"

Hvala bogu prošao je 28 mjesta ovo ljeto i zbilja mu je bilo široko polje da piše o čemu god ga je volja, kako kaže SM široko mu polje

...a to što je njemu oduzelo to kojih pola sata je prznajem zbilja preveliki stres za dijete drugog razreda

Ma daj me nemoj
I on nije dijete koje bilo što mrzi a kamoli hrvatski jezik jer mu ide ko od šale

i neznam zašto bi ga zamrzio kad ga učiteljica motivira i uspješan je u tome.
Evo jučer su bili ujutro u Muzeju Dražena Petrovića i u Tehničkom i popodne pod boravkom je napisao 3 pune stanice pisanke C na temu terenske nastave. To mu je bila domaća zadaća koju je odradio u školi. Ja doma nikada sa njim nisam napravila niti jednu domaću zadaću jer on to sve odradi u školi ali
al meni je nekako ljepše da sam upućena, sad smo prošle sve bilježnice da vidim što je radila u školi

Tako i ja. Svaki vikend. Mi još imamo dužnost se potpisati na zadnju stranicu bilježnice valjda da učiteljica vidi da smo upućeni u to što se radi u školi. I sad kako meni netko može reći da je to što on preko tjedna napiše jedan sastavak loše za njega

kad on ionako cijeli tjedan doma niti ne pipne ništa drugo
nije tesko zaokruziti zadatak za zadacu i mozak na pasu.
On upravo tako radi sa engleskim kad dođe iz škole stranih jezika. Kad u redovnoj imaju neki test uvijek zapiše u informativku i dan prije testa donese knjige da ga ispitam. I to je sve.
samo što je velika stavka i djetetetov karakter.
Slažem se. Svako dijete je individua za sebe i svako dijete traži drugačiji pristup.