PO pitanju tog malog inhalatora mogu ti se raspitati kod te žene kad je sretnem, jer na netu ga ne nalazim, mislim da to nije bila ova Respira na koju nailazim na svim stranicama.
Sada je: 18 ruj 2026, 08:16.

meni su rekli da smiju ljekovi u naš uzv. inhalator i ja ih redovno stavljam,pa čak i ventolin
ali u fiziološku se stavi nekoliko propisanih kapi ljeka i tako se inhalira dijete dok se ne potroši sav ljek

uostalom imaju ga i bolnice i domovi zdravlja.
U vezi inhalatora...iz jednog vašeg ranijeg odgovora sam zaključila da postoji razlika između starih UZV inhaltora i današnjih, te da se današnji UZV inahalatori, a obzirom na svoje karakteristike mogu koristiti kod inhalacija pulmicotrom (npr. moj inhalator raspršuje čestice na veličinu od oko 5 UM). Jesam li dobro zaključila ili su UZV inahlatori (čak i današnji) neučinkoviti kod inhalacije lijekom (konkretno: Pulmicort)?!
Darko Richter, dr. med.
21.08.2010. 13:25
Koriste se električni kompresorski inhalatori.
Ja UZ inhalator nisam nikada čak nitiuvjetno preporučio. To je vaše zaključivanje, i, naravno, kada se čovjet petlja u ono što ne zna, u pravilu griješi.
Carnegie je davno rekao: If anything can go wrong, it will.
Ali svi misle da je to zgodna uzrečica, i da to nema veze s njihovom svakodnevnicom. A ima. Sada ste kupili UZ inhalator, i mene masirate da vam opravdam trošak. A neću.

... baš sam u nedoumici...

što je to i što da kupimo u ljekarni pa da kapamo u fiziološku kod inhaliranja i koliko kapi za koje dijete... imamo jednu bebu od 6 mjeseci, jednog dječaka od 2 godine i drugog od tri i pol, a i za nas odrasle bi mi trebala doza... što stavljate, koliko puta dnevno i koliko dugo držite maske? dok se ne isprazni posudica? heeelp!
a da ne govorim da se nijedne ne mogu dobiti u ljekarni bez recepta... a to sam ju izričito telefonski pitala, i nije mi, naravno, poslala recepte u ljekarnu

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.