Sada je: 26 srp 2026, 18:43.

Žele radvojiti razred jer su - predobri!

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Žele radvojiti razred jer su - predobri!

PostPostao/la marinovamama » 30 sij 2012, 10:07

Dobili smo obavjest od ravnatelja kako će nam iduće školske godine rasformirati razred, trećaši, jer su - predobri! Od 17 učenika, 11 je odlikaša, ostali su vrlo, vrlo dobri, a to je, navodno, po "pedagoškom kriteriju" previše, pa bi oni "razbacali" klince po drugim odjeljenjima.
Ostali smo u šoku, i mi roditelji i učiteljice. Klinci su se, doslovno, srodili, svih 17 su prijatelji, redovito se druže, zajedno igraju, zajedno uče, niti jedan rođendan ne prolazi bez da cijeli razred nije pozvan u goste. Mi jednostavno - ne želimo dozvoliti da se iduće godine ta djeca razdvoje!
Ima li netko od vas slična iskustva? Da nas posavjetujete što uraditi!
Nevjerojatno mi je da škola - ne njeguje ovakav razred, jer im se, eto, potrefilo - da us klinci super zajedno, već ih razdvajaju.
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Žele radvojiti razred jer su - predobri!

PostPostao/la Ina66 » 30 sij 2012, 10:14

a ja ću se sad uhvatiti za glavu jer to znači da će nam povećati odjeljenja
što se odluke ravnatelja tiče - zatražite mišljenje prosvjetne inspekcije (ako trebaš ime, mogu na pp)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la marinovamama » 30 sij 2012, 10:18

Ina, ispalili smo kolektivno! U redu je da im iduću godinu - dovedu nekoga u razred, ali da ih razdvajaju je nonsens!
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Potica » 30 sij 2012, 10:19

A koliko je djece u drugim razredima?
Možda je problem da su premali razredi, ministarstvo štedi tako da povećava razrede i smanjuje broj učitelja.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Ina66 » 30 sij 2012, 10:22

vjerujem ti, to je totalna budalaština, ali, opet, nije mi jasno da ih onda na upisu nisu odmah podijelili (ne znam kakav je ovaj drugi razred boravka)
meni bi bilo drago da B. i M. budu u istom razredu, ali to bi onda značilo da će ih biti po 26-28 :ne

Poti - tri su klasična odjeljenja s po 20-22 učenika i još jedno odjeljenje boravkaša
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la marinovamama » 30 sij 2012, 10:34

Dva su odjeljenja boravkaša, d i e! U jednom 17 u drugom 20 klinaca
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 30 sij 2012, 12:07

Marinovamama :shock :roll

To im je očito izgovor, jako loš, a prava istina je valjda da je previše premalih razreda ....

Općenito ovo današnje školstvo i briga o djeci, bolje rečeno nebriga, to je prestrašno. Sve, ali baš sve je na prvom mjestu osim same djece
:(

Udružite se i poludite, dajte u neke novine...
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lastavica » 30 sij 2012, 16:34

Sanika je napisao/la:To im je očito izgovor, jako loš, a prava istina je valjda da je previše premalih razreda ....

i ja mislim da je to pravi ralog. Mislim da je 18 minimum.
Kod nas su pretprošle godine kad je krenulo s onih 28 učenika po razredu popunjavali razrede do maksimuma. U toj generaciji su umjesto pet prvih razreda upisali četiri i sad ne da ih ima u nekim razredima 30 nego 31.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la skorpionka » 30 sij 2012, 18:11

Lastavice, ne samo da su upisivali manje prvih razreda, nego su jedan treći razred rasformirali lani i podijelili učenike u ostala 3.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Dobri andjeo » 31 sij 2012, 08:22

i nas ce tako. jer je nas predobar a b razred prelos ali ce njih izmjesat, pa dobiti dva losa , gdje je tu logika ? :ajme
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Ina66 » 31 sij 2012, 08:27

zašto bi dobili dva loša ako se izmiješa predobar s lošim? možda budu dva dobra :)

meni je najviše muka što će se prelomiti na našem razredu - ove godine smo dobili dva nova učenika, u jedan od preostalih vjerojatno neće stavljati nove učenike jer imaju problematičnih od ranije i onda bi se ovih 17 dijelilo na tri :ajme
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Dobri andjeo » 31 sij 2012, 12:52

Ha ha a kako bi losi postali dobri ? Losi i problematicni ce ostat isti kakvi jesu i samim time ce i nas razred kad dobije takve ucenike takav postat. Dobri ce ostat dobri a losi losi, samo sto ce sada u dva razreda trebat strucnu pomoc kakav sada ima taj drugi razred jer ce pol ucenika doci k nama. Mislim da je problem u tom razredu prvenstveno u roditeljima koji se uopce nebrinu o djeci pa djeca imaju problema u ucenju ali prvenstveno u ponasanju . planiraju ih smjesat u 5 r. Iako to je uobicajeno u svim skolama u gradu osim u nasoj.
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la tajci » 14 vel 2012, 19:22

u našoj školi je do sada bio običaj djecu redovito ispremješati na početku petog razreda s objašnjenjem da budu dobri i da se ne stvaraju klike. Razred mog malog je zaista vrlo homogen, ima dosta dobrih učenika i djeca su bila jako nesretna. Uglavnom, na roditeljskom smo se svi mi digli protiv toga i zahtijevali da se djeca ne ispremještaju jer smatramo da bi to djeci otežalo prelazak u peti razred, jer i ovako im se sve mijenja, i profesori i učionica i novi predmeti, pa čemu im onda micati i razred. Da ne govorimo da ne znam baš da je to praksa i inače. U svakom slučaju, nisu djecu razmjestili. Pobunite se svi zajedno. Ne vidim koji je smisao izmješati dobre učenike među razredima.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 15 vel 2012, 09:04

razred sina marinovemame je boravkaški i ne razbijaju ih zato što su predobri već zato što im je ovo zadnja godina boravka i vjerojatno je da će se nešto od djece ispisati iz naše škole i prebaciti u kvartovske škole. isto tako i u drugom boravkaškom razredu
ako ih ostane manje od pedagoškog minimuma, logično je da će ih podijeliti po drugim odjeljenjima ili će spojiti ova dva iz boravka u jedan
Ina66
kuhinjska fly lady

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.