Sada je: 13 srp 2026, 13:46.

kozice u trudnoći

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

kozice u trudnoći

PostPostao/la aqua » 03 svi 2011, 19:53

help! u 32. sam tjednu trudnoće i moguće da mi prvo dijete bude imalo kozice jer ih cijela skupina ima.ja ih nisam imala
zanima me jel netko od vas imao?
kakve su posljedice za plod sad u 32.tjednu? po život opasne ili?
kako da se zaštitim da se ne zarazim od malog?
pomagajte baš me strah!!!!
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: kozice u trudnoći

PostPostao/la nevenera » 03 svi 2011, 19:57

evo link o tome, pa pogledaj
čini mi se da su opasnosti male, sudeći po tekstu
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Duga » 03 svi 2011, 20:01

Ne znam ništa iz prve ruke, ali sam zadnjih dana čačkala po net-u vezano za kozice jer ih moja curka ima. Znam da sam nailazila na pitanja i strahove slične tvojima pa evo jedan odgovor da te umiri :hug .
http://www.cybermed.hr/forum/specijaliz ... i_trudnoca

i obavezno bih se javila ginekologu ujutro da čujem mišljenje!
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la TOMISLAVA » 03 svi 2011, 21:14

Ja sam cula da su opasne u prvom tromjesjecju a poslje nisu ;)
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la aqua » 04 svi 2011, 08:09

hvala vam cijelu noć nisam spavala.
zvala ja pedijatricu-kaže nije toliko strašno sad za bebu-možda u obliku nekih kožnih promjena.
ali me umirila i rekla da ne trebam dijete vaditi van iz vrtića-jer mi je to bila namjer, jer kao najbolje je da sad dobije ako ima priliku- a ima jer pola skupine ih ima, i kaže da ga vodim i dalje jer postoji mogućnost da je već zarazan jer je inkubacija 2 tjedna.
pazim se na način da se ne ljubimo, da ne pijemo iz iste čaše, peremo ruke i tako te neke mjere.
malo sam se umirila, hvala vam-jedino me malo brine jučer navečer sam počela šmrcati i nos mi curiti pa se nadam da to nije uvertira u kozice.
a pedijatrica mi rekla- ma sigurno ste ih imali ko dijete jer kao mali broj ljudi je koji ih nikad nije imao, al eto ja se ne sjećam, a ni moja mama.
rekla je dokica da mogu provjeriti putem nalaza krvi, al s obzirom na našu bolnicu koju sam zvala taj nalaz još nitko u 20 godina rada nije tražio, a i rekla mi je da mi u konačnici to ništ ne znači-jedino da me umiri
takp da držim fige još ova 2-3 tjedna dok stane ta epidemija :/
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la thinkPINK » 04 svi 2011, 08:14

u vrticu ti je mali vec bio izlozen tako da nema smisla sad ga vadit van. Prosle godine je kod nas bila "generalka" s kozicama u vrticu. Moj mali je dobio a MM koji ih nikad nije prebolio nije. Nista posebno nismo pazili. Ima naravno i djece koja su redovno isla u vrtic a nisu dobila... :hug
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la aqua » 04 svi 2011, 19:43

evo izvadila danas titar i nalaz bude za 2 tjedna tako da čekamo!
aqua
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 05 svi 2011, 10:50

Moj J je imao kozice kad sam bila u 4. mjesecu trudnoće. Nije bilo nikakvih problema. Meni su objasnili da je kritično razdoblje prva tri mjeseca te nekoliko dana prije i nakon poroda.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la tanja1989 » 10 sij 2012, 20:20

:moli ajme utješite me...još devet dana do poroda...svašta sam pročitala na netu o tome, od smrtnosti na dalje... nisam definitivno preboljela kozice, titar mi se ionako ne isplati radit jer se nalaz čeka po dva tjedna, a meni tolko nije ostalo...a i bez obzira na nalaz ishod promijeniti ne mogu...najzaraznije su dva dana prije izbijanja i tih par dana dok mjehurići izbijaju vanka...a ja sam točno prije izbijanja osipa bila sa svojim nećacima...do sad su svi oko mene imali kozice, i ja ih ne bi dobila iako sam non stop bila u njihovoj blizini da se i ja toga riješim...e a sad mi nije svejedno, ne kaže se džabe "drugo stanje"...a ja u najgorem mogućem razdoblju...bila u kontaktu točno tolko dana prije poroda koliko traje i inkubacija, dakle na mukama sam do poroda i do onda neću znat oće li izbit il ne...mogu se jedino pripremat na najgore, a to u svakom slučaju nije dobro...čitala sam o onom cjepivu, al ono djeluje samo ako se da u roku 96 sati od kontakta...a 48h nisam znala da sam uopće bila u kontaktu s kozicama, a onda tri kralja, subota i nedjelja... :gaah

help...jel ima tko da je u tom razdoblju trudnoće dobio kozice, il zna nekoga???iskustva??? :place
slika

slika
tanja1989
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la plavooka12 » 11 sij 2012, 22:44

evo drage moje, ja sam vam rodila živog i zdravog dečkića prije dva mjeseca, a dva tjedna prije termina mi je mala imala kozice, a ja ih nisam imala. Moj ginić na Sv. Duhu mi je u pov. bolesti napisao da hitno traži test na vodene kozice, s tim sam otišla u ambulantu kod svoje ginićke, ona mi je dala uputnicu i hitno u Zaraznu na testiranje. Nalaz mi je bio gotov u roku 2 sata, imam imunitet a da nikad nisam preboljela kozice. Tam vam svi skaču kad vide trudnice s tom uputnicom, to je hitno stanje i reagiraju odmah! Dr. mi je rekao da 30% odraslih koji nisu imali kozice zapravo na njih imaju imunitet ;)
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.