Evo još jednog: premijesti jednu šibicu tako da rezultat nejednadžbe bude točna jednadžba: X - I = XI
I ja se pecam
, ali mi je baš zanimljiv topic (dobro, ja i matka smo u
).Zanima me, djeca u drugom osnovne već uče i rimske brojeve?
Sada je: 31 srp 2026, 23:28.
Moderator/ica: medo14
Evo još jednog: premijesti jednu šibicu tako da rezultat nejednadžbe bude točna jednadžba: X - I = XI
, ali mi je baš zanimljiv topic (dobro, ja i matka smo u
).
a ja bi ga samo željela usmjeriti a ustvari neznam kako
Možda može tablica množenja i dijeljenja ali opet kasnije će morati razmisliti zašto je nešto tako.
Ono ovo sve doživljava kao neku glupost koja mu u životu nije potrebna i nije mu jasno koji je smisao tih pitanja koje im učiteljica zadaje
Učiteljica na kraju sata proradi s njima i taj dio i onda valjda uspoređuju njihove odgovore. Ali njegov nije nikad onakav kakav bi trebao biti
Recimo onaj jedan zadatak što su imali na početku školske godine nitko u razredu nije znao riješiti... a bome ni kod mene na poslu skup samnom 
) to je ono što ti neki od nas pokušavaju reći. Ako je supertalent za matematiku, isplivat će sam na tom polju (upecat će ga učiteljica, ova ili neka buduća), ako nije, a vrijedan je i ide mu osnovno gradivo, imat će peticu i sve 5
. Dodatna matematika nije nešto čime bi se roditelji trebali baviti, ikako više od zabavnih pitalica koje imaju prođu ili ne
. Vidi ono jučerašnje pitanje iz kviza
i veli Tarik teti, poslije PP-a trebat će roditelji doći na razgovor 
Inaće obožavamo kvizove

)

, pa je bio jako ponosan iako se malo razočarao rezultatom - mene nije začudio jer se zapravo nisu pripremali, a sudjeluju i 2. i 3. razredi )

meni je u stvari na ovom topiku najbolje koliko Tinice nisi svjesna svog angazmana oko njega

al ja osobno ne smatram angažmanom ako mu preko vikenda pregledam knjigice i ako mu prije testa dam zadatke da ih riješi pa ih poslije samo prekontroliram.
To smatram zadatkom roditelja pogotovo ako vidi da mu dio gradiva nije baš sjeo.
a preko tjedna njegove knjige niti ne vidim
a bome niti on ne takne ništa kad dođe iz škole. 
Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.