Sada je: 01 svi 2026, 07:32.

suho voće-od kada i kako??

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: suho voće-od kada i kako??

PostPostao/la mrs. eastwood » 24 stu 2011, 22:43

zvala ja!
kažu da nisu sumporene jerbo je to jedan od uvjeta za te eko certifikate koje imaju.

suhe brusnice i marelice sam kupila. pa cemo malo to uvest sad polako da nas grije po zimi
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la tigger » 24 stu 2011, 23:32

Pozdrav drage moje. Da vam kažem moje iskustvo. Nama je dijagnosticirana alergija na mlijeko i jaja s 9 mj, te sam u potrazi za zdravim namirnicama i grickalicama nabasala na suhu brusnicu koju je J počeo tamaniti s oko godinu dana. Bila sam jako sretna što jede to umjesto onih groznih flipseva, čokoladica i svega ostalog. To je stvarno volio, i voli još i danas. I često da prednost tome pred bilo kavim pahuljicama tipa nesqick ili perecima koje ipak povremeno dam. U ovih skoro dvije godine volio je pojest i grožđice i imao fazu "obožavam suhe šljive". Sve je to grickao, probava je bila izvrsna i nikad se nije davio. Suho voće je koristio isključivo kao grickalicu, musle ne voli. Ovih dana je otkrio sušene ananas, papayu i ta čuda.

Iskreno, do sad nisam ni razmišljala o tom sumporu, sad ste me stvarno zabrinule. Ja cijelo vrijeme mislim kako moj malac jede zdravije od drugih, ne naljeva se čajevima, ne trusi kinder stvari i tako. Sad sam totalno :dunno ...
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 25 stu 2011, 07:48

tigger - kupuješ li sušeno ili kandirano voće?
dobro je tanja napisala, suho voće je naizgled nelijepo i nije svako suho voće jednako dobro (MM je nedavno kupio grožđice kojima na deklaraciji piše ulje :roll )
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la mrs. eastwood » 25 stu 2011, 13:51

Tiggee, ja svaku namirnicu tri put okrenem prije nego je dam maloj, a i nama. Meni ti je najveca paranoja kako se ti polusvjezi proizvodi cuvaju dok ne stignu u ducane... no...

Skuhala sam joj kasicu po receptu JBP i jos stavila na 1 jabuku 2 marelice, umjesto 3 kako je u nje i to. je bilo tako slatko da mala nije htjela ni prismrdit zlici. Drugi put stavin pola!
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 25 stu 2011, 14:21

Kod suhog voća treba jedino paziti da se poslije dobro peru zubići, jer se zna jako lijepiti za njih. Frendica stomatologica baš veli da su više "karijesogeni" nego recimo čokolada, baš zbog tog lijepljenja. ;)
Diami
ne stignem sanjati

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.