Sada je: 01 svi 2026, 07:31.

skok s 3 mj, problem s dojenjem

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: skok s 3 mj, problem s dojenjem

PostPostao/la pinky » 11 stu 2011, 22:53

je, ona je gotovanka. Bas bi mi bilo za da prestane sikiti :( :( nadam se da je ovo prolazno stanje
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2011, 22:55

ako pali da ciki dok je u polusnu ja bi probala tako, uvalit dok je u polusnu
ili npr kad izbaci cicu malo izdojit (bili ručno, bilo na izdajalicu) samo da krene ld i onda opet uvalit
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Diami » 11 stu 2011, 23:13

Sunčeko mamino - ne bi ti mišek piškio da nije nešto popio. Nije ti nestalo mlijeka, samo je on narastao "preko noći" i sad traži više, a sisama treba 2 do 3 dana da počnu proizvoditi više. Neće gladovati ako mu na svako kme, na svako plakanje, na svako kmečanje, meškoljenje daš da cica - pa koliko popije, popije. Mora ti imati 6 do 8 mokrih pelena u 24h, ako ima toliko onda ima i dovoljno mlijeka.

Vjerujem ti da je teško, još kad ionako slabo dobiva na težini, no vidiš i sama da se s adaptiranim muči, dakle probaj se smiriti, koliko možeš opustiti i samo daj mišu da cica, cica, cica, koliko god hoće. Nemaš garancije niti da će druga adaptirana mlijeka podnositi, a dodavanje adaptiranog će sigurno utjecati na smanjenje mlijeka s vremenom.

Pinky - ovo s polusnom je dobra ideja, drugo bi bilo u polumraku (mojoj sve okolo privlači pažnju, pa moramo ili u polumraku ili nosajuć se dojit da bi popila zadovoljavajuću količinu). M je možda dovoljno što se najede na sisi, pa zato neće bocu. Držim fige da se smiri situacija s e.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2011, 23:16

sjetila sam se da su neke mame rekle da im je upalilo dojenje u hodu, prikačiš dijete i onda se ustaneš i hodaš. da su neke bebe tako puno duže podoje imale .
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Diami » 12 stu 2011, 00:46

Da, nama je to i sada još taktika kad je nervozna... :dada
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Stefanova_mama » 12 stu 2011, 07:57

Postoji jedan momenat kada se ponuda i traznja ustale i grudi prestaju biti kao baloni, vec omekave i splasnu, ali mleka i dalje ima. Oba puta kada mi se to desilo sam se uspanicila, a drugi put sam vec znala sta radim.

Ako vam se to poklopilo sa tromesecnim skokom u rastu (koji je kod obojice mojih trajao tri-cetiri dana i kad su doslovno 24 sata neprestano visili na siki), da, razumem zasto si se uspanicila.

Broji popisane i pokakane pelene i ako je tu sve u redu, znaci da mleka ipak ima (kako god izgledale cice i kako god ne mogla da izdojis - u skoro 5 godina dojilackog staza uspela sam da izdojim samo 20ml na bolnickoj izdajalici u toku pola sata, a definitivno su od neceg porasli, dakle mleka je bilo).

Nudi mu na svaki kme. Najedi se dobro (ukljucujuci slatkise), spavaj zajedno sa njim i odmori se (kad sam bila naspavana bilo je vise mleka), nudi mu na svaki kme (narocito nocu, jer nocu se podstice produkcija).

Sretno!

PS: Da niste slucajno bili na vakcinaciji u proteklih par dana? Jer je meni S. povracao u mlazu kao reakcija na drugu dozu vakcinisanja sest u jedan (retka reakcija, ali desava se).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la mali_princ » 12 stu 2011, 10:23

Već su ti sve rekle...što češće na sisu! Vjerujem da smo možda već dosadne s tim....ali stvarno jedino to pomaže!
Samo da potvrdim kako je i kod nas bio očigledan skok sa 3 mjeseca! Prije toga smo imali fazu da bi nakon 5 min puštao sisu (i inaće je brz u klopi...popapa za 10 min)...onda bi ga podignula, presvukla i opet ponudila, ali ovaj put sjedečki, i tako je htio! Sam skok je trajao neka 3-4 dana, isto cijelo vrijeme na sisi, i po noći su bili češći podoji nego inače! Eto, prošlo je i sad smo opet uigrani tim! Raspored hranjenja nam je okviran....kad mi se čini da hoće...ponudim mu! Dakle, na zahtjev! Bez brige...sve mi imamo faze u dojenju....ponekad nije baš lako, treba skužiti što dijete želi....ali daleko najdivniji osjećaj! :luv
prva sreća: Matija, 23.12.2005.
druga sreća: Luka, 08.07.2011.
mali_princ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 14 stu 2011, 21:45

Zanima nas kako je sad, jel što bolje s dojenjem?
Hajdi
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.