Jučer sam dobila recept od frendice čija teta radi u onoj poznatoj bečkoj slastičarnici Aida na Stephansplatzu i odmah ga isprobala
Kolač može stajati 20 dana u limenoj kutiji i idealan je za predstojeće blagdane.
Cijena po komadu u slastičarnici je 2,50 Eur ali kolač je većeg promjera.
Meni je jučer od jedne smjese ispalo oko 40 komada. Sve ovisi o veličini koju želite imati.
Za jednu smjesu je potrebno: 3 bjelanjka, prstohvat soli, 150 grama šećera, 150 grama mljevenih oraha, 50 grama oštrog brašna,
70 grama mekog maslaca i 200 grama čokolade za kuhanje i polovice oraha za ukras.
Postupak:
Odvojiit 3 jaja – i od bijelanjka napraviti lagani snijeg i onda dodati prstohvat soli.
Nakon minute miksanja dodati 15 dkg šećera i zatim sve skupa miksati dok se ne napravi tvrdi snijeg.
U tu smjesu dodati 15 dkg mljevenih oraha i 5 dkg oštrog brašna. To sve skupa miksati i na kraju dodati 7 dkg maslaca koji je prethodno bio na sobnoj temperaturi (ne skroz otopljen).
Smjesu staviti u onu špricu za ukrašavanje i na papiru za pečenje raditi male krugove.
Peći na temepraturi od 180 stupnjeva 10-12 minuta.
Za to vrijeme otopiti čokoladu na pari i kad se kolač ohladi na svaki staviti žličicu čokolade onak po sredini i upiknuti na nju polovicu oraha. Staviti na hlađenje. I to je to
Ja ću slijedeći put napraviti troduplu smjesu

i malo "podebljala" brašno