Sada je: 06 lip 2026, 01:19.

Visoka temperatura bez pretjeranih simptoma

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Visoka temperatura bez pretjeranih simptoma

PostPostao/la Prodigy » 15 pro 2011, 03:11

Drage mame!
Imam sina 15 mjeseci starog koji već 2 dana kuri do 39, pa na lupocet čepić padne temp na par sati pa opet brzo poraste.Vjerovatno sam mu ja prenjela Adeno virozu, međutim kako ja imam imunitet ko konj, moja temp je trajala samo jedan dan, sa užasnom boli u vratu zadnjih 3 dana i učestalijim stolicama.Medicinar sam pa dijagnoza nije problem,ali me interesira kakvih iskustava vi imate sa djecom te dobi i temperaturama.Nama je ovo prva pa se nekak gombamo, skidamo ju čepićima i tuširanjem, obloge neda, skida sa sebe, Dalcy mu neću za sad davat dok reagira na lupocet,a sutra ćemo kod pedijatra da vidimo što će pametno reći.Izbijaju mu petice donje, pa mu je malo limfni čvor iza uha natečen, i ne da dirat uho, vjerovatno se razvija upala....Ne znam...odrađujem noćnu da ne ode temp. do plafona...pomognite savjetom jer mama je stručnjak za gerijatriju, u pedijatriji samo osnovno, a cjijenim vaše iskustvo.Mame unaprijed hvala!!!
Prodigy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Visoka temperatura bez pretjeranih simptoma

PostPostao/la Diami » 15 pro 2011, 11:41

Može biti i respiratorna viroza, mi smo nedavno imali jednu sa 3 dana relativno visoke temperature koja je svaki dan diskretno padala po malo, sve skupa 5 dana temperature. A može biti i trodnevna groznica (roseola, exanthema subitum), ako je ona onda ćete u pravilu nakon 3 dana temperature dobiti osip. Nama kod trodnevne paracetamol slabo djelovao, tek za pola stupnja do stupanj snizio temp.

Prva temperatura je uvijek najgora, sjećam se kako sam ja bila luda od brige i stalno pipkala jel raste, jel pada...

Naš pedijatar u pravilu ako traje temp dulje od 3 dana da uputnicu za vadit krv (kks, crp, sedimentacija urina), a kad je bio mali bilo je uz napomenu - ako ne dobije osip četvrti dan.
Diami
ne stignem sanjati

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.