Sada je: 22 srp 2026, 09:11.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

teutonija je napisao/la:Ni meni nikad nije palo napamet prati banane.![]()
Perem samo ono šta se jede s korom ,npr jabuke, kruške, trešnje.... i to samo ak su kupljene ,naše domaće ne perem.

meni je to pranje već postalo potpuno normalno... ono, istresem vrećicu voća u sudoper, uzmem po defaultu spužvicu za suđe i svaku voćku operem sa det. i pod mlazom vode, čista navika...Sreca najveca je napisao/la:Mama ce doma djetetu davati bio banane. A sto ce dobiti u vrticu, kod bake ili u gostima?

Crazy Daisy je napisao/la:detergente bi izbjegavala jer da bi sa voća uklonili sve rezidue detergenta trebalo bi 10-15L vode po voćki, ako zanemarim poroznu strukturu voća koja će apsorbirati nešto od tog detergenta.
! Baš je neki dan bilo na televiziji kako se tretiraju bio banane!U biti ih se ubrane prska po onom korjenu sa limunovim sokom i još nečim!Drugo je sve isto. Dakle ako se želite rješit pesticida samo treba otrgnuti taj korjen 

I onda došla do zaključka da bolje da jede i "špricano" (al oprano ili oguljeno") nego ništa svježeg pobrća/voća. Mislim da je bolje to nego da ih trpamo hrpom precesirane hrane koja sigurno nije manje štetna...Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.